April doet wat 'ie wil


Dat hebben we gemerkt!

Warm en koud, precies zoals het bij ons was.

Nieuwe website

De nieuwe website is af, hier en daar moeten er nog wat foto's bij, we willen zoveel mogelijk recente en mooie foto's op deze site. Webnode Jana heeft ons geweldig geholpen, uniek voor een grote maatschappij als Webnode.

De avonden waren vol, vaak tot 2 uur 's nachts waarin Gertjan de indeling en technische zaken voor zijn rekening nam. Ik heb alles gekleurd en verder onderverdeeld, teksten na gelopen bijgevuld of verwijderd. 

Het resultaat mag er zijn, snuffelt u maar rond, vooral de filmpjes pagina is leuk.


Open week: Kijk binnen bij bedrijven

We zijn blij met alle aandacht die we kregen, en dat er veel mensen kwamen kijken. De verbazing op de gezichten als ze ook beneden waren geweest. De meesten denken dat de katten boven en hier zitten, maar gelukkig hebben ze best veel ruimte met beneden de tunnel en keet erbij.

De rust trof iedereen, en dat is ook de bedoeling van een rusthuis.

Het was voor ons wel een poosje afzien, want gewoonlijk zijn we pas tegen 12 uur in de middag weer bij bewustzijn, omdat onze dagen er heel anders uitzien dan bij andere mensen.

Wij gaan meestal rond half 2 naar bed, als de katten de laatste voerbeurt, medicatie en de avondmelk hebben gehad. Dan weten we zeker dat de snoesjes lekker slapen en er geen ziektes aan komen.

Onze dagen zijn eigenlijk andersom, avond en nacht werken, ochtenden langer slapen.

De weekeinden zakken we uit. Gertjan loopt in zijn makkelijkste kleding en ik zit nu zelfs in een huispak te werken.

Nieuwe vrijwillige medewerkster

Christa reageerde en kwam ook kijken. Ze had er gelijk zin in en nu weten we dat ze komt kat knuffelen en verzorgen, op woensdag of donderdag. Ze heeft al een mooie clip gemaakt van Kobus en Siep, te zien bij filmpjes: U kunt haar zien bij bestuur .

Wij komen haast niet toe aan mooie foto's maken. Op momenten dat ze fotogeniek zijn geen telefoon bij ons, en als we die wel hebben schieten ze net weg, en hebben we een staart te pakken zonder kat eraan.

Milan heeft zijn stageperiode afgewerkt, we hebben genoten van deze leuke knul die bezoek rond leidde alsof hij nooit anders had gedaan. Dank je wel Milan! 

De katten 

Met de katten gaat alles goed.

Blacky is na de medicatie van de dierenarts aan het herstellen van zijn blaasontsteking. Wat een lieverd is dit. Aanhankelijk en erg lief, en wat een prestatie om op zo hoge leeftijd nog te verhuizen. We wensen zijn baasje heel veel sterkte toe. 

Sientje leek een terugslag te hebben, spuugde en wilde weer niet eten. Achteraf denken we dat de stres rondom Blacky mee heeft gespeeld, want de bloeduitslag van dit schattige dametje was uitstekend. Natuurlijk houden we haar goed in de gaten wat niet moeilijk is want Sientje is het liefst hierboven.

Met Duke en Lady gaat het matig goed. Duke krijgt af en toe toch tegenzin in eten, maar speelde heerlijk met een balletje. Hij krijgt 2 x daags zijn tabletjes, en Lady moet ook 2 x daags een tabletje voor haar slechte hartje. Allebei hartpatiƫntjes, ongelooflijk lief.

Zo makkelijk als Duke zijn pillen doorslikt, zo moeilijk is Lady. Ze tuft het pilletje herhaaldelijk uit, en als ik het fijnmaak in een spuitje met wat water slijmt ze en kokhalst. Nu smeer ik direct na het spuitje war vitaminepasta in haar bekje, en dat werkt aardig.

Het zeer kleine neusje van Lady bezorgt haar vaak verkoudheid, ze krijgt dan amper lucht, waarna ik haar neusje spoel. Het neusje van Duke is iets groter, en Duke kan daardoor ook makkelijker doorslikken.

Boris II doet het prima met zijn dagelijkse prednison, en Vino wacht al op zijn dagelijkse portie Semintra. Hij huilt veel minder, maar Sandrientje meer. Mensen schrikken als ze het horen, maar omdat Sandrientje niet kan horen of zien schreeuwt ze veel harder. Even aanhalen en kroelen en ze schuifelt weer langzaam door de kamer. Een paar keer per week krijgt ze laxeer, omdat ze natuurlijk niet genoeg beweegt, en buikpijn willen we niet voor deze schat.


Voorraad aanvullen

A.s. dinsdag gaat GertJan weer naar Mol te BelgiĆ«, zodat we weer een voorraad kwaliteitsvoer in huis hebben + kattenbakgrit. 


  • We willen iedereen hartelijk bedanken voor de giften, en mee leven (op FB).
  • Door uw giften kunnen we nog steeds de dierenartskosten betalen.


Van ons en de 45 kattenpoezels: 

Prachtige Paasdagen! 

IC