Bertus


 • Zaterdag  was het zover, Bertus kon verdoofd worden om hem te trimmen. Zijn vacht was veranderd in een grote vieze vette plak klitten, hij staat het nog steeds niet toe dat we hem aaien, als we in de buurt komen schiet hij er direct vandoor.  In het toilet zag ik dat Bertus met zijn achterwerk naar me toe lag, een mooi moment om er een prikje in te geven. dat lukte, maar Bertus ging niet slapen. 
 • Deze zwerfkat vertoonde zeer duidelijk het gedrag van een zwerver. Door angst voor het slaapgevoel blijven ze juist wakker. Zwervers leven vaak buiten in een groep, en een moment van zwakte (slaap) kan de medekatten op het spoor zetten van anders dan wij dus eruit. Zo ging het bij Bertus, omdat ook een 2e verdovingsprik niet werkte. 
  Hij bleef wakker, dus hebben we hem gevangen in een deken, hij was wel iets rustiger dan normaal maar is maar één keer ontsnsapt. Met kam en schaar heb ik hem zo zorgvuldig mogelijk geknipt niet netjes of in model zoals met een tondeuse zou zijn, maar Simone kon die ochtend niet, dus heb ik het maar zo opgelost. Hij zou ook volledig in paniek zijn geraakt door het geluid van een tondeuse.
  De klitten zijn weg, en als we al dachten dat dit voor Bertus reden is om zich te laten aaien was dat niet waar, hij is totaal niet veranderd. Klitten zijn pijnlijk, we hoopten dat zijn angst daardoor kwam maar niet, we denken er over om ook Bertus naar Wetland-Cats te brengen waar hij ook vrij naar buiten kan. Een huiskat zal Bertus nooit worden.

 • Bertus is een mooie grijs met wit cyperse kater van 12 á 14 jaar. Hij is hier geplaatst op 04-11-2016 wegens privé omstandigheden.
 • Nu: Is Robin (alias Robin) een lieve en sociale kat. Niet dol op andere katten, hij ontwijkt de dominantjes en gaat zijn eigen gangetje. Hij heeft een hekel aan de buitenlucht en ligt het liefst in zijn eigen holletje, achter de katte hokken beneden. We signaleren hem door het hele huis, en Ninon is zijn grote vriendin.
 • 09-11-2016:
 • Gisteravond was het door drukte weer extra laat voordat we naar boven konden. Bovenaan de trap zat een kat, die ik zo snel niet herkende, ik sliep al bijna. Dichterbij zag ik dat het Bobby was, met zijn mooie witte bef en witte pootjes. Hij overzag het geheel op zijn gemakje, liep om Moussie heen die altijd graag even lekker mept, at een snoepstaafje, kopte hard en spinde. Daarna liep hij weer kalm de trap af en kroop weer in zijn veilige holletje op zijn warmte dekentje. Hoewel de deur beneden overdag altijd open staat en elke kat naar buiten kan en de keet in, blijft Bobby binnen, maakt uitstapjes naar beneden maar durft nog niet hier in de kamer te komen. Kwestie van tijd.
 • Knappe Poes!!!
 • 05-11-2016: 23.20 uur: Toen we met een volle bak Gourmet mousse zalm naar Bobby's hok liepen waren we voorzichtig, omdat veel nieuwkomers altijd proberen te ontsnappen. Bobby lag lekker opgerold te slapen, en toen we het bakje voer neer zetten begon hij te spinnen, en at het bakje helemaal leeg. Voor de open staande deur had hij geen enkele interesse. Morgen kan hij al los!
 • Op 05-11-2016 is Bobby bij ons komen wonen. Robin is op Dintelkat geplaatst wegens privé omstandigheden. Natuurlijk is hij nog bang, maar wel lief en aanhankelijk, goed aan te halen. Hij kruipt ook niet weg, dus dat komt helemaal goed met deze mooie cyperse kat met witte bef.
 • We laten hem rustig bijkomen, en als hij heeft gegeten mag hij los door het hele huis en naar buiten, én via de looptunnel naar de kattenkeet.