Ayla
Ayla

Ayla

 • 11-06-2020: Ayla is inmiddels verhuisd naar Wetland Cats. Hoewel ze goed was bij gekomen bleef ze toch de andere oudjes hinderen, met stres en ziekte als gevolg. Ze is in wezen een heel lief poesje, maar heeft het als kitten slecht gehad bij de eigenaars. Op Wetland kan ze haar energie kwijt, terwijl er heel goed op haar gelet wordt. Ze zat graag achter me op de bank mijn haar te kroelen, en bij GJ op schoot. Toch is het welzijn van de bejaarde katten belangrijker, en Ayla heeft de vrijheid. 
  De eigenaars toonden geen belangstelling voor deze poes met een ellenlange stamboom, zonde van een in wezen zo een lief beestje.
 • 16-04-2020: De kleinde druktemaakster was ziek gisterochtend. Ze hoestte vreemd, en kuchte, én liet haar eten staan. Zelfs kaas waar ze stapelgek op is werd geweigerd, en we mochten over haar kopje aaien, en ze bleef stil zitten toen GJ haar opnam om in de reismand te zetten. Ayla bleef doodstil zitten. Er is bloed geprikt onder een rroesje, want Ayla laat zich echt niet zomaar behandelen. We zijn erg benieuwd naar de uitslag, die horen we snel.
 • 04-11-2019: Eindelijk eindelijk, Ayla heeft gisteravond en vanmorgen goed gegeten. Ze heeft een trappetje voor haar hok zodat ze er makkelijk in en uit kan. Wat een enorme opluchting, na een week dwangvoeren. Dank je wel DA's, voor de hulp en advies.
  Ayla is nog steeds goedgemutst, laat zich kroelen en aanhalen.
 • 03-11-2019: Alle uitslagen waren goed, behalve de glucose. Die zou verhoogd kunnen zijn door de stres. Ayla eet nog steeds niet. Ze laat zich optillen, kroelen en inbakeren om de spuitvoeren. Dit doen we al vanaf  30-09. Ze is in de kamer, spettert met haar pootjes in de waterbak van de katten. Trippelt overal heen, en krabt hard aan een krabpaal.  Maar: ze eet niets. Vanavond hebben we haar in haar eigen hok gezet, waar ze direct één klein hapje Yarrah nam. Morgen weer overleg met de DA.
 • 30-10-2019: Ayla ligt momenteel verdoofd bij de dierenarts. Ze at al een paar dagen slecht en kwam het hok niet meer uit. Gisteravond laat hebben we een poos bij haar gezeten, ze was in een klein dobbelsteenmandje gekropen, en wilde er niet uit. Ze krampte wat met haar pootjes, reageerde niet en stopte haar koppie tussen de pootjes. We besloten om vandaag naar de DA te gaan. Ayla opnemen is onmogelijk, dus de bench die we onlangs kregen gepakt en open gezet. Ayla ging zelf naar binnen. Met een deken er overheen hebben we haar via de achteruitgang naar de auto gebracht, en net belde de DA. Hij kon niets bijzonders vinden behalve wat opgedroogde ontlasting, die hij er uit gaat peuteren. 
  Voor de zekerheid wordt ze helemaal gescand, én geschoren. Ayla had veel klitten, die ook pijn veroorzaken. Straks foto's van dit mooie dier, en meer nieuws.
 • 18-09-2019: Door GertJan opgehaald Ayla.
 • Ayla is een mooie Main Coon, poes, blue met een lange stamboom van 13 jaar oud. Ze is afgestaan wegens privé omstandigheden.
 • Voorlopig heeft Ayla nog geen zin om lief te zijn, ze is boos. Ze is om de twee jaar professioneel onder sedatie geschoren en/of ontklit. Ayla is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Ze mag hier doen wat ze wil, waarbij we haar goed in de gaten houden natuurlijk. Als ze eet kan ze los.
 • We wensen haar vroegere baasjes heel veel sterkte en succes toe.
 • 19-09-2019: Ayla blaast gromt en probeert aan te vallen, ze is zeer boos en vooral bang. Heeft niets gegeten, maar ik zie ietsiepietsie interesse in haar bange ogen. We hebben het hok afgeschermd, en ze is uit de kattenbak gekomen en op een bovenplank gaan zitten.
 • Niet ongewoon dat een kat de eerste dagen eten weigert, vaak duurt het een paar dagen. Een geruststelling is dat de vroegere eigenaars al aangaven dat Ayla niet goed te hanteren is, ook niet te borstelen of kammen. Af en toe kwam ze bij meneer op de rand van zijn stoel. Dat hoeft voor ons allemaal niet, als ze maar eet zijn we tevreden.
 • 20-09-201: Ayla is op de hoge plank geklommen en gedraagt zich precies zoals erg bange katten dat doen. Ze heeft woensdag en gisteren niets gegeten, gromt haalt uit en blaast. Ze heeft een dubbel hok, dus ga ik op de drempel van het 2e hok zitten en praat zachtjes tegen haar, dan gromt ze niet meer. Vanmorgen had ze van het 1e bakje gourmet gegeten. Pffff, de spanning is er vanaf, want niet eten betekent voor een kat een langzame pijnlijke dood. We laten haar lekker doen wat ze wil. Ik heb een stokje gepakt waarmee ik bij de voerbakjes kan, die schuif ik voorzichtig weg om er nieuw voor voor in de plaats te zetten. Grommend maar zeer geinteresseerd kijkt de hoogheid vanaf haar troon op me neer.  Ze hoeft niets, dolblij dat ze iets gegeten heeft. Zal lang duren maar het komt goed, Ayla wordt nooit een knuffelkat.
 • 20-09-2010: Ze heeft een volle schotel met liksnack en gourmet rund opgegeten, kijkt uiterst geinteresseerd naar het stokje en sprong op een balletje. Komt goed met deze bange lieverd!
 • 24-09-2019: Ayla komt heel langzaam wat bij. Vanmorgen kon eindelijk haar kattenbak verschoond en het hok gereinigd. Voer in het andere hok waar ze lief in ging.