Bestuur en medewerkers

 • Bij wijziging van de statuten i.v.m. de ANBI status zijn er drie bestuursleden met dezelfde bevoegdheden.
 • Hieronder stellen Peter, GertJan en Ineke zich aan u voor.
 • We hebben één vrijwillig bestuurslid. Zelf zijn we vrijwilligers en medebestuurslid. Stichting Dintelkat is gevestigd in ons huis.
 • Onderaan deze pagina kunt u het huishoudelijk reglement vinden.

GertJan van den Eijkel

 • GertJan is gepensioneerd bruggenbouwer. Daarvor heeft hij vier jaar op de TU gezeten, waar hij dit vak grondig leerde en uitvoerde. Hij heeft naast zijn werk verschillende vrijwillige functies verricht op maatschappelijk- sociaal terrein.
 • GertJan is mede eigenaar en bestuurslid van stichting Dintelkat.
 • Hij volgde samen met Ineke de cursus afdelingsinspecteur bij de Dierenbescherming, slaagde voor het examen, en heeft een jaar gewerkt als afdelingsinspecteur van West Brabant.
 • Behaalde de volgende certificaten/diploma's: Ing. laspraktijkingenieur, Dierenbescherming algemeen; Wet & praktijk; Ethiek;Omgaan met agressie; Communicatie & interactie. + Ing. laspraktijkingenieur
 • Hij doet alle voorkomende werkzaamheden.
 • We houden de katten via richtlijnen opgedaan volgens literatuur en lezingen, alsmede het geleerde op de cursus afdelingsinspecteur.
 • GertJan is veel in en om het huis bezig, met veel voorkomende bezigheden. De kas van Dintelkat wordt door GertJan bijgehouden, waarbij Peter Houweling jaarlijks de stukken inspecteert, en na goedkeuring ondertekent.
  GertJan doet alle vervoerswerk omdat Ineke geen rijbewijs heeft, van katten naar- en van de dierenarts brengen tot voer en (alle die niet per internet kunnen) andere boodschappen. 

GertJan is bestuurslid van Dintelkat


Ineke van den Eijkel-Corte

 • Ineke gaat haar leven lang al met katten om. Ze was administratief ambtenaar bij de Gemeente Secretarie van haar geboortestad, secretaris van de onderneingsraad in de zorg. Ze heeft lang gewerkt in het plaatselijke asiel, reed mee op de dierenambulance en volgde een cursus dieren EHBO en verzorging. Ze heeft naast haar werk verschillende vrijwillige functies verricht op maatschappelijk- sociaal terrein. Ze heeft drie romans gepubliceerd.
 • Ineke is mede eigenaar en mede bestuurslid van stichting Dintelkat.
 • Ze volgde samen met GertJan de cursus afdelingsinspecteur bij de Dierenbescherming, slaagde voor het examen, en heeft een jaar gewerkt als afdelingsinspecteur van West Brabant.
 • Behaalde de volgende certificaten: Dierenbescherming algemeen; Wet & praktijk; Ethiek; Omgaan met agressie; Communicatie & interactie.
 • Ineke doet alle voorkomende werkzaamheden. Specialiteit omgaan met moeilijk plaatsbare katten en organisator van Dintelkat. Ze heeft zeer ruime ervaring met dieren vooral katten. Daarnaast maakt ze het huis schoon, vloeren en ramen, met de stoomzuiger met hulp van Helena, die eens per week komt helpen gedurende twee uur. Daarnaast het huishouden,, administrtie van eestichting en privé, (katten)wassen etc. w.o. onderhoud machines, en wat u zoal thuis doet in het huishouden.
 • De kas van Dintelkat wordt door Ineke bijgehouden, waarbij Peter Houweling jaarlijks de stukken inspecteert en na goedkeuring en correctie ondertekent.

Ineke is bestuurslid van Dintelkat

Vrijwilligers

Er kunnen weer vrijwilligers/stagiaires gelaatst worden.

De tuin is klaar, dus is er weer genoeg tijd om een vrijwiliger/stagiaire te begeleiden.


Iedereen die hier werkt is vrijwilliger, inclusief wij zelf.


Hartelijk welkom, in de middaguren van 14.00 - 16.00 uur.

Graag met de volgende gegevens:

Een geldig legitimatiebewijs met naam en adres,

Waarom wilt u als vrijwilliger bij ons komen werken, 

Wat is uw ervaring met oude katten

Wanneer kunt u en wat zijn uw mogelijkheden-speciale talenten

Bent u gezond, en niet bang om viezigheid op te ruimen en vieze handen te krijgen, bang voor dieren/katten of heeft u een psychische aandoening.

Kopieer bovenstaand lijstje en beantwoordt de vragen, stuur het per mail naar ons op.
Peter Houweling

 • Ik ben Peter Houweling, in 1962 geboren te Rotterdam, sinds 1989 woonachtig in Dinteloord.
 • In 1996 gevestigd als zelfstandig ondernemer met een eigen assurantiekantoor onder de naam EverCare West-Brabant, gespecialiseerd in Hypotheken en alle Verzekeringen. Ons kantoor is gevestigd in het mooie oude gemeentehuis van Dinteloord.
 • Ik ken Ineke en Gert Jan uit de tijd dat zij zich hier in Dinteloord vestigden. De bekende "klik" was er.
 • En toen zij met Dintelkat begonnen kreeg ik al snel het verzoek om hen af en toe met raad en daad bij te staan. Daarom was de keus niet zo moeilijk om als 3e, adviserend, bestuurslid toe te treden. Mensen als Ineke en Gert-Jan, met een dergelijke passie die zich zo belangeloos inzetten voor katten verdienen dit!

Simone Eigersma

Simone Eigersma
Simone Eigersma

Simone Eigersma komt ons als het nodig is helpen met de katten. Ze heeft er veel verstand van, en is bereid in te vallen als we een keertje weg moeten. Met spoedgevallen zoals is ze dan ook goud waard voor ons.

De katten kennen haar, en Simone weet ook de voer-plekken te vinden.

Ze woont in de buurt, is erg lief en hartelijk, een fijne meid.

We zijn heel erg blij met haar.Marielle Vrijvogel

Marielle Vrijvogel
Marielle Vrijvogel

Mariëlle Vrijvogel  is instructeur voor honden, en doet daar van alles bij. Ze is specialist in energetisch werk met essentiële oliën , is dierenfluisteraar en doet veel goed werk.

Af en toe als ze eens tijd heeft komt ze ons opzoeken, en zijn we allemaal heerlijk rustig.

Hieronder vertelt ze op FB over ons

Mariëlle Vrijvogel FB

20-11-2019: Vanmiddag heb ik weer een bezoekje gebracht aan Stichting Dintelkat in Dinteloord.
Dintelkat is een rusthuis voor oudere katten, waarvan in veel gevallen de eigenaar overleden is of naar een verpleeghuis is gegaan.
Sommige katten vinden de verhuizing wat moeilijk en dat is natuurlijk begrijpelijk.

Ik kom af en toe langs om met energetisch werk en de essentiële oliën emotionele ondersteuning te geven.

Ineke en Gert-Jan hebben het erg druk op dit moment en zijn even iets minder aanwezig op Facebook.
De website wordt wel bijgehouden, net als de nieuwsbrief.

Dintelkat kan nog vrijwilligers gebruiken die helpen met het verzorgen van de katten (borstelen/vachtverzorging).
Heb je interesse?
Neem dan contact op met Stichting Dintelkat.


Hieronder kunt u het huishoudelijk reglement van Dintelkat downloaden