Bestuur en medewerkers

 • Bij wijziging van de statuten i.v.m. de ANBI status zijn er drie bestuursleden met dezelfde bevoegdheden.
 • Hieronder stellen Peter, GertJan en Ineke zich aan u voor.
 • We hebben één vrijwillig bestuurslid. Zelf zijn we vrijwilligers en medebestuurslid. Stichting Dintelkat is gevestigd in ons huis.
 • Onderaan deze pagina kunt u het huishoudelijk reglement vinden.

GertJan van den Eijkel

 • GertJan is gepensioneerd bruggenbouwer. Daarvor heeft hij vier jaar op de TU gezeten, waar hij dit vak grondig leerde en uitvoerde. Hij heeft naast zijn werk verschillende vrijwillige functies verricht op maatschappelijk- sociaal terrein.
 • GertJan is mede eigenaar en bestuurslid van stichting Dintelkat.
 • Hij volgde samen met Ineke de cursus afdelingsinspecteur bij de Dierenbescherming, slaagde voor het examen, en heeft een jaar gewerkt als afdelingsinspecteur van West Brabant.
 • Behaalde de volgende certificaten/diploma's: Ing. laspraktijkingenieur, Dierenbescherming algemeen; Wet & praktijk; Ethiek;Omgaan met agressie; Communicatie & interactie. + Ing. laspraktijkingenieur
 • Hij doet alle voorkomende werkzaamheden.
 • We houden de katten via richtlijnen opgedaan volgens literatuur en lezingen, alsmede het geleerde op de cursus afdelingsinspecteur. We hebben de richtlijnen van het honden en kattenbesluit gehanteerd, zodat de katten alle ruimte hebben die ze nodig hebben.
 • GertJan verzorgt het afval en brengt de overtollige spullen naar de milieustraat, hij vervoert de katten naar de dierenats zo nodg. De kas van Dintelkat wordt door GertJan bijgehouden, waarbij Peter Houweling jaarlijks de stukken inspecteert, en na goedkeuring ondertekent.
  GertJan doet alle vervoerswerk omdat Ineke geen rijbewijs heeft, van katten naar- en van de dierenarts brengen tot voer en (alle die niet per internet kunnen) andere boodschappen. Hij haalt kattenver bij Dierenlot te Arkel.

GertJan is bestuurslid van Dintelkat


Ineke Corte

 • Ineke gaat haar leven lang al met katten om. Ze was administratief ambtenaar bij de Gemeente Secretarie van haar geboortestad, secretaris van de onderneingsraad in de zorg. Ze heeft lang gewerkt in het plaatselijke asiel, reed mee op de dierenambulance en volgde een cursus dieren EHBO en verzorging. Ze heeft naast haar werk verschillende vrijwillige functies verricht op maatschappelijk- sociaal terrein. Ze heeft drie romans gepubliceerd.
 • Ineke is mede eigenaar en mede bestuurslid van stichting Dintelkat.
 • Ze volgde samen met GertJan de cursus afdelingsinspecteur bij de Dierenbescherming, slaagde voor het examen, en heeft een jaar gewerkt als afdelingsinspecteur van West Brabant.
 • Behaalde de volgende certificaten: Dierenbescherming algemeen; Wet & praktijk; Ethiek; Omgaan met agressie; Communicatie & interactie.
 • Ineke doet alle voorkomende werkzaamheden. Specialiteit omgaan met moeilijk plaatsbare katten en organisator van Dintelkat. Ze heeft zeer ruime ervaring met dieren vooral katten. Daarnaast maakt ze het huis schoon, vloeren en ramen, met de stoomzuiger. Helena, die eens per week komt helpen gedurende twee uur, zuigt en dweilt de kamer gang en trap naar boven Daarnaast is er het huishouden,, administratie, correspondentie nieuwsbrieven en contacten van de stichting en privé, (katten)wassen etc. w.o. onderhoud machines, en wat u zoal thuis doet in het huishouden.
 • De kas van Dintelkat wordt door Ineke bijgehouden, waarbij Peter Houweling jaarlijks de stukken inspecteert en na goedkeuring en correctie ondertekent.

Ineke is bestuurslid van Dintelkat

Simone Eigersma

Simone Eigersma
Simone Eigersma

Simone Eigersma komt ons als het nodig is helpen met de katten. Ze heeft er veel verstand van, en is bereid in te vallen als we een keertje weg moeten. De katten kennen haar zoals ons, en ze weet de weg goed te vinden overal, is ook bekend met zieke katten. Ze werkt hier vaak helemaal voor niets.

Ze woont in de buurt, is erg lief en hartelijk, een fijne meid.

Logisch gevolg is dat Simone het derde bestuurslid is geworden, omdat ze door haar vaardigheden nu al mee beslist, als er bijv. een kat moet inslapen, of andere ingewikkelde vraagstukken.  He is fijn om als bestuur eenstemmig te zijn, of bj onenigheid of verschil van mening ook kunt stemmen bij drie bestuursleden. Vooral haar liefde voor dieren vinden we erg fijn, en vormen samen een goed team.Mevrouw Ria Kat
Mevrouw Ria Kat
  Owner bij Quality Guides Holland
  Studeerde aan NCOI Hogeschool
  Getrouwd met Evert Dieperslootqualityguidesholland.nl

Ik ben al een een par jaar betrokken bij stichting Dintelkat, en heb bewondering voor de anier waarop ze daar met oude katten omgaan. Een logisch gevolg van mijn dierenliefde en deze stichting is dat ik in het bestuur ben gegaan., war ik een beetje mee kan helpen met de dieren en administratie.


Hieronder kunt u het huishoudelijk reglement van Dintelkat downloaden