Betje


 • 17-07-2021: Betje gaat prima, ze krijgt elke week een tabletje Cerenia, als ze weer heeft gebraakt. Ze eet zeer goed en dat gaan we zien, want Betje wordt ietsje dikker, en wat rustiger. Precies wat we zo graag wilden voor deze jonge weduwe, die sinds Stukje overleed de weg behoorlijk kwijt was. We willen dit kleine dondersteentje niet teveel plagen met onderzoeken, maar willen toch graag weten of de pancreatitis wat is afgezwakt. Ze vertoont geen pijn, maar met katten is meten toch echt weten.

 • 15-02-2021: Met Betje gaat het redelijk, Ze is een mager iel en wat kalig poesje geworden, omdat ze toch pancreatitis heeft, dat bleek uit ht bloedonderzoek dat de DA deed. Ze krijgt elke dag onder heftig protest haar ontstekingsremmer, + een maagzuurremmer en een klein homeopatisch pilletje. Ze eet gelukkig goed maar blijft af en toe heftig overgeven. Dat kondigt ze altijd luid en duidelijk aan door heel zielig en hard te huilen, vergelijk het maar met een kind dat zich erg beroerd voelt. Toch knapt ze wat op, al blijft ze er vaal uitzien. Ik hoop dat met een flinke dosis vit. B van Beaphaer te kunnen bestrijden. 
 • 14-12-2020, Gisteren waren we nog behoorlijk ongerust over Betje. Ze had weer eens een kotsbui, die ging maar door. Een tabletje Cerenia bracht de maag van dit kleine dondersteentje wat tot rust, en vandaag zt ze weer vooraan bij de voerbeurten. Als we in de gelegenheid zijn  en de luxe hebben dat we haar helemaal kunnen laten nakijken doen we dat, maar om nu een akelig maagonderzoek te vragen willen we dit koddige katje eigenlijk (nog) niet aandoen. aannemelijk is het dat ze niets kwaadaardigs heeft, andere katten met wel een dodelijke ziekte waren in korte tijd na braken doodziek en moesten dan naar de DA, die enkel kon zeggen, zij of hij wordt niet meer beter, een dikke tumor ergens. Vaak nog een paar dagen of hooguit weken, om dan de laatste reist te moeten maken voor een beetje rust van het geplaagde dier. Bij Betje hoeft dat (nog) niet, en we zijn blij al houden we haar uiterst precies in de gaten natuurlijk. Bij de minste tekenen zit ze in onze oranje bus.

 • Update 19-09-2020: GertJan is net terug met ons Betje, dit kleine dondersteentje was een paar dagen hangerig en at niet genoeg. Sinds haar broertje Stuk is overleden is Betje zichbaar achteruit gegaan. Vandaag huilde ze weer voor ons een teken dat ze ziek is. Ik zag het heel somber in, ons kleine en nog speelse katje zat ineengedoken in een hoekje, had echter geen koorts, waarbij ze erg klaaglijk miauwde, zoals anders als ze moet overgeven. Ze kan al een poosje niet goed springen en dan denk je al snel aan nierziekten. We moesten naar een andere dierenarts, omdat de bloeduitslag bij onze eigen DA altijd een paar dagen duurt. GJ is net terug, met een levende Betje, die direct uit de mand sprong. Op zich al een goed teken en ik was erg verrast. Ze heeft een fikse ontsteking ergens, maar gelukkig geen ernstige ziekte zo te zien.  Hoe het afloopt weet ik nog niet, ze wil wel eten maar doet het niet. Heeft drie soorten medicijnen, komt goed met dit lieve dametje en jonge weduwe. (zie updates bven dit bericht).
 • Betje: diernr. 3253 geb. datum 23-07-2010:
 • 08-03-2019: Beetje is weer helemaal bijgekomen. ze sleept niet meer met haar pootje en is weer lekker ondeugend.
 • 01-03-2019: Betje heeft het altijd al gehad, het lijkt op een soort neurologische storing. Ze schrikt van iets onzichtbaars en springt met vier pootjes tegelijk omhoog, om te eindigen in de waterbak of voerbak. Soms midden op de grond. Vorige week overkwam het haar toen ze op de vensterbank lag. Ze huilde daarna en liep mank. We hebben het even laten rusten, en Betje trok langzaam bij. Nu eet ze weer en is het liefst boven. Waarschijnlijk durft ze niet meer op de vensterbank, want die veroorzaakte toch die vreemde pijn in haar pootje? Aldus Betje.
 • Beetje is Betje geworden, want haar grote broer is volkomen onverwachts overleden. Ze maalt er niet om, eet door en vermaakt zich prima. Eén dag heeft ze getreurd, maar de honger overwon.
 • Nu 17-02-2017: Beetje is net zoals haar broer Stukje volledig gesocialiseerd en heeft de uitbreiding en daarmee de komst van 38 andere katten goed opgepakt. Beetje is in tegenstelling tot Stukje wat schrikkerig, maar erg lief en heeft het vechten afgeleerd. Ze is een klein poesje met soms wat huidproblemen, die door stress ontstaan, we hebben daar goede medicijnen voor.
 • Het gaat heel goed met deze twee kerngezonde katten, Beetje kan als ze schrikt opspringen met alle vier de pootjes tegelijk in de lucht, om vervolgens te landen in een plant, noten- of voerbak of iets anders, voor ons geen enkel probleem.
 • Als er iemand komt die stapelverliefd op dit koppeltje wordt dan valt er te praten ver herplaatsing omdat ze pas 7 jaar oud zijn. Anders mogen ze hier fijn verder leven, zoals ze dat zelf willen.
 • Op 28 juni 2010 zijn hier gekomen op verzoek van een bestuurslid van een grote dieren organisatie.
 • Er waren vangacties in Tilburg, en Stukje en Beetje waren achtergebleven na een vangactie van een kattenvang werkgroep. Een week later werden Stukje en Beetje gevangen en geplaatst in de grote bench van het gastgezin daar in Tilburg, bij hun broers en zussen. Een week is lang, en Stukje en Beetje konden niet wennen. Ook voor de andere kittens een risico dat socialiseren niet lukt, daarom werd ons verzocht om deze twee krijsende krabbende bolletjes wol op te nemen en te socialiseren.
 • We zijn ze op gaan halen, het was nog moeilijk om de krengetjes met een tuinhandschoen te pakken, uit de kluwen kittens die tevreden bleven doorslapen.
 • Hier wenden ze langzaam aan het ritueel eten, slapen en een mens, die zomaar de vrijheid nam om naast ze te gaan zitten. De takjes truc werkte ook bij deze twee ondeugende kattenbeesten. De borstel deed de rest. Toen Stukje liet zien dat hij aaien eigenlijk best lekker vond volgde Beetje hem gedwee.
 • Het beheer van het asiel Tilburg wilde niet ingaan op onze vraag, om toekomstige eigenaars hierheen te sturen, zodat deze twee de tussenstop in het asiel niet hoefden te maken. Door die tussenstops raken katten gestresst, worden schuw en heeft de opvang hier geen nut. Mensen vinden een spontane kat die naar je toe komt leuker en zullen die sneller mee nemen dan een schuwe bange kat die wegkruipt.
 • Ook ons dringende verzoek om dit koppeltje samen te plaatsen werd niet gehoord. Dat kan ik niet beloven zei de beheerder van het asiel. Hierop hebben we ze laten steriliseren en castreren, omdat Stukje niet van Beetje af kon blijven, en Beetje dit eigenlijk wel heel erg leuk vond.
 • Ze slapen in elkaars pootjes, komen aan rennen als er eentje miauwt, maken samen ruzie en sluiten weer vrede.
 • Twee schattige ondeugende kerngezonde katten. Ze zijn inmiddels 7 jaar oud.