Betje


15-02-2021:  Eindelijk een echte update van dit kleine schatje. Door de drukte en veel zieke katten kwam het er niet van. Betje heeft dus na een uitgebreid bloedonderzoek van onze eigen dierenarts Bart een ernstige pancreatitis ontsteking. Dat kan weer goed komen, we zien bij Sientje die het ook had, een duidelijke verbetering, haar waarden zijn weer normaal na een poos dwangvoeren en dieet.

Naast haar pijnstilling/ontstekingsremmer krijgt ze maagzuurremmers en een klein homeopatisch pilletje erbij, waar we bij Sientje goede resultaten mee hadden. Ik geef haar elke voeding een dosis vit. B van Bephaer, en hoop dat haar vacht wat gaat bij trekken. Ze eet goed, spuugt minder is speels en haalt weer allerlei donderstreken uit. Grote voorkeur, voor de trapliftuitlopen zodat ik doodsangsten heb dat ze er onder blijft zitten, springt als ik bijna boven ben ondeugend te voorschijn en miauwt uitdagend. We hebben goede hoop dat ze het gaat redden, net zoals Sientje, al was die wel een stukje dikker, Betje lijft een klein scharminkeltje.

24-09-2020: GJ is met Betje bij onze eigen DA geweest, die het allemaal niet zo somber inzag. Ze heeft wel ergens een ontsteking, hij gaf haar emeprid en bij thuiskomst was de oude Betje er weer, knorrend vroeg ze om eten, maar de medicijnen gaan door. Gisteren een kleine terugslag waarbij ze weer overgaf, we zijn er nog niet met dit kleine dondersteentje, en hopen dat ze het gaat redden.


19-09-2020: Betje was een paar dagen hangerig, at te weinig en miauwde af en toe hartverscheurend. Sinds haar broer is overleden is ze niet meer de oude, maar vandaag wilde ze helemaal niets eten en was duidelijk misselijk. Een stukje Cerenia hielp ook al niet, ze loopt al een poosje wat mank dus besloten we om de nacht niet af te wachten en naar de DA te gaan.

Onze eigen Dierenarts vond het beter dat haar bloed direct werd na gekeken, maar hij krijgt pas een paar dagen later de uitslag. Dus gingen we op zijn aanraden naar een andere praktijk, die het kleine meisje goed heeft onderzocht. 
We zijn best dol op dit kleine katje, ze is er altijd maar vocht nogal met Schaduw in het begin.
Ze heeft gelukkig geen enge ernstige ziekte volgens de uitgebreide bloeduitslag, maar de DA dacht aan een fikse ontsteking ergens. Ze heeft drie soorten medicijnen gekregen, en van de DA al een paar prikken. Ze sprong uit de mand, kon mijn ogen niet geloven, de zieke Betje sprong weer, en is zichtbaar opgeknapt, wil echter nog niet eten.
Zelfs geen gourmet mousse, ik ga er iets op verzinnen om dit kleine schatje te laten smikkelen.


Betje is geadopteerd door Mariska Wiersma

Voorheen was het Beetje, maar onze prachtige Stuk en broer van Beetje is op 4 januari 2019 zeer plotseling overleden.

Mariska heeft inmiddels (27-12-2018) 150 euro gestort, waar we heel erg blij mee zijn.

Mariska, hartelijk bedankt namens dit lieve dondersteentje!

Stukje en Beetje zijn hier gebleven na een vangactie.

Daar deden we aan mee in onze afdelingsinspecteur tijd, een aantal jaren geleden.