Blacky
Blacky

Blacky

 • 01-08-2019: Blacky is ingeslapen. toen GertJan bij de dierenarts kwam was hij al bijna overleden. Vanmiddag om 12.00 uur at hij zijn bakje lievelingsvoer nog leeg, maar kon niet meer staan daarna.
  Hij kroop onderin de keukenkrabpaal en reageerde bijna niet meer, alleen het puntje van zijn staart, en hij tilde zijn koppie nog op als ik hem kroelde.
  Hat was tijd voor deze allerliefste kat waar we in korte tijd erg aan gehecht zijn geraakt. Hij was altijd lief, spinde altijd, maar Blacky was op. Dat mag ook wel als je 22 jaar bent geworden.
  We missen hem!

  01-08-2019: Blacky was naar boven gegaan en zonderde zich af. Hij eet goed maar loopt slecht. We hebben hem weer naar beneden gebracht, en gisteren kwam hij nog op het geluid van de voerbakjes af. Vanmorgen bleef hij liggen, at wel zijn bakje leeg maar loopt niet meer, valt om als we hem op zijn pootjes zetten. Vanmiddag naar de dierenarts en we vrezen dat dit de laatste reis wordt van onze Black, waar we in korte tijd aan gehecdht zaijn geraakt.

 • 29-07-2019: Het blijft goed gaan met Blacky al had hij erge last van de warmte. Af en toe krijgt hij een eetlustopwekker, waarna hij weer goed eet. Hij kent de etenstijden en staat vooraan met de voerbeurten. Voorheen wilde hij zijn eten in zijn eigen iglo, maar nu wil hij gewoon met de andere katten mee eten.

 • 25-04-2019: We zijn vanmiddag weer naar de DA geweest omdat Blacky af en toe erg speekselt. Hij is ook wat afgevallen en op zijn leeftijd is dat niet oké. Blacky zit duidelijk in zijn laatste levensfase, maar heeft geen slechte nieren, goed gebit. Hij kan natuurlijk pijn in zijn botten hebben, ook dat kan bij de leeftijd horen.
  We gaan hem nog een poosje goed verwennen en vertroetelen, want dit oude kereltje geniet zichtbaar van lekker eten en een schoon bedje.
  Bij thuiskomst at hij gelijk een bakje Yarrah paté op, ging zich uitgebreid wassen en kroop weer in zijn mandje beneden. 
  Echt behandelen doen we niet meer, hij mag lekker leven zoals hij wil, krijgt een pilletje als hij misselijk is maar bij een erge terugval zullen we toch afscheid moeten nemen van dit ongelooflijk lieve kereltje.
 • 20-04-2019: Blacky heeft gisteren de laatste AB pil gehad, en de pijnstilling is op. Hij ligt overdag in zijn eigen zwarte katten iglo, en wandelt als het donker is door het huis. Foto's maken van deze lieverd is dus best moeilijk, maar het komt, even geduld meneer Blacky. Het gaat goed met hem, al kan er op zijn leeftijd snel iets misgaan.
 • 12-04-2019: De meedicijnen werken, Blacky eet goed uit zichzelf. We zijn hem af en toe kwijt, dan zit hij boven of beneden. De kuur moet wel opgemaakt. Black slijmt erg, kennelijk zijn het vieze pillen. Dat los ik op met een dotje vitaminepasta op mijn hand. Pilletje vijzelen, in spuitje doen, ingeven en bekje insmeren met pasta. Dan is de vieze smaak direct weg. Een pilletje in zijn bekje lukt niet, Black tuft het gewoon weer uit.
 • 10-04-2019: Blacky is gisteren bij de DA geweest, heeft blaasontsteking. Gisteravond heb ik hem nog voer toe moeten dienen omdat hij alles weigerde. Vanmorgen had hij een volle bak speciaalvoer op + een grote bak kattenmelk. Voorlopig moet hij nog 2 x daags AB + pijnstiller.  Heerlijk om te zien hoe hij met smaak zijn bakje weer leeg eet.
 • 09-04-2019: Blacky wilde in het weekeinde niets eten, hij dronk ook niet meer. Na telefonisch overleg met de DA gaan dwangvoeren. Gisteren zijn we bij de DA geweest waar bleek dat Blacky blaasontsteking heeft. Hij kreeg een paar prikken tegen pijn misselijkheid en ontsteking, en AB mee voor thuis.  Gisteravond laat heeft hij een kwart bakje yarrah paté gegeten, en vannacht een volle bak kattenmelk. We hopen dat dit hoogbejaarde mannetje nog een poosje bij ons blijft.
 • De kale plek op zijn achterwerk zat er al, en ben het volledig met de DA eens, daar doen we wel iets aan als Blacky zich weer beter voelt.

05-04-2019: Het gaat heel goed met Blacky. We halen hem elke morgen naar boven, waar hij al vrij door de kamer wandelt. Hij eet alles, is dol op kattenmelk, en spint heel tevreden. Blacky slaapt veel. Nog een poosje genieten voor deze oude baas, dan  ga ik kijken wat hij van de kattenborstel vindt.

29-03-2019: Door GertJan opgehaald: Blacky. Blacky is een zwarte kater van 22 jaar.

Zijn baasje is opgenomen in een verzorgingstehuis, de zaken voor Blacky zijn op zijn verzoek mooi geregeld door een wettelijk vertegenwoordiger, die Blacky heeft overgedragen aan ons.

Blacky heeft zijn leven lang bij zijn baasje gewoond, het zal dus erg wennen zijn voor deze schattige dappere poezel. We willen Blacky hier boven houden wegens zijn leeftijd. Maar op het rare tijdstip dat hij hier kwam waren er teveel katten, en Blacky is bang voor andere katten. Niet extreem gelukkig, maar beter even apart, dan halen we hem morgen weer naar boven, als het kattenvolkje weer verspreid over het huis is. Hij heeft al een paar hapjes gegeten.