Blij begin van 2019


 • Allereerst wensen we u een voorspoedig en diervriendelijk 2019.
  Voor mensen die ziek zijn, wachten op een operatie en mensen die veel narigheid ondervonden in 2018 hopen we dat het snel beter gaat in het nieuwe jaar.
 • Alle donateurs heel erg hartelijk bedankt voor de gulle gaven, we zijn dankbaar dat u steeds weer aan onze oudere katten denkt. Minder zorgen, en meer blijdschap omdat we naar de dierenarts kunnen als dat moet. De dierenarts komt weer op 7 februari voor de periodieke controle van het stel. De hoognodige vlo- en wormbestrijding kunnen doen, omdat met het warme weer ontvlooien eigenlijk maandelijks moet. Dank u heel erg hartelijk hiervoor!
 • Altijd weer een leeg gevoel, zonder Kerst lichtjes en bijzonder eten, maar ook weer heerlijk om gewone stamppot te eten en geen hapjes die nu eenmaal bij Kerst horen. Er is weer stilte zonder bommen waarbij de katten met vier poten tegelijk omhoog schrokken. We gunnen ieder zijn plezier met vuurwerk, maar wat zou het fijn zijn als het op een aparte plek komt, waar alles afgeschoten wordt. Een wens voor de dieren. Vuurwerk kan best mooi zijn, maar dieren gaan er kapot aan.
  Ook tijdens de Kerstdagen aten we geen vlees, maar een overheerlijke vegetarische rollade van onze Albert Heijn.
 • Onze Albert Hein te Dinteloord maakte het nieuwe jaar nu al tot een feest!
 • Wat boffen we toch! Albert Heijn Dinteloord organiseerde in 2018 statiegeld acties voor plaatselijke Goede Doelen, en Dintelkat was daar eentje van. We doen graag boodschappen in deze gezellige winkel, maar meestal ontbreekt de tijd, dan bestellen we bij Appie, die alles thuisbezorgd. Op die manier hoeven we ook de mooie Dierenlot Vervoersauto niet voor een boodschapje uit de garage te halen. Van dezelfde winkelketen, prima dus. Geweldige winkel omdat ze heel veel biologische en vegetarische producten hebben.
 • We konden niet wachten op de uitslag, de medewerkers van de AH-supermarkt te Dinteloord zijn razend druk. Dus, mocht GertJan de opbrengst gaan ophalen. Er werd een bus in de winkel gezet.
 • Voor Dintelkat was het 116,00 euro!!!
 • We hebben er allemaal verwenvoer: Gourmet mousse voor gekocht bij Albert Heijn Dinteloord, en kleine blikjes vis in saus van het Albert Heijn eigen merk. Deze blikjes bewaren we altijd voor slechte eters, zieke katten of erg oude katten die niet meer zo goed kunnen eten.
 • Wat zijn we hier gigantisch blij mee Albert Heijn, heel erg hartelijk bedankt voor dit prachtige Nieuwjaarscadeau, en mensen die hun statiegeld in de bus deden, heel hartelijk bedankt! Wat een feest hier.
 • Zwartje heeft haar 1e blikje AH voer alweer binnen.
 • Zoals u misschien weet staat hier altijd de tv aan. We blijven op die manier op de hoogte van het laatste nieuws, en de katten vinden het geweldig. Wat een kookprogramma's en soms kijk ik stomverbaasd naar de kunstwerkjes die er van eten worden gemaakt. Van een paar wortels worden torentjes gebouwd, allerlei ingrediënten die samen een mooi plaatje vormen, en met schaamte denk ik aan het bord knetters (bruine bonen) met vega spekjes en sla dat we net op schoot naar binnen hebben gewerkt. Aan tafel eten hebben we inmiddels al lang opgegeven, dat lukt niet meer met zoveel katten die onze borden beroven. We eten met het bord op schoot, een stel bedelende katten om ons heen waarbij Elvis de bordenwasser is.
 • Zwartje heeft duidelijke voorkeuren en eetbuien. Gisteren schooide ze de hele dag om eten en maakte vier zakjes Gourmet leeg, + een stroopwafeltje gejat van bezoek. Vandaag weigert ze weer eten en wil alleen melk. Zwartje ziet slecht, dus ze krijgt voer dat erg lekker en sterk ruikt (AH kleine blikjes), ze is een schattig katje dat spint en knort en graag gekroeld wil worden.
 • We zijn dus kat onder de katten, maar er zijn verschillen natuurlijk.
 • De eetbeurten van de katten gaan gepaard met slurpen, smakken en bakje wisselen. De één pikt in een ander bakje het lekkerste eruit, terwijl de ander hoognodig even op de bak moet. Ik moet altijd denken aan de middeleeuwen waarin men at met een kakstoel erbij, poepen en eten.
  Toch is het fijn dat ze zo goed eten, en wonderlijk dat ze alle 47 nog steeds gezond zijn. Natuurlijk, Duke is ernstig ziek en heeft dagelijks zijn pilletjes nodig, Lady is chronisch verkouden en moet af en toe een kuurtje AB. Vino krijgt een nierdrankje en huilt sindsdien minder, maar we beseffen dat Vino en Duke niet heel lang meer zullen leven.
  Ze zien er niet ziek uit. Duke speelt af en toe maar slaapt niet meer boven bij zijn zusje. Het zusje Lady is kattig geworden naar broertje Duke.
  We moeten erbij blijven als Duke eet, want altijd probeert Lady hardpotig de lekkerste hapjes uit zijn bakje te snaaien, na haar eigen volle bak. De trimbeurt die hard nodig was verdroeg Lady lijdzaam, maar uitsluitend met een blik op het snoepje dat op tafel lag als beloning.
  Familieliefde kennen katten hier niet.
 • Duke blijft ontwapenend lief, hij zoekt hulp als hij niet tegen zusjelief op kan. Vorige week dachten we dat Duke slechter werd. Hij zat in elkaar op een krabpaal, en was chagrijnig en humeurig. Tot ik Mickey I die altijd het plekje van Duke wil van Dukes plaats ergens anders zette. Ik pakte een alweer schone plaid en zette Duke erop. Die kromde zijn rug, rekte zich uit en rolde over de zachte schone deken, en at zijn bakje weer helemaal leeg.
 • Met Mickey I zijn we voor alle zekerheid even naar de dierenarts geweest, zijn altijd zo vrolijke kop stond niet goed, hij at slecht en spuugde een paar keer te veel. Niets aan de hand, alleen in zijn maagstreek vertoonde hij pijn.
  Mickey II is erg lief, neemt zijn pilletjes in en laat Duke en zijn eigen plekje met rust. Mickey ligt weer boven op zijn geliefde bed, en eet weer goed.
 • Met de keetkatten gaat het ook prima.
 • Kobus is weer over de knalschrik heen en komt buiten, Siepie loopt achter me aan naar binnen, maar durft de trap nog niet op.
 • Missy en Poesje komen dagelijks meer bij, ze komen allebei buiten en laten zich goed kroelen. Ze zijn bijzonder lief, maar gaan nog altijd het liefst weer naar hun eigen veilige holletjes.
  Het komt vanzelf goed met die twee, het heeft tijd nodig.
 • Miesje heeft beneden een plekje uitgezocht, waar ze in haar eigen paaltje wil zijn.
 • Miep is een prachtige kat, die boven in het kattenhuis is gekropen, en daar 's nachts uitkomt. Zowel Miep als Gringo blazen en grauwen niet meer, ze laten zelf toe dat we voer vlak voor hun pootjes neer zetten.
 • Catootje is sinds ik de oude dode haren eruit haalde enorm opgeknapt. Ze rent door de gang, en aarzelt nog steeds om naar boven te komen.
 • Prachtig, wat geeft het veel voldoening om zulke bange katten langzaam bij te zien komen.

De volgende keer komen de andere katten weer aan de beurt.

U weet toch dat u altijd kunt mailen of appen als u vragen heeft? Graag zelfs.

De foto'svan boven naar beneden: Zwartje steelt een koekje, voer van Albert Hijen Dinteloord, Siep en Kobus, Missy Kobus en Poesje, Miepje Tuttie, Becky en Keetje.


IC