Boris I

 • 26-06-2019: Vandaag hebben we Boris losgelaten. Hij werd apatisch in de kleine ruimte en at steeds slechter. Toen hij eruit kwam gaf hij ons om de beurt kopjes en likjes en vertrok op zijn gemakje naar beneden. De medicijnen moet hij nog drie dagen hebben, dat wordt dus goed uitkijken, en Boris onverwacht AB en pijnstilling toedienen. Hij is afgevallen.

 • We zijn inmiddels overgegaan op struvietbrokjes voor alle katten. Minder stres voor de katten, en minder risico op struviet bij de poezels.
 • 24-06-2019: En weer hing de katheter uit zijn gat, dus weer naar de DA geweest. Na overleg besloten dat het ding er uit kan blijven, hij heeft hem drie dagen gehad. Als Boris blijft plassen kan hij uit de bench, zo niet dan zal hij weer gekatheteriseerd worden. Als alles goed gaat en hij plas mag hij er morgen uit. Over 14 dagen terug voor zijn nierwaarden.11-06-2019: Boris is weer met spoed gekatheteriseerd, heeft drie dagen hier in de bench gelegen en is nu 21-06-2019 weer onder narcose. Hij had weer een volle blaas, en hoge nierwaarden. Volgens de DA is dat verklaarbaar omdat de urine ophoopt en de nieren daardoor schade oplopen.  We gaan na de 2e katheterisatie afwachten en over 14 dagen bloed prikken om de nierwaarden opnieuw te laten meten.  Boris eet goed, had mooie ontlasting maar plaste amper, vandaar dat we terug naar de DA zijn gegaan.

 • Wat hopen we dat de katheter blijft zitten, want de anti struviet pillen van de DA eet hij graag. Het probleem van aparte voeding is dus voorbij, met elke dag een grote pil.

 • Boris paspoort diernr. D7412, geb. datum 01-09-2006Nu: 17-02-2017: Is Boris volledig hersteld van de operatie. Hij krijgt struviet brokjes, en YD struviet.Boris is weer de oude, kroelt en spint, maar wil net als Romeo niet worden opgetild.
 • 18-09-2016: Inmiddels is Boris volledig hersteld, en loopt weer los door het huis. De hechtingen moesten eruit, en we zochten naar het urinebuisje dat Boris er zelf al had uitgepeuterd. Wonderlijk hoe lief deze kat is, als hij zelf op schoot komt prima, maar probeer hem niet op te pakken, dan laat hij nog steeds zien dat katten vier pootjes met nagels hebben en een bekkie met scherpe tanden. Het is gelukt, met struviet brokjes en - voeding hopen we dat Boris vrij blijft van die rottige blaasgruis en -stenen.
 • 11-09-2016:Inmiddels hebben we de grote bench voor Boris in de kamer gezet. Het gaat iets beter, al eet hij nog niet. Drinken gelukkig wel. Met zijn achtergrond zal het opgesloten zijn mee spelen, maar het gevaar op besmetting rond het geplaatste afvoerbuisje moet het een paar dagen. De hoes is volledig sluitbaar, dat zorgt er mede dankzij de warmtedekentjes voor dat Boris lekker warm blijft. Zijn trouwe maatje Romeo kwam op bezoek, en Bontje bewaakt zoals gewoonlijk alles, inclusief onze Boris
 • 10-09-2016:Een update van Boris en Romeo was nooit nodig. Deze katten, met een slechte achtergrond vertrouwen ons, maar willen niet door vreemden benaderd worden. Boris is altijd de socio kat geweest, maar heeft een fikse blaasontsteking gehad. Dat is alweer twee jaar geleden. Hoewel we altijd bedacht zijn op blaasgruis, is wat dat betreft Boris een lastige kat, omdat hij altijd spint, altijd eet kopjes geeft en gekroeld wil worden. Ook toen hij die blaasontsteking had.Gisteren viel op dat hij op de koude douchevloer lag, en we hem zomaar een vlooienpipet konden geven. Dat is anders altijd reden voor grote paniek bij Boris en Romeo, dus toen hij vanmorgen nog steeds in de douche lag heb ik hem opgetild en op bed gelegd. Hij had sterke onder temperatuur, en er liep vocht uit zijn plasser, passief en duidelijk ziek. toch spinde hij nog zachtjes.
  En weer moesten we een beroep doen op het vrije weekeinde van de dierenarts, die Boris direct heeft geopereerd. Een hoeveelheid blaasgruis was te zien op de echo, en een steentje zit vast in de blaaswand. Boris heeft nu een buisje in zijn plasser, zodat gruis restanten er uit kunnen. Hij is nog verdoofd, en heeft injecties mee gekregen, verder moet hij in de bench blijven en als hij helemaal bij is een kraag op, zodat hij het buisje er niet uit kan peuteren.
  We hebben gelukkig een éénmalige bijdrage uit het Noodfonds van Dierenlot ontvangen, voor eerdere hoge kosten van de dierenarts.Dierenlot is een geweldige organisatie die onze uitbreiding betaalde + de Airgro. Ze vergoeden projecten, maar kunnen natuurlijk niet blijven betalen omdat er nog honderden andere stichtingen hulp nodig hebben. Daarom ook zijn we dubbel dankbaar voor deze éénmalige bijdrage: Dank je wel Dierenlot!De bijdrage is helaas al bijna weer op,