Boris


 • 15-08-2019: Boris had duidelijk pijn met eten, en we hebben dankzij de DA de knoop doorgehakt en Boris is vandaag geopereerd. Hij maakte vrij snel na thuiskomst duidelijk dat hij honger had, en at een zakje kattensoep en bij de avond voerbeurt dun gemaakte gourmet. Kanjer van een kat, we hopen dat er geen complicaties komen. Dank je wel DA, dat het zo snel kon, en dat je het durfde op deze leeftijd.
 • 25-04-2019: Boris II is vandaag samen met Blacky naar de DA geweest. We wilden weten of de tumor onder zijn tong geslonken is. Het tandvlees aan zijn onderkaak ziet wat rood door de gingivitis, maar van een tumor was niets meer te zien. Boris is wat mat geworden slaapt veel, en jengelt niet meer. We gaan de prednison afbouwen, en hopen dat deze lieverd door blijft eten.
  Een naar dilemma. eigenlijk zou hij geopereerd moeten worden omdat er wat rotte kiezen zitten.  Maar Boris II is dik 19 jaar oud. Opereren is mogelijk maar overleeft deze oude heer nog een operatie. 
  We gaan hem regelmatig en zorgvuldig wegen om te zien of hij afvalt, dan kunnen we altijd nog beslissen. Een pijnpilletje mag hij wel, maar is natuurlijk geen blijvende optie.
 • 01-03-2019: De prednison werkt, onze oude lieverd eet weer een stuk beter. Hij zat weer als vanouds op de vensterbank te jengelen tegen loslopende katten.
 • 22-02-2019: Vandaag was de dierenarts thuis, die het bekje van Boris II bekeek. De gingivitis was veel minder maar onder zijn tong zit een kleine tumor. Met 5 mg. prednison kan het over gaan. Boris was de laatste tijd stiller, en at slechter.
 • 01-05-2018: Boris II heeft gingivitis, en zijn bekje is goed bijgehouden door de vroegere eigenaren, alleen de hoektanden zitten er nog. Het tandvlees ziet rood, maar gezien zijn leeftijd (19 jaar) wachten we met behandelen tot hij af gaat vallen.
  Lees meer: https://www.dintekat.nl/dintelstaartjes/drukke-tijden/
 • 23-01-2018: Boris II gaat heel goed. Dat het een oude heer is zien we soms. Hij slaapt graag hier in de vensterbank, is dol op eten en erg aanhalig en lief. Hij heeft zich fantastisch aangepast, in één woord: Een kanjer van een kat.
 • 21-12-2017: Met Boris gaat alles nog steeds erg goed. Hij is aan de regelmaat gewend: Overdag lekker naar buiten, als het mistig is of regen én na 19.00 uur blijft hij binnen. Een tevreden lieve kater, altijd in om te kroelen uiterst vriendelijk ook naar de andere katten. We hebben zelfs geen last gehad van sproeien, omdat Boris geen ruzie maakt met de andere katten.
 • 13-12-2017: BorisII is een mooie rode EK gec. kater, geboortejaar 1999. Hij werd vandaag gebracht omdat de eigenares is verhuisd naar een verzorgingstehuis. Een goed verzorgde kater, lief en op zijn gemak, je zou hem geen 18 jaar geven. Hij heeft wat gebitsproblemen gehad, verder is Boris goed gezond. Volgens de mevrouw die hem kwam brengen is hij lekker verwend, en dat gaan we hier voortzetten. Hij komt wel eens op schoot, maar is niet een echte knuffelkat. We hopen dat hij hier nog een fijne tijd kan leven met de andere katten. Als Boris goed eet en drinkt en alles op de bak doet wat moet kan hij los.

Boris heeft net 17.45 uur gegeten, wat een lieve sociale kat!

14-12-2017: Boris is al los, blijft vriendelijk en erg lief.

15-12-2017:

Boris kwam gisteravond de kamer in alsof hij hier altijd geweest is.

Een wonderbaarlijk makkelijke en lieve kater!