Catootje


 • 17-07-2021: Het gaat weer prima met Cato. Ze bleef er vies uitzien en liep moeilijk. Haar staart was een dikke klont geworden, maar niet te behandelen, want Cato vecht blaast krabt en bijt als we enkel naar haar staartje wijzen. De dierenarts bracht uitkomst zoals gewoolijk, onder een roesje is ze helemaal na gekeken. Niets aan de poot met dit poesje, er zat een zeer dikke klit in haar staart en ze had een grote ontsteking in haar tandeloze bekje. Ze heeft een AB kuur gehad en is weer als vanouds, de lieve eetgrage Cato, die het goed naar haar zin heeft, meestal samen met Schaduw.

 • 27-10-2020: Als we Cao niet dagelijks cerenia geven blijft ze overgeven. Bij ons avondeten stopt ze niet met schooien voordat e een kliekje heeft, liefst met spek of zo erin. Dat eten we helaas zelden en rundvlees eten we nooit. Kip hoeft ze niet, als ik dat speciaal maak laat ze het staan, behalve als ik die in de olie bak. 
  Cato is een lief poesje, die echter een zeer slecht spijsverteringsystem heeft. Bij de voerbeurten eet ze haar bordje ook leeg, al heeft paté haar voorkeur. Daarna maakt e alle bakjes en bordjes leeg om dat vervolgens liefst op een bank of kussen, weer uit te braken.  We gaan door met cerenia en emeprid, en hopen dat ze een keer stopt met braken want we geven alle katten drie keer daags kleinere porties en kwaliteitsbrokjes staan overal, die kunnen ze dag en nacht door eten. Dato i niet gek op brokjes en het wordt wel lastig om een dieet voor har te vinden dat ze lekker vindt en waarvan ze niet braakt.
  Wat is er toch gebeurd met dit diertje, ze blaast krijst en plast spontaan van zich af als er een pilletje inmoet, opgelost in water. Nu ben ik weer gastro aan het proberen. Een onschuldig homeopatisch middeltje, en wat hopen we dat dit het onvoorspelbare braken van Catoo stopt. ook voor de andere katten, die nerveus worden van Catoo die altijd iets heeft, en kattten zijn onbarmhartig in de groep. We beschermen dit moeilijke katje, die er niets aan kan doen dat ze is zoals ze is. We gaan nu door met Gastro, na het spuitje in haar beke een beetje CBD pasta, zodat ze het niet uit kan spugen maar moet likken.
 • 26-10-2020: Cato is weer ziek geweest, ze kreeg een grote AB kuur omdat ze niet wilde ten. Ze gaf veel over en voelde zich duidelijk niet goed. Nu knapt ze weer zienderogen op, en moet nog drie dagen AB.
 • 09-10-2020: Cato is gisteren naar de dierenarts geweest en geopereerdan haar gebit. Ze at slecht en slijmde veel. voelde zich echt niet goed. Bij thuiskomst kregen we het idee dat ze behoorlijk ziek was, weer met het koppie op de vloer maar toen ik haar lekker eten voorzette was ze zo weeer 'bij'. Nu gaat het prima het dit dametje, ze eet een vol bordje schoon leeg, nu zonder pijn en dat doet haar zichtbaar goed.
 • 07-05-2020: Catoo was niet lekker, duidelijk te zien. Ze riep om eten maar at moeilijk, en ging in elkaar gedoken zitten. GJ is net terug van de DA, haarntandvlees is wat ontstoken, gelukkig niet heel erg, maar zit er wel. Cato is 'pas  16 jaar, dus om het gebit te verwijderen is nog te vroeg. Ze kreeg ontstekingsremmer en anti misselijkheid, en zo kan ons Catootje weer lekker eten straks.
 • 07-03-2019: Catootje blijft lief maar laat zich niet op tillen. Ze loopt achter ons aan, is gek op kroelen maar wil met alle vier de pootjes op de grond bolijven. Prima toch? Ze komt buiten maar durft ook de trap nog niet op.
 • 05-10-2018: Gebracht Catootje, een EK poes, tabby met wit.
 • Catoo is 14 jaar en moest tot grote spijt van haar eigenares worden afgestaan wegens ernstige ziekte.
 • Ze is door haar vroegere eigenares op een asiel gehaald, en had een prachtig leven thuis. Erg fijn dat Catootje eet, maar we gaan toch haar hok afzetten zodat ze even rust krijgt van de nieuwsgierige aagjes die haar willen begroeten. Het komt goed met deze lieverd, al zal het iets langer duren voor ze hier helemaal thuis is.

Soms is het leven zo oneerlijk!

We wensen haar vroegere eigenares veel sterkte toe, de brengster hartelijk bedankt voor de prettige tijd gistermiddag.

 • 10-10-2018: Met Catootje gaat het elke dag wat beter. Ze wil graag gekroeld worden, en is wat minder bang voor de andere katten.

Ze eet haar bakje helemaal leeg, doet alles op de bak wat moet, en gaat morgen los.

Hopelijk wint de nieuwsgierigheid het van haar angst, en gaat ze alles verkennen.

We houden u uiteraard op de hoogte!