De Cirkel rond


 • Het is alweer 5 jaar geleden dat we Dintelkat hebben opgericht. En ons voornemen om deze stichting te laten groeien tot een sluitend geheel. Eerst opmaken wat oud is dan pas iets nieuws. Met het inzamelen van vet is er ook de kringloop waar we aan deel nemen dankzij de mensen die het oude vet in de gele bakken doen. Daar wordt van alles van gemaakt, en hoeft het niet weggegooid te worden.
 • Kleding inzamelen was een grote jarenlange wens, om ook oude kleding weer nieuw leven te geven via SAM, waar Dierenlot nauw mee samenwerkt.
  U weet inmiddels wat Dierenlot allemaal doet, ze geven talloze dieren een nieuw leven en recht op bestaan.
 • Er liggen zonnepanelen op ons dak die bijna zijn afbetaald, en onze lichtpunten zijn allemaal LED. Het gescheiden inzamelen van afval is door de Gemeente geregeld.
 • Global Goals van Claudia Koole is de kers op de taart. Hier kunt u de doelstelling lezen van dit prachtige project, waar wij een klein onderdeeltje aan toe hopen te voegen: https://www.globalgoalspassiesysteem.nl/praktijkvoorbeelden/
 • Een sinterklaas zoals wij al hebben gehad is zo verrassend, dat we ons nog steeds achter de oren krabbelen van verbazing en enorme blijdschap.
 • Zou het gekomen zijn door het mooie artikel van Claudia Koole in de Steenbergse Bode, het FB bericht van haar op KijkopSteenbergen.nl , het mooie berichtje in de Westbrabander?
 • Wij denken zeker aan de Volks Partij Steenbergen, die donderdagavond op de Openbare Raadsvergadering een motie inbracht voor toestemming kleding inzameling Dintelkat.
 • We zaten donderdagavond vastgeplakt aan de tv met het geluid hard, zodat we geen woord misten van het mooie pleidooi dat Ger de Neve voor Dintelkat hield, later aangevuld door Michel Lambers, wat kan Politiek leuk zijn.
  Rood kleurden onze wangen bij de warme reacties van de Wethouders en Raadsleden, omdat wij het zo normaal vinden wat we doen.
  We zijn dolgelukkig dat we u mogen vertellen dat u oude kleding nu legaal bij Dintelkat kunt brengen. De Dierenlot kleding container staat buiten de poort, en u mag uw oude kleding er zo inleggen.
 • Door de actie van de Volks Partij kunnen nog tien andere kleine stichtingen in onze regio ook kleding in gaan zamelen, dat vinden we fijn voor deze mensen, die net zoals wij hard werken om de stichting of vereniging in stand te houden.
 • Samen met het dierenvoer en dier benodigdheden dat we van Dierenlot op mogen halen, is onze cirkel rond. Voer en benodigdheden dat geretourneerd is door klanten van de sociale dierenwinkel ZooPlus, wordt naar Dierenlot gestuurd, die het vervolgens verdeelt onder de talloze beneficianten.
 • Dan nog de mededeling in een huis aan huis krant, dat er klaprozen en wilde bloemen gezaaid worden aan de ingang van ons mooie dorp. Bij het kunstwerk van de grote suikerbiet zal dat een prachtig gezicht zijn. Dat er een Imker club is gekomen die ervoor gaat zorgen dat er meer bijen komen, zodat er weer wat meer evenwicht terugkomt in onze mooie natuur.
 • Hoe mooi geregeld en hoe blij zijn wij.
 • Woensdag kwam er een grote doos met de Post, voor Dintelkat - Boris I.
  Bofkont Boris I is financieel geadopteerd door Sabine Hartemink, die elke maand 10 euro voor hem doneert. U kunt in het smoelenboek lezen wie Boris I is.
  De katten bepotelden de doos toen we die openden. Ze waren niet weg te sturen en vlogen direct af op heerlijk geurende speelmuizen, speeltjes en een Kong kussentje, en twee kattentijdschriften: Majesteit.
 • Met de donaties van Sabine en de andere vrijwillige donaties, kunnen we altijd netjes onze dierenartsen betalen.
 • Hartelijk bedankt donateurs, en mensen die zomaar giften overmaken, u kunt in het overzicht op de website zien wat we ontvangen, en in de jaaropgave waar we uw geld aan besteden. U mag altijd de stukken inzien, die worden gekeurd door Peter Houweling, ons derde Bestuurslid.
 • Met de katten gaat het goed.
 • Mickey II was een paar dagen lusteloos, en toen zij haar plekje niet maar verliet om te eten zijn we naar de dierenarts gegaan. Een nierbekkenontsteking waar de arme Mickey hevig pijn van had. Ze kreeg een flinke drie dagen werkende injectie, en Mickey zat dezelfde avond weer vooraan bij de voerbeurten. We houden haar goed in de gaten, en mocht ze een terugslag krijgen dan zijn we direct weer bij onze DA.
 • Tara was al een maandje of twee ziekig, ze at slecht, was narrig en kon haar draai niet vinden. Haar zus Becky kroop steeds vaker weg omdat Tara meppen verkocht. Tara kreeg al een tijd Semintra in de hoop dat haar slechte nieren het voer beter zouden verdragen. Ze at de nierbrokjes wel, maar niet genoeg, en deze twee kattenpoezels zijn geen natvoer gewend. Toen Tara steeds magerder werd en zelfs de verse vis weigerde wisten we eigenlijk al voor de gang naar de DA, dat ze het niet ging redden. Zo kort nog hier, en overleden, altijd weer verdrietig, al kan niemand er iets aan veranderen helaas.
  Tara heeft haar rust onder de grote boom in de tuin, en Becky ontplooit zich als een sociaal lief Patapoesje, ze spint en knort, is vrolijk en aanhalig.
 • Becky mist haar zusje niet, ze loopt het hele huis door, is veel buiten en eet bijzonder goed. Patapoef zat behoorlijk onder de plak van grote zus.
 • Toch merken we het altijd als er een kat wegvalt. Ze treuren op een stille manier.
  De anders duidelijk hoorbare katten liggen stilletjes op hun plek, ze lopen zachtjes naar de voerbakken en fluisteren haast als ze anders concerten geven om eten te schooien.
 • Deze keer was er De Verrassings Doos van Sabine waardoor ze weer aan de gang zijn gegaan.
 • Gringo is steeds meer binnen, en keurt de snoepjesbeurten goed. Hij blaast niet meer en is zelfs te aaien, vlak voor we een snoepje voor zijn neus leggen.
 • Vino, onze James Bond zoals Claudia zo treffend zei, volgt ons de hele dag. Als Gertjan weg is zit hij bij de voordeur, en miauwt tot hij de auto hoort. Ben ik even weg of gewond zoals een poosje geleden, dan miauwt hij hard, en loopt me de hele dag na. Deze ontroerende prachtige kater met zijn sierlijke gang heeft een nierprobleem, en wat hopen we dat de Semintra bij hem wel doet wat moet. We kunnen hem haast niet missen.
 • Pukkie de inmiddels 20-jarige dame die in het begin ook al onder de plak zat van haar tante die met haar hier geplaatst werd, heeft na het overlijden van tante een ander leven gekregen. Puk is er altijd, maar wordt duidelijk slechter, met soms een spuugbui die na medicatie weer verdwijnt gelukkig.
 • Schaduw doet haar naam alle eer aan. Met haar bijna 20 jaar springt ze nog bovenop de krabpaal, blijft vragend staan om een kroel, en is overal tegelijk. Het liefst ligt ze op de bovenste mand van de krabpaal, als Monster dat toestaat.
 • Monster had kale plekken in haar vacht, die we weg kregen met vitamine B druppels. Ze eet weer goed, is levendig en alert, en heeft weer een mooie volle vacht.
 • Zwartje leeft haar eigen leventje. Met haar vragende schreeuwen blijft ze vertederend, buigt haar kopje voor een kroel, en eet haar bakje leeg waar we blij moeten blijven, want Zwartje krijgt verwenvoer. Daar komen de rovertjes op af, en we willen zien hoeveel dit katje naar binnen krijgt. Hoe oud dit dametje is kunnen we niet schatten, maar dat ze hoogbejaard is is duidelijk.
 • Grimmel gaat goed, als hij met een muis speelt dendert de vloer een beetje, en Grimmel lijkt op een mini paardje als hij in galop achter zijn zelf weggeworpen muis aanjaagt. Een geweldig mooie en sociale kat, die enkel maar lief is.
 • Onze Maiky voelt zich weer helemaal top, hij is momenteel het liefst hier beneden, is altijd aanwezig en toen ik na mijn ongelukje ongelukkig zat te wezen in de schuur was het Maiky die bleef kijken, en me bleef roepen, samen met Vino. Zijn vacht is weer optimaal, en Maiky is altijd lief.
 • Elvis verstaat woorden, want toen ik hem indringend vroeg of hij alsjeblieft in de bak en er niet naast wilde zijn er een stuk minder poepjes en plassen op de vloer. Deze karakteristieke kat is nieuwsgierig en begroet iedereen. Hij heeft gekke buien waarbij hij bokkesprongen maakt, hard praat en kopjes komt halen. Niet te geloven voor een kat met handicaps. Hij is erg lief.
 • Duke blijft ontroerend. Met de nieuwe medicijnen is hij niet meer misselijk, en zit met zijn bekje wagenwijd open te vragen om eten. Hij blijft dicht in onze buurt, en zijn zus Lady ook, vooral met etenstijd. Ze snaait zijn bakje leeg als we even niet opletten, en sulletje Duke doet een stapje opzij. Zo lief!!!
 • Misschien mist u uw kat in deze beschrijvingen, maar alle katten in één nieuwsbrief lukt niet. Ik probeer om de katten die medicijnen moeten gebruiken of waar iets bijzonders mee is te benoemen. Als uw kat er alweer niet bijstaat betekent dit dat het gewoon goed met hem/haar gaat. U kunt altijd mailen (graag zelfs) als u wilt weten hoe met met uw kat gaat, ik probeer altijd om dezelfde dag nog antwoord te geven
 • Hierbij veel dank voor GertJan, die als ik met de nieuwsbrief bezig ben de de taken in huis overneemt.
 • Dat ik daarbij niets merk is duidelijk, als Hurby mijn been als pispaaltje gebruikt.
 • Tja. Een ongeluk zit in een klein hoekje, in dit geval in een klein sleuteltje.
  Op een zaterdag toen Gertjan voer ophaalde liet ik bezoek uit. We letten uiterst goed op de buitendeur, en alleen Vino was in de gang toen ik even van de stoep afstapte. Vino wil geen open buitendeur en ging tegen de deur staan. Die plofte met een knal dicht.
  Toen kwam ik erachter hoe moeilijk we ons huis in kunnen zonder sleutel.
 • De duivenbuurtjes stonden al klaar met de trap, zodat ik over het hek kon. Dat viel nog niet mee, ik moest vanaf die trap een paal halen en maakte een manoeuvre met mijn linkerarm om het evenwicht te behouden. Daar knakte iets, maar ik kon naar beneden klauteren. De trap aan de buurman gegeven en twee stappen opzijgezet, daar zat ik drie meter beneden, er was een diepe kuil op mijn pad, ik was erin gevallen. Doornat van de regen bereikte ik de schuur. Probeerde tussen de buien door alle ren deuren maar alles was hermetisch afgesloten.
  Het duurde niet lang voor Gertjan thuiskwam, maar wat kan tijd lang duren als je kleddernat zit te wachten.
  Het is meegevallen, de arm moet met de tijd genezen, en met soms een krachtterm kan ik gelukkig weer verder.

We wensen iedereen en speciaal mensen die zich naar voelen,

ziek zijn of alleen, een fijn sfeervol en vredig Kerstfeest,

en een geweldig 2019 toe!

Herdenkhoekje Tara

Tara was al een maandje of twee ziekig, ze at slecht, en kon haar draai niet vinden. Haar zusje Becky kroop steeds vaker weg omdat Tara mepte.

Tara kreeg al een tijd Semintra in de hoop dat haar slechte nieren het voer beter zouden verdragen. Ze at de nierbrokjes wel, maar niet genoeg, en deze twee kattenpoezels zijn geen natvoer gewend.

Toen Tara steeds magerder werd en zelfs de verse vis weigerde wisten we eigenlijk al voor de gang naar de DA, dat ze het niet ging redden.

Zo kort nog hier, en overleden, altijd weer verdrietig, al kan niemand er iets aan veranderen helaas.
Tara heeft haar rust onder de grote boom in de tuin, en Becky ontplooit zich als een sociaal lief Patapoesje, ze spint en knort, is vrolijk en aanhalig.


IC