Goedemiddag allemaal, 

Dit stukje is niet positief beste mensen, ik wil u graag een indruk geven over hoe we hier leven in het dijkhuisje te Dinteloord. 

Sinds het overlijden van GertJan heb ik geprobeerd om het oude ritme dat wij samen hadden ingesteld weer terug te krijgen. Dat lukt gedeeltelijk, het voeren is idem, wat we samendeden. De één ging boven en in de kelder voeren, de ander deed de begane grond. Na het voeren overlegden we of iedereen wel had gegeten, en welke dondersteentjes twee of zelfs drie keer een bakje voer had opgepeuzeld, de dader werd ogenblikkelijk gestraft door het eigen maagje, het opgeschrokte voer kwam er weer uit en de rover betrapt. Naussie deed dat altijd en ze doet dat nog. 

Naast het voeren en andere werk daarover straks meer, zijn er ook de zorgen over de kattenvoervoorraad, een voorraadje is prettig omdat ze de ene dag meer eten dan de andere dag, precies zoals bij ons mensen. Maar, zoals GertJan de voedselvoorraad bijhield en nieuw ging halen als het op dreigde te gaan, zo gaat het nu ook op, gekocht bij ZooPlus, want voor de voergiften van Dierenlot zijn we vaak niet aan de beurt. Dan moet ik nog zoeken naar iemand die het op wil halen, want zoals u weet is de oranje vervoersauto opgehaald door Dierenlot. Er is absoluut geen onenigheid met Dierenlot, integendeel, ik mag altijd een berichtje sturen als de nood aan de kat komt. 

En dat begint er nu wat op te lijken. Sinds ik bekend moest maken dat we onze prachtige stichting moeten sluiten werden uw giften minder. Logisch, omdat u denkt geen kat geen gift. Maar het is anders lieverds. 

Verschillende oude katten zijn overleden, een paar zijn er in een andere dierenstichting opgenomen, maar er zijn nog altijd na het overlijden van ons aller Loesje vijftien kattenbekjes te vullen. Al maak ik de porties al kleiner, het voer raakt snel maar zeker op, en weer driehonderd euro voor voer van ZooPlus plus en Cats Best kattenbakgrit zit er even niet in, want ook de kas raakt langzaam maar zeker leeg.  Ook onze fantastische dierenarts, die huisbezoeken aflegt en de kosten heel beperkt laat, kan de grondstoffen voor de medicijnen niet ook nog zelf gaan betalen. U begrijpt, waar enkel van af gaat en niets bijkomt gaat gewoon dood of loopt leeg, zoals de bankrekening van Dintelkat. Ik hik er enorm tegenaan om het bordje in de portiek te verwijderen, want Dintelkat bestaat nog zolang er oude katten wonen. 

Na de voerbeurten komen de kattenbakken aan de beurt, en ik denk daarbij aan Nick en Patricia, de twee trouwe vrijwilligers die bleven komen, ook toen het moeilijk werd. Ze gaan naar de dierenarts en halen voer op als dat ter beschikking is in hun eigen auto, maken schoon, doen wat klusjes maar vooral, ze zijn er voor een praatje kat en een troostvol gebaar van wat lekkers voor het vrouwtje, die vaak het middageten maar overslaat, het kost teveel moeite en ze is zo moe. 

En toch: Als u denkt dat dit stukje hopeloos is, nee, ik laat ze niet in de steek. De oude mummelbekjes die soms met moeite voer naar binnen werken, de gebitjes zijn allemaal goed, maar bij oudjes is het tandvlees soms pijnlijk, en als ik ze dan zie eten en schooien om hun eigen bakje smelt mijn hart. Katjes van de rekening, een rekening waar we schuldloos in waren want tegen de dood valt niet te vechten. Vertedering als ze na de maaltijd een stukje verderop gaan zitten en het kopje wassen, daarna een plekje zoeken om te rusten en te slapen, momenteel slapen er vijf bij mij op het kleine kamertje en is er een gevecht voor wie er op bed mag, wat Saartje altijd wint. En, eerlijk is eerlijk Saartje lag altijd al in het bed, ik heb het kamertje vol gezet met mogelijke mandjes die lekker zacht zijn zodat de oude botjes geen pijn gaan doen door het slapen. 

Ik wil zo graag doorgaan lieve mensen, tot het laatste katje buiten Saar, want zij is hier opgegroeid als kitten, die we indertijd hebben opgevangen voor het asiel te Breda, het asiel dat akkoord ging met kittens kijken hier bij ons thuis, en de drie kittens die toen Ditje Datje en Doetje heten, waren snel weg. Alleen Saar, die toen Doetje heette bleef, ze liep niet naar de mensen toe maar bleef afwachtend toekijken en gromde toen een leuke meid haar op wilde nemen. Nee, een grommend en blazend klein zwart krengetje hoefde ze niet, en dat mocht, want stiekem dacht ik Saartje blijft mijn eigen kat, en zo is het gebleven. Tegenwoordig wandelt ze met me mee, samen met Manso door het huis, maakt een ommetje buiten en vertrekt weer naar boven, mijn troost en levende knuffel bij het eenzaam zijn.  

Er is feest als Patricia en Nick komen, Nick gaat direct naar beneden om zijn vriendin Katrien te knuffelen, die al aankomt lopen als ze hem hoort, Patricia begint te werken en schuwt geen zwaar en vies werk. Ze maakt de prullenbakken schoon, schept de kattenbakken leeg en boent die zo nodig schoon, veegt de vloeren en als we dan met zijn allen klaar zijn is er pauze, met wat lekkers en gezelligheid, waarbij de oudjes erbij komen zitten, is er gezelligheid in het katten dijkhuisje te Dinteloord. 

Het kan toch niet waar zijn dat we door geldgebrek al die lieve oude kopjes in moeten laten slapen omdat er geen geld is voor voeding en de dierenarts? Dat mag toch niet, en echt lieve mensen, als ik daar ’s nachts over pieker ga ik mijn bed maar uit om ze extra te knuffelen.  

Veel hebben een lastige wenperiode gehad toen ze hier kwamen wonen, met meest al een zware koffer op het oude rugje, ze hadden al zoveel mee gemaakt, mogen we het leven van deze wijze en allerliefste oudjes zomaar laten doodgaan omdat er geen geld is voor onderhoud? 

Kat van de rekening? Nee toch, wilt u ons in deze laatste periode van Dintelkat nog helpen alstublieft? 

PS Het bankrekeningnummer van Dintelkat is NL06 RABO 0129 3722 42 ten name van Dintelkat te Dinteloord.

11 gedachten over “Goedemiddag allemaal, ”

 1. Lieve Ineke,

  Heb kortgeleden al een donatie gedaan en zal als het me financieel lukt binnenkort nog wat overmaken. Hoop dat veel mensen dit gaan volgen want het mag toch niet zo zijn dat deze lieve oudjes nog naar een asiel o.i.d. moeten omdat er geen geld meer is.

  Liefs en sterkte
  Joan

  Beantwoorden
 2. Lieve Ineke,
  Ik heb het hele verhaal zitten lezen. Ik vind het zo vreselijk zielig voor die oudjes!!
  Ik kreeg tranen in mijn ogen. Hierbij dank voor alles wat je doet voor ze!!
  Je bent echt een engel!!!! wil je svp je bankrekening erbij zetten, zodat we geld kunnen
  storten?
  Heel veel liefs en heel veel sterkte,
  Alice Vermeer

  Beantwoorden
 3. Beste Ineke.
  Is er dan geen enkele manier om wat meer in the picture te komen en op die manier wat extra financiële middelen te verkrijgen? Hanna’s dierenthuis de 8e hemel misschien benaderen? Misxxchien heeft ze tips of kan ze hulp bieden via haar site/ facebookpagina. Zijn er dan zoveel donateurs gestopt puur omdat je geen nieuwe dieren meer opneemt? Wat ontzettend triest. Zou ik via de mail je adres mogen hebben? Kan het n.l. niet op je site vinden om voer wat mijn kat bv niet lust of een evt voerbestelling via Zooplus naar je toe te sturen. Heel, heel veel sterkte. Ineke B

  Beantwoorden
  • Hoi Ineke,
   Dank voor je bemoedigende woorden.
   Ik doe de website niet meer zelf, maar mijn e-mail adres staat wel, ik denk bij bestuur etc., of medewerkers.
   maar, geen nood, hier komt het: inekegj@home.nl
   Met deze berichten is doorgaan toch een heel stuk makkelijker, mede dank aan Thea die de website doet, Simone die elke dag wel even komt binnen wippen en helpt waar ze kan en Nick en Patricia, die af en toe komen wegens hun drukke werkzaamheden elders.
   Iedereen heel erg hartelijk bedankt!

   Beantwoorden

Plaats een reactie