Dor hout


Lang heb ik geprobeerd om mijn grote waffel te houden, totdat er zo net één of ander juffie op tv kwam met een column over dor hout. Ze bedoelde daar ouderen mee, en verder dan een soort optreden op tv heb ik niets van dit mens gelezen en voel daar ook geen enkele behoefte aan.

Ze verdedigt ook haar uitspraak, alsof we niet zouden begrijpen dat ze ouderen als dor hout ziet, maar vergeet dat ze zelf ook eens oud zal worden, als ze dat wil tenminste. Een juffie van rond de vijfig? Tegen de overgang en hoognodig toe aan een grote shot hormonen al was het maar om haar dorre witte spriethaar wat bij te voeden. Hoogst gefrustreerd omdat ze kennelijk geen kindjes heeft om voor te zorgen, of andere nuttige bezigheden.

Waar gaat dit over? De Corona crisis, ramp noem het zoals u wilt we weten allemaal wat het is. Omdat deze gemene ziekte iedereen pakt die pech heeft, je krijgt het gratis. Als klap op de vuurpijl komt er allerlei gespuis met oplossingen, en dor hout is er eentje van de laagste soort.

Dor hout betekent dood, dus ziet ze ouderen liefst dood of mogen we nog wat langer leven? Ik griezel bij het idee dat dit juffie misschien ooit nog wat te vertellen heeft in de politiek, bang als indertijd een grote groep mensen die er door geweld van medemensen niet meer is. Vervolgd, te schande gebracht omdat ze tot een bepaald volk behoorden. Precies zoals dit juffie nu probeert te doen, maar hopelijk is onze Ovreheid bestand tegen dergelijke eigenwijze bedwetertjes, die onvrede in zichzelf wijten aan de corona crisis. Zij en soortgenoten zijn nota bene nakomelingen van de babyboomers, het geslacht dat er, hoe dan ook, nooit had mogen zijn. Ze maken armoede, vegeteren op de zak van de jongere generatie, als je de juffies moet geloven zoals dit loeder, met haar uitgeplozen touwtjes die alle kanten opstaan, geen moeite genomen om met een beetje gel wat model aan haar touwen te maken.  ( De laatste alinea's zijn beeldspraak zoals u begrijpt).

Wat mij zo boos maakt is het feit dat niemand iets kan verhelpen of doen aan de situatie waar we met zijn allen in zitten. Menselijk verstand zou moeten weten dat er geen andere regels zijn dan die de Overheid ons oplegt. Wat is daar mis mee? Wat missen we nu eigenlijk?

Uitgaan, naar een bar o.i.d. om te drinken en daarna met een slok teveel op ongelukken te maken hopelijk ouderen, want dor hout moet op de mestvaalt om te vegeteren tot compost. Ik hoop niet dat mijn overleden lijf straks meewerkt aan compost voor de generatie die na me komt met als eng voorbeeld die vrouw die ik net op tv hoorde kreunen, ze probeert aan alle kanten haar enge mening te verdedigen maar ik kan er niet over uit.

Wat mankeert dat juffie? Wil ze graag aandacht of ziek worden? Met opname op de IC, ik kan haar uit ervaring vertellen dat de IC geen pretje is om te liggen, met een buis in je strot op je buik, geen weet van dag en nacht. Daar ben je ook te ziek voor, terwijl ik er lag zonder corona, dus kennelijk minder ziek met mijn zware buikoperatie dan corona. Haar soortgenoten die bezwaar maken tegen de overheidsregels hebben evenmin als zij, kennelijk ooit erge ziektes mee gemaakt, anders laat je het wel uit je hoofd om mensen direct in gevaar te brengen met die onnozele protesten.

De Overheid doet het niet om mensen te pesten of te plagen, ze doen wat moet gebeuren, en je kunt met een beetje gezond verstand enkel maar heel dankbaar zijn dat we een Overheid hebben die dit wil doen, waarbij de Middenstand pas echt een groot slachtoffer is. De Tuincenta en Bloemenwinkels die blijven zitten met een voorraad Kerstproducten, Hotels en andere opvangcentra, die plotseling met lege bedden en kamers blijven zitten.

Het dode hout maalt niet om een lockdown, of die nu intelligent is of niet. Ze bestellen de boodschappen online, zodat ze niet in aanraking komen met mensen zoals dat gevaarlijk juffie met haar stemmingmakerij, het dorre hout blijft in huis, uit angst om ziek te worden of om anderen ziek te maken. Daar staan mensen die nu protesteren en dat juffie, niet eens bij stil.

Ik zie wat we nog wel hebben.

LEVEN,

Dat is het kostbaarste dat er is. Gezondheid dat hebben vele van het dorre hout niet meer, velen zijn aangetast door kwalen der tijd, daar hebben ze niet om gevaagd.

Het dorre hout is niet gewend aan braspartijen en feesten, ze leven rustig en saai, houden hun omgeving en huis schoon, nemen de online bestelde boodschappen aan, en LEVEN hun LEVEN waarbij ze meestal proberen om het anderen naar de zin te maken. Het dorre hout zit vaak al decennia lang thuis door gedwongen Pensioen, en gewend om zichzelf te vermaken.

Bloeiend hout zoals dat juffie is kennelijk ontevreden, al mag ik niet generaliseren, geen feesten meer niet flirten of zat zuipen, geen beledigingen meer uiten aan het adres van de vijand: dor hout. Ik ken gelukkig veel mensen van rond de 50 die positief in het leven staan, helpen waar ze kunnen om ervoor te zorgen dat de Zorg niet helemaal door zal draaien door de onbezonnenheid van een groep mensen die protesteert, en zich niet aan de regels wil houden, lopen zonder mondkapje op en gaan hun eigen egoistische gangetje.

Wat een armoedige geest verspreidt dit juffie, ze realiseert zich niet eens dat ze diep kwetsend en beledigend is met haar ondoordachte en domblondje geuite opmerkingen, waar ze kennelijk zelf wel achter staat. Leven en laten leven. Momenteel zie ik Rutte op tv, onze eigen Premier, wat ben ik trots op hem en zijn medewerkers in de Politiek.

Bij deze Premier Rutte, dank u wel voor de regels om ons te beveiligen, om uw zorg en vriendelijkheid, ondanks de enorme spanningen waarin u moet leven. Diep respect heb ik voor u en voor de Overheid, die doorgaat, ondanks tegenslag en gekken die regels weigeren en protesteren, daar ook nog eens trots op zijn.

Wij ouderen hebben makkelijk praten zult u zeggen, vergeet het maar.

Dankzij een Overheid die deze keer doorpakt en regels aanscherpt zijn wij dankbaar omdat we willen LEVEN zo gezond als mogelijk is op onze leeftijd, en wensen u een fijne Kerst en voorspoedig en gezond 2021.

Nu ik dit stukje terug lees denk ik, is het echt zo ideaal als ik nu opschrijf? Was het maar waar. De debatten staan nu aan, en ik hoor protest over de wijze waarop ons levende vlees getransporteerd wordt naar China om als 'voeding' te dienen, zoals een broeder van de Obverheid dit  noemde.  Zijn streven naar schepselen die geloven in een liefdevolle god met erbarmen en compassie voor alles wat leeft is wat leeg, met de wetenschap dat ook hij instemde met dit besluit, de hele Overheid weet hiervan. Dat er nog steeds mensen bestaan die het hun recht vinden om levende wezens te doden om op te eten is onbegrijpelijk. Waarom is veganist worden goed voor het milieu? 

Het is niet nodig om voorgaand stukje te verwijderen, waarom zou het toch niet kunnen levende wezens te beschermen in plaats van op te vreten? Na een leven lang opgesloten te zijn komen ze even in de buitenlucht om in een vrachtwagen geduveld te worden, waarna een eindeloze rit volgt en wat daar in dat Land gebeurt willen wij echt niet weten. Erg eigenlijk, we willen het echt niet weten, wat heeft dat te maken met de vette rollade die straks op ons bord ligt? Die heeft er alles mee te maken, en vol schaamte denk ik aan een reportage waarin men het leven op een slachthuis weergaf. Een groot roze varken zat op zijn achterste te brullen van angst en kreeg er van langs met een stok. Ik hoor het nog in mijn hoofd, hij heeft niet om het leven gevraagd en al zeker niet om de dood. Groene weiden zag hij niet en een modderpoel om eens lekker doorheen te rollen evenmin. Hij zag roze spek om zich heen met vuile wanden van de uitwerpselen door soortgenoten noodgedwongen op de grond en tegen de wanden, want varkens zijn zoals u weet intelligente en slimme dieren. De Rechten van het dier zijn nergens in de hele wet terug te vinden, wel de rechten van eigenaars boeren en veehouderijen. 

En dit beste Overheid is om u dood te schamen, levend vlees waar dik geld aan wordt verdiend. In 2020, waarbij moet worden gezegd dat de markt wordt overspoeld door vega producten die een stuk duurder zijn dan levend vlees, er is gewoon teveel onrecht op dit gebied en dat duurt al zoveel lange jaren. 

Milieu en klimaat lijden onder stankoverlast die grote veehouderijen met zich meebrengen, dat zou dan ook de enige motivatie kunnen zijn om iets te doen aan deze dierenmisstanden, die nog steeds bestaan. Slacht de dieren eerst, voor ze de lange lijdensweg moeten gaan, om te dienen als overbodige voeding voor mensen. Want echt broeder huppelepup die vanmiddag zo zalvend vertelde dat vlees voeding is. Vlees hoeft helemaal geen voeding te zijn, het is ieders eigen keuze om levend vlees te willen (laten) eten, er zijn vandaag zat alternatieven die heerlijk zijn, net zoals bont dragen in een tijd dat kunststof duurzamer is en sterker dan bont van levende dieren, ook hier worden dieren volledig misbruikt door mensen. 

Het ergste vind ik dat fokkerijen en intensieve veehouderijen legaal zijn, en er in de hele Overheid een paar mensen zijn die echt durven te zeggen waarom vlees en bont verboden zouden moeten worden. Ze lopen met hun hoofd tegen een enorme muur van onbegrip alsof dieren geen gevoel en pijn kunnen hebben, dieren hebben dat wel.  Er bestaan veganisten, die niets dierlijks gebruiken, geen leer en niets wat dierlijk is. Ik heb daar diep respect voor maar zou het zelf niet kunnen, omdat veganistisch leven veel te kostbaar is. Een ons kaas voor 5 euro is veel geld, maar als je weet dat deze kaas niet is gemaakt met onderdelen van een kalf is het de prijs waard, al moet je het wel kunnen betalen.  Het bewijs dat dieren echt pijn voelen en zo ervaren:  (klik op de rode link hiervoor en schrik.)


Ik wens u zoals altijd een mooi, diervriendelijk en gezond Kerstfeest en 2021 toe.