Duke


Duke: afgestaan 19-08-2015: paspoorten geb.data: 03-03-2004. Afgestaan wegens privé redenen.

Komen door het hele huis en buiten.

 • 13-09-2019:  Vanmorgen lag Duke ziek en naar languit op de bank. Hij reageerde nergens op, ook niet op zijn eigen merk gourmet tonijn. Hij had 37.9, dus ondertemperatuur, maar als ik hem op zijn pootjes zette liep hij zijn eigen loopje. We zagen het somber in en GJ is met hem naar de DA geweest.
  Duke had een grote spijker in zijn gatje, heeft een klysma gehad en vochtafdrijver.  Dit is dus echt een kat met 7 levens, inmiddels is dit de tigste keer dat we afscheid van hem namen en Duke uit zijn mandje kwam. Kiekeboe, ik ben er nog, en met zijn weer olijke kop om eten vroeg. Hehe, we mogen hem nog een poosje houden. We willen hem niet laten lijden, geen enkele kat, Maar Duke met zijn aangeboren hartafwijking verdient het om rust te krijgen als dat moet. Hij is nog steeds een levenslustige allerliefste en verstandige kat, waar we stapelgek op zijn.
  Zijn zusje Lady heeft dezelfde hartafwijking, en ook de aangeboren liuchtweg aandoeningen door haar veel te kleine neusje. Ze trekken niet echt met elkaar op, Lady is bij etenstijs altijd direct in de buurt van Duke. Om zijn bakje leeg te eten. Een schattig dondersteentje, die met haar kwalen toch een gelukkig ondeugend katje is.
 • Onze dierenarts heeft ze goed in de gaten en zal als dat nodig is ingrijpen, maar zegt nog steeds: Een kat met dergelijke kwalen kan rustig verder leven. Ziekte hoort meestal bij ouderdom, aangeboren kwalen niet. Maar die twee houden van het leven en kunnen ook verder. Zonder pijn of ongemak, met een goede behandeling, die ze nodig hebben en krijgen.
 • 22-02-2019: De DA was tevreden over duke, die het op zijn hartpilletje en prednison goed doet. Erg lief is hij!
 • 11-11-2018: Duke is inmiddels al een paar maanden aan de prednison + Fortekor. Het viel op dat deze schat aan zijn eten likte i.pv. het op te eten.
  Toen hij begon te snurken zijn we met hem naar de DA gegaan.
  Op de echo was duidelijk te zien dat zijn hartje omgeven is door een dikke laag smurrie, met vocht.
  Zijn toestand is zorgelijk. Duke krijgt nu een nieuw hartmedicijn en vochtafdrijvers.
  Deze verstandige erg lieve kater eet weer goed, slikt zijn pillen braaf door, en zoekt hulp bij het eten. Hij hapt in het voer, dat hij en Lady op een schotel krijgen omdat door de platte neusjes eten lastig is. Duke likt alles naar de zijkant van zijn bordje, stopt ermee en tikt met zijn poot op mijn hand. Dan moet ik zijn voer weer op een hoopje vegen, en eet hij weer door. We hebben met de DA afgesproken dat, mocht Duke moeten lijden we hem rust geven, maar voorlopig eet hij goed, speelt zelfs en is een allerliefste kat, altijd hier beneden. Hij loopt door het hele huis. We hopen nog een poos van hem te genieten.
 • 01-08-2018: Gisteren zijn we terug geweest met Duke, en hebben zijn zusje Lady mee genomen. Ook zij had een heel licht ruisje in haar hart. De DA was positief verbaasd over Duke, hij ziet er weer helemaal goed uit. Zijn longen klonken goed, en de andere organen zijn in orde. Duke ademt goed en zijn hart had een normaal ritme.
 • Of het nu komt door alles wat de DA er zondag aan heeft gedaan of het feit dat ik kunstmatige beademing deed toen Duke het zo ontzettend benausd had - in afwachting van GertJan die de dierenvervoersauto op moest halen uit de garage - Duke hoeft (nog) niet aan de prednison, we moeten hem nauwlettend in de gaten houden (deden we al) en hij mag lekker door met zijn leven.
 • Met Lady is alles prima, zelfs het kleine hartruisje was moeilijk te horen.

Wat zijn we opgelucht!

 • 29-0702918: Om 12.00 uur maakte Duke het bekende geluid als hij moet overgeven. Helaas, het was geen haarbal, Duke lag uitgestrekt op de grond, zwaar hijgend met zjin tong uit zijn bekkie. Direct de DA gebeld, en toen GJ de auto op moest halen trok Duke in een zware kwamp. Ik denk niet dat dit goed afloopt, gezien zijn slechte hart. Straks hoort u meer.
 • Dukie is weer thuis, maar verkeert in een slechte toestand. De dierenarts heeft rontgenfoto's en een echo gemaakt van buik en hart. Op het hartje van Duke zit een grote tumor, die tegen zijn longen drukt.
 • Hij heeft ietsje vocht achter zijn longen, maar de tumor is de oorzaak van de benauwdheids aanval van Duke. De dierenarts gaf hem een injectie prednison, en nu maar hopen dat het rotding kleiner wordt, en een vochtafdrijvende injectie.
 • Morgen gaan we terug met deze allerliefst kater, die gisteravond zijn bakje melk nog leeg maakte met zijn poot. Hij eet graag de eigen BKH brokjes en krijgt de Fortekor zoals zijn vroegere eigenaar die al gaf. We hadden eerder katten met een hartafwijking, heeft niets te maken met een ras. Elke kat kan het krijgen of heeft het zonder dat we het merken. Zolang deze rustige en stabiele lieverd geen pijn heeft gaan we door. Morgen hoort u meer.
 • 24-01-2018: Vanmiddag zijn Duke en Lady weer bij de DA geweest. Duke heeft een luchtweg irritatie, en Lady een flinke bronchitis. Die is op de rontgenfoto duidelijk te zien. Ze hebben allebei al een stevige dosis AB, en een kuurtje. Ze waren toen ze hier kwamen niet buiten gewend. Nu is Lady graag buiten, maar Duke aan de luie kant, die slaapt liever. We gaan deze snoezige lieve poezels op advies van de DA vaker buiten zetten.
 • 24-11-2017: Duke was niet lekker, en omdat hij chronisch hartpatientje is en pancreatitis hebben we hem mee genomen naar de Er was een dik compliment, want Duke ziet er prachtig uit. De bloedwaarden allemaal goed, incsief pancreaitits nieren etc., maar voor alle zekerheid heeft Duke een lichte AB kuur mee gekregen. Zijn hart klopt zoals altijd, dus geen verandering is altijd goed bericht bij Duke.
 • Nu: Lady is nog steeds een beetje verkouden, maar vanaf de laatste kuur heeft ze geen hoestbuien meer. Ze blijft een dot van een katje, parmantig en aanhalig, slim en mooi. Het pillen-ingeef0probleem is opgelost: Oplossen in een spuitje, in het bekkie en gelijk daarna een lik vitaminepasta. Dat werkt!
 • 08-01-2017: Goede berichten! Na de lange AB kuur die Duke heeft gehad is hij zienderogen opgeknapt.Zijn buik is weer een stuk dunner, hij speelt, schooit weer om eten en komt kopjes geven, waar we ook zijn. We zijn hier bijzonder blij mee omdat één kat (Dropje) kwijt zijn geraakt aan alvleesklierontsteking. Het was best zwaar en spannend, maar duke zelf heeft geholpen door alles door te slikken, en te eten wat we hem voor zetten, en anders even in zijn bekje duwden. Wat een geweldige katten zijn dit, want ook Lady ent achter balletjes aan, spint altijd en is gewoon allerliesft!
 • 29-12-2016: Duke heeft pieken en dalen, maar tot nu toe kan hij het redden. Soms wil hij niet eten en is misselijk, dan krijgt hij cerenia en een eetlust opwekker. Een half uurtje later staat hij weer bij de voerbeurt en eet zijn bakje leeg. Hij is zoals altijd lief en aanhankelijk, en laat de pillen lief in zijn bekkie stoppen. De dierenarts zei gisteren dat het goed met hem gaat, deze kanjer knokt zich er, samen met ons doorheen, als er tenminste geen complicaties optreden of zijn hart laat het afweten, maar daar willen we liever niet aan denken.
 • Lady heeft weer een grote AB kuur achter de rug en is het vrolijke lieve diertje waar iedereen dol op is.Ze huppelt weer door de kamer en speelt. Ontroerend zoals ze Duke opzoekt zoals met Kerstavond. Ze komt spinnend naar haar broer, ploft naast hem alsf ze hem in de gaten wil houden. Als duke zich weer goed voelt gaat het ook met Lady goed. Hoezo kunnen dieren geen band met elkaar hebben? duke en Lady zijn het beste voorbeeld van een band die ze samen hebben. We zijn erg blij dat het met allebei weer beter gaat.
 • 16-12-2016: Woensdagavond bij de laatste voerronde at Duke met lange tanden zijn bakje half leeg, en dat is heel ongewoon voor deze lekkerbek. Hij spurtte naar de kattenbak, en zo te horen was het diarree dat er uit spoot. Het rook naar alvleesklierontsteking, ik herkende die sterke geur direct, en toen hij gisterochtend niet zoals gewoonlijk naar de eethoek rende, maar op zijn eigen paal bleef liggen, gingen de alarmbellen in mijn hoofd af. Toen we hem riepen kwam Duke langzaam aanlopen, alsof hij erg moe was. Ik zag aan zijn houding toen hij ging liggen dat hij buikpijn had, dus direct de DA gebeld, waar we direct terecht konden. Voor alvleesklierontsteking is een bloedproef, en Duke heeft inderdaad pancreatitis. Hij krijgt misselijkheidsbestrijding en ontstekingsremmers, én pijnbestrijding. Ook, een eetlustopwekker, die na een half uurtje zijn werk deed. Gisteravond was Duke onrustig, ijsbeerde door de kamer en had geen rust. Wat ontstekingsremmer + pijnbestrijder, en Duke at een haf blikje gourmet mousse op. Nu krijgt hij regelmatig vetarme voeding, die deze lieverd opeet, hij is vandaag vrolijk en loopt weer normaal. Hij moet het eigenlijk overeten, en zo te zien gaat hem dit lukken.
 • Zusje Lady heeft weer een lange kuur AB. Zij heeft onmiskenbaar last van een fokkerskwaaltje.Haar neus is te klein en te nauw, waardoor er als het ware steeds voorhoofdsholteontsteking ontstaat. Haar neusje verstopt, en het slijm komt in haar longen terecht. Zo krijgt ze steeds weer longirritaties die bestreden worden met AB. Ook dit kleine wondertje eet door, verdraagt prima de medicijnen en blijft vrolijk en ontzettend lief.
 • 29-11-2016: Ons kleine dametje is weer helemaal beter, en wijdt zich weer ol overgave aan haar grote hobby: Rollen door het vuile grit dat andere katten over de bakken meppen. Het liefst springt ze met de korrels nog in haar zachte vachtje op een bed, om zich uit te rekken en behaaglijk in elkaar te kruipen. Ze eet gelukkig altijd goed, en zelfs als ze verkouden is schooiert ze om allerlei lekkers. en dat krijgt ze natuurlijk.
 • Broertje Duke is behoorlijk gegroeid, en wordt steeds meer een oudere voorname heer, die elke dag weer probeert het hartpilletje dat we hem geven uit te spugen. Als we het pakken en weer in willen geven heeft Duke een spelletje bedacht. Hij kruipt achter een krabpaal, wacht even of we nu alsjeblieft vanzelf willen vertrekken, en komt dan schoorvoetend, koppie naar beneden aan wandelen, gaat voor me zitten en doet zijn bekkie open. Ongelooflijk lief zijn deze twee schatjes!
 • 19-11-2016: Lady was volledig hersteld na het kuurtje van de hete zomer, totdat ze vorige week weer begon te snotteren. Toen ze vanmorgen benauwd werd en hoestte direct naar de DA gegaan, die een fikse longontsteking hoorde.Ze eet gelukkig goed, en heeft een stoot AB bnnen. 10 Dagen lang moeten we Lady pesten met AB, maar het moet
 • 31-08-2016: Lady heeft veel last van luchtweg irritaties, maar na de laatste AB injectiekuur hoestte ze weer behoorlijk, met opgeven van slijm. Ze heeft duidelijk door de smalle neusjes van dit ras chronische luchtweg irritaties, en moet aan een ander soort ab tabletjes. De injecties werken niet meer. Dat wordt een heel gevecht, want hoe lief Lady ook is, ze staat niet toe dat er iets in haar bekje wordt gestopt, en vloeibare AB in een spuitje geeft bij haar slijm en spugen. Ik ga het proberen met vitamine pasta, daar is ze dol op, misschien proeft ze de er doorheen gemengde pil niet???
 • 30-06-2016: Duke en Lady zijn helemaal thuis. U kunt in de lange stukken hier zien dat deze twee katten een echt kattenleven leiden. Ze zijn ondernemend, ondeugend en vooral erg lief. Ze hebben wat vaker last van luchtwegproblemen, maar altijd komt het weer goed, mede dankzij onze dierenarts.
 • Duke slikt elke dag zijn tabletje voor de duidelijke hartruis die hij heeft, zonder problemen slikt hij het pilletje door.
 • Lady heeft vaker last van hoesten, en vertikt het om pilletjes te slikken. Ze krijgt daarom altijd injecties, die ze goed verdraagt.
 • 26-03-2016: Ons allerliefste kleine dametje schrikt zich een hoedje als we het spuitje met vloeibare DA voorzichtig in haar bekje spuiten. Met haar grote mooie ogen kijkt ze verbaasd rond, om vervolgens het staafje op te peuzelen, deftig haar mondje te wassen met haar dikke berenpoot, en zich vervolgens op te rollen en gaat slapen, na een kusje, want daar is ze gek op! Lady hoest niet meer. LIEF!!!!!
 • 22-03-2016: Lady heeft een nieuwe hobby. Ze wacht 's morgens tot Svenska van de slaapkamer is, floept naar binnen om een spelletje spreitrekken te starten. Ze kruipt eronder, ligt op haar rug erop, speelt met de kwastjes om vervolgens in een diepe slaap te vallen. Vanmorgen hoorden we haar weer hoesten, een hondje zou er nog iets van kunnen leren.Gelijk met Goofy naar de DA, die het bekende kwaaltje bij Lady waarnam, en ook Lady moet aan de AB. Ook geen prikjes maar de gehate pillen, dus krijgt Lady net zoals Goofy een vloeibaar gemaakt pilletje on haar bekje. Ze vindt dat zo smerig dat ze ervan slijmt, maar met een snoepstaafje voor het mooie voorname neusje maakt veel goed. Nog een likje vitaminepasta toe en Lady is het net zoals Goofy, weer snel vergeten. Ook Lady heeft een licht ruisje bij haar hartje, maar er is ook bij Lady geen medicatie nodig, een leeftijdskwaaltje.
 • 12-01-2016: Gisterochtend kwam Duke niet zoals gewoonlijk direct aanlopen toen we de voerbakjes uit de overloopgootsteen haalden. Hij lag nogal lamlendig op de vensterbank, spinde zoals altijd, maar toch was er iets in zijn houding dat me alarmeerde. Tenslotte is Duke hartpatiënt, en houden we hem goed in de gaten.
 • Duke slaapt graag en heeft kennelijk zijn lichaamsbeweging aangepast aan zijn slechte hart. Ik heb hem beneden neergezet, waar hij direct op de krabpaal plofte, hij klom niet naar boven zoals anders. Bij het lopen was te zien dat hij moeite had zijn pootjes te verzetten.
 • Toen hij zelfs bijn bakje gourmet mousse weigerde belden we de dierenarts. We konden direct komen.Duke had 39 graden koorts, gelukkig is zijn slechte hartconditie het zelfde gebleven, en de andere functies als nieren etc. werkten ook goed. De dierenarts denkt aan een infectie in zijn spieren, en gaf hem een injectie met een breed spectrum AB. Thuis klom Duke op zijn eigen krabpaal, en sliep, languit de hele middag door. Toen ik boven kwam tegen 18 uur voor de 2e voerronde van het stel sprong Duke van de paal af en schooide om eten, hij at direct een volle bak gourmetmousse rund (zijn lievelingskostje) op, en vandaag krijgt hij weer een prikje, nu van ons. We gaan hiermee door, tot het op is, mocht hij deze klachten houden dan gaan we weer terug naar de dierenarts.
 • 03-12-2015: Lady een hardnekkige hoest, en toen ze wit slijm ophoestte zijn we toch weer naar de DA gegaan. Lady heeft een heel klein bekje, en een klein keelgaatje. Pilletjes ingeven is voor haar een bezoeking, en met de pillenschieter durf ik dat niet aan, omdát haar keelgat zo smal is zou de pil kunnen blijven steken.Toen we de pillen oplosten kokhalsde ze zo hevig dat de tranen over haar wangetjes liepen. Dus, krijgt ze nu om de dag een prikje, en we zien haar opknappen.Al na de prik van de DA hebben we haar niet meer horen hoesten en slaapt ze weer wat meer ontspannen.Allebei komen ze door het hele huis, Lady is erg graag buiten, en ze hebben het zichtbaar naar hun zin tussen de andere katten. Lady ligt 's avonds op de bank, pikt een stukje kroepoek, een stukje kaas en een chipje op zijn tijd weet ze ook te waarderen.Duke slaapt 's avonds, maar als we boven komen, of 's nachts naar het toilet moeten is duke onze trouwe metgezel.
 • 05-11-2015: Duke en Lady waren allebei aan het hoesten, ze snotterden wat, en voelden zich niet lekker. De dierenarts zag dat Duke keelontsteking heeft, en Lady had verhoging en haar longetjes klonken niet helemaal goed.Ze krijgen allebei een AB kuurtje, lopen lekker door het huis en vertonen zich niet ziek. Ze kregen grote complimenten van de dierenarts: Wat zien ze er pachtig uit, en dat klopt. De hele ondervacht van Lady is eruit dor de regelmatige borstelbeurten,, en Duke is zo zacht als een watje en is zijn lelijke pieken kwijt. Prachtige maar vooral erg lieve katten waar iedereen stapelgek op is. De steeds terug kerende luchtweg kwaaltjes horen bij het ras. Door de nauwe doorgang in de neusjes zijn deze scheetjes meer vatbaar voor verkoudheid etc.
 • 15-10-2015 Lady en Duke: Sinds we beneden de houtkachel stoken komt er natuurlijk geen warmte uit de cv radiator. Daarom hebben ze op hun kamertje een eigen warmtepaneel. Lady is ook graag beneden, maar met de kou willen ze geen van beiden naar buiten. Duke is helemaal beter, Lady heeft nog af en toe last van natte oogjes, daarom houden we het zalven nog een paar dagen vol. Ze vindt het niet fijn, maar laat het wel toe.
 • Op het toilet in de douche zit ik nooit alleen. Bij even zitten hoor ik het bekende getrippel en komt Duke naar me toe, met Lady in zijn kielzog. Eerst een dikke knuffel, liefst op schoot, waarbij ze soms schrikken van de vreemde geluiden uit dat rare witte potje, óf van mijn geschater van de koppies die ze trekken bij het ruiken van een 'vreemd' soort parfum... maar ze zijn stabiel, en spinnen weer verder. Zelden zulke lieverds meegemaakt. Pillen, zalven, borstelen en kammen ze vinden alles prima, en genieten van een schepje natvoer, waarbij Royal Canin de voorkeur heeft.Ze kunnen zowel overdag als 's nachts doen wat ze willen, en meestal liggen ze op hun eigen krabpaal in de kleine kattenkamer. Maar... ze gaan niet slapen zonder snoepjes toe.
 • 29-09-2015: Het gaat heel erg goed met Duke. Hij krijgt nu 's morgens bij zijn ochtendhapje zijn hartpilletje, en om 17.00 uur zijn AB tabletje. En weer een klein hapje om de vieze smaak weg te werken. Deze enorme goedzak en lieverd doet zijn mondje al open, en slikt de pilletjes, die ik tevoren insmeer met vitaminepasta, lief door. Hij spint zelfs, en niest nog amper.
 • Lady vindt het maar niets, die wil eruit. Ze zat al voor de kamerdeur en wil lekker beneden zijn. Toch willen we geen enkel risico lopen, dus Lady krijgt net als haar broer extra hapjes, en extra aandacht.
 • 23-09-2015: Gisterochtend kwam Duke niet zoals gewoonlijk naar ons toe hollen als we een kijkje nemen na de nacht.Hij spinde wel, maar at langzaam zijn natte hapje. Koorts gemeten, hij had enkel verhoging, wel had Duke al een dag gele uitscheiding uit zijn oogjes. Vanmorgen bleef hij weer liggen en hebben we de DA gebeld. Een fikse oogontsteking, en Duke zit tegen de 'nies' aan.Gelukkig waren we ruim op tijd, zodat we een echte niesziekte kunnen voorkomen. Duke kreeg een injectie, zalf voor zijn oogjes en AB mee naar huis. Ontroerend zoals hij na de prik bij de DA naar me toe kroop, en zijn dikke koppie onder mijn jas verstopte. Deze kanjer at net zijn bakje weer leeg, spint en loopt de kamer door. Voor alle zekerheid moeten ze twee daagjes binnen blijven, tot het risico op nies over is.
 • 12-09-2015: Door alle drukte en hectiek de laatste weken zijn we nog niet toegekomen aan veel bijschrijven op deze website.
 • 01-09-2015: De kamer is hoogst interessant, en Lady is de ondernemendste van de twee.Ze bekijken en besnuffelen ieder plekje. Als ze het zat worden gaan ze samen voor de deur zitten, snuffelen nog wat in de gang om vervolgens de trap op te rennen, rechtstreeks naar Goofy en Poekie, die op ze wachten. Zo doorgaan, dan kunnen ze over een poosje zonder toezicht los. Ze moeten nog leren om zich te verweren tegen Stukje en Beetje, nieuwsgierige jonge katten, die er niets van begrijpen dat ze niet mogen snuffelen aan deze zachte levende bontjes.
 • 24-08-2015: Ze zijn het hele huis door geweest, op onze arm. Buiten vond Duke het wel interessant. Lady niet, ze genoot van de wandeling en dreigde in slaap te vallen. In de kamer wilden ze wel op de bank, keken hoogst verbaasd naar de blazende Chris, en genoten van de trap die rechtstreeks naar hun kamer leidt. We gaan elke dag een stukje verder, maar durven ze nog niet helemaal los te laten totdat de andere katten ze kennen. Hieronder foto's van Duke, die buiten best weet te waarderen, maar Duke lijkt wat aan de makkelijke kant. Waarom zou je naar buiten willen als je uit het raam van alles kunt zien? Wat zijn dat voor rare wezens die piepen en voorbij vliegen??? Lady ligt graag te pronken met haar schoonheid. Volkomen terecht! Toch?
 • 22-08-2015: Geknor en natte neusjes tegen onze handen als we de kamer binnen komen. Ook een dikke beige olijke kop, door het kattenluik, maar Duke durft er nog niet zelf doorheen. Lady doet haar naam alle eer aan, ze wandelt met leine stapjes achter ons aan, en eet na het oortje druppelen een snoepje en eet dat keurig netjes op. Duke lust er wel drie tegelijk na zijn dagelijkse pil.Vanmiddag hebben ze een uitje door het huis gemaakt. Zelfs de hond kon deze onverschrokken 'leeuwen' niet van hun stuk brengen, ze bleven lekker liggen op onze veilige arm. Op deze kamer brandt altijd een klein LED lichtje, als we dat 's avonds aandoen krijgen we zomaar een kopje van alle vier! Het is best gezellig in die kamer.

Morgen laten we ze de buitenlucht ruiken.

 • 20-08-2015: Ze hebben hun eigen krabpaal, en zitten er bovenop. Wandelen door de kamer, en Duke die grote lieverd slikt kalm en rustig zijn pilletje door. Wat zijn ze geweldig opgevoed. De oortjes van Lady gaan erg vooruit, ze geniet niet van het druppelen maar staat het toe. Ze eten goed, ook een klein avond hapje natvoer gaat er bij allebei gretig in. Zeker na het snoepje toe. Als het zo doorgaat en ze durven het aan laten we ze morgen los. Even afwachten wat de andere katten doen, want deze schatjes mogen geen narigheid ondervinden van haaibaai Xanka of domino Beetje!
 • 19-08-2015: Deze katten zijn echt uniek. Verschillende keren hebben we bij ze gekeken, eerst waren ze van schrik in de créme krabpaal gekropen. De 2e keer zat Lady voor het raam, en bij de laatste ronde waarbij alle katten een nat hapje krijgen zat Lady uitgebreid de restjes uit de bakjes te schrapen.Vanmorgen werd ik hartelijk begroet door allebei. Lady zat op haar eigen krabpaal, gaf kopjes en miauwde lief. Duke kwam ook uit zijn holletje in de créme paal, kwam me begroeten met kopjes en allebei geven ze een spin concert. Ze willen eigenlijk wel mee naar beneden, maar we willen nog even wachten, tot Duke zijn 1e pil gehad heeft, en de oortjes van Lady zijn gedaan.
 • Ze zijn net geariveerd! 2 Prachtige en vooral, erg lieve katten! Voorname katten, broer Duke en zus Lady. Lady is een grijze Britse Korthaar, en Duke is een Chocolatepoint. Natuurlijk zijn ze nog bang, Duke zit in de dréme krabpaal bij het raam, en voor Lady hebben we even de kleine blauwe bij geschoven. GertJan is bezig de krabpaal van hunzelf te plaatsen, de kamer is totaal verbouwd voor deze twee schatten. Toen ik een lepeltje voer in een bakje voor Lady neer zette ging ze eten. Je smelt toch van zulke lieverds? Duke is wat afwachtender, maar het komt goed! Hieronder een paar slechte foto's, maar toch: Foto's van twee nieuwe heel erg lieve Dintelkatten!
 • 08-01-2017: Goede berichten!

Na de lange AB kuur die Duke heeft gehad is hij zienderogen opgeknapt.

Zijn buik is weer een stuk dunner, hij speelt, schooit weer om eten en komt kopjes geven, waar we ook zijn.

We zijn hier bijzonder blij mee omdat één kat (Dropje) kwijt zijn geraakt aan alvleesklierontsteking.

Het was best zwaar en spannend, maar duke zelf heeft geholpen door alles door te slikken, en te eten wat we hem voor zetten, en anders even in zijn bekje duwden. Wat een geweldige katten zijn dit, want ook Lady ent achter balletjes aan, spint altijd en is gewoon allerliesft!

29-12-2016:

Duke heeft pieken en dalen, maar tot nu toe kan hij het redden. Soms wil hij niet eten en is misselijk, dan krijgt hij cerenia en een eetlust opwekker. Een half uurtje later staat hij weer bij de voerbeurt en eet zijn bakje leeg.

Hij is zoals altijd lief en aanhankelijk, en laat de pillen lief in zijn bekkie stoppen.

De dierenarts zei gisteren dat het goed met hem gaat, deze kanjer knokt zich er, samen met ons doorheen, als er tenminste geen complicaties optreden of zijn hart laat het afweten, maar daar willen we liever niet aan denken.

Lady heeft weer een grote AB kuur achter de rug en is het vrolijke lieve diertje waar iedereen dol op is.

Ze huppelt weer door de kamer en speelt. Ontroerend zoals ze Duke opzoekt zoals met Kerstavond. Ze komt spinnend naar haar broer, ploft naast hem alsf ze hem in de gaten wil houden. Als duke zich weer goed voelt gaat het ook met Lady goed. Hoezo kunnen dieren geen band met elkaar hebben? duke en Lady zijn het beste voorbeeld van een band die ze samen hebben.

We zijn erg blij dat het met allebei weer beter gaat

16-12-2016:

Woensdagavond bij de laatste voerronde at Duke met lange tanden zijn bakje half leeg, en dat is heel ongewoon voor deze lekkerbek.

Hij spurtte naar de kattenbak, en zo te horen was het diarree dat er uit spoot. Het rook naar alvleesklierontsteking, ik herkende die sterke geur direct, en toen hij gisterochtend niet zoals gewoonlijk naar de eethoek rende, maar op zijn eigen paal bleef liggen, gingen de alarmbellen in mijn hoofd af.

Toen we hem riepen kwam Duke langzaam aanlopen, alsof hij erg moe was. Ik zag aan zijn houding toen hij ging liggen dat hij buikpijn had, dus direct de DA gebeld, waar we direct terecht konden.

Voor alvleesklierontsteking is een bloedproef, en Duke heeft inderdaad pancreatitis.

Hij krijgt misselijkheidsbestrijding en ontstekingsremmers, én pijnbestrijding. Ook, een eetlustopwekker, die na een half uurtje zijn werk deed. Gisteravond was Duke onrustig, ijsbeerde door de kamer en had geen rust.

Wat ontstekingsremmer + pijnbestrijder, en Duke at een haf blikje gourmet mousse op.

Nu krijgt hij regelmatig vetarme voeding, die deze lieverd opeet, hij is vandaag vrolijk en loopt weer normaal.

Hij moet het eigenlijk overeten, en zo te zien gaat hem dit lukken.

Zusje Lady heeft weer een lange kuur AB. Zij heeft onmiskenbaar last van een fokkerskwaaltje.

Haar luchtwegen zijn te nauw, waardoor er als het ware steeds voorhoofdsholteontsteking ontstaat. Haar neusje verstopt, en het slijm komt in haar longen terecht. Zo krijgt ze steeds weer longirritaties die bestreden worden met AB.

Ook dit kleine wondertje eet door, verdraagt prima de medicijnen en blijft vrolijk en ontzettend lief.

Wat zijn deze katten goed opgevoed, ze zijn alles gewend, van bekje open t/m koorts opnemen, bij deze twee schoonheden is niets een probleem.

Met dank aan hun vroegere baasjes, die heel goed voor ze gezorgd hebben, wij zetten dat uiteraard helemaal door.

Foto's volgen later, als het hier wat rustiger is.

29-11-2016:

Ons kleine dametje is weer helemaal beter, en wijdt zich weer ol overgave aan haar grote hobby: Rollen door het vuile grit dat andere katten over de bakken meppen. Het liefst springt ze met de korrels nog in haar zachte vachtje op een bed, om zich uit te rekken en behaaglijk in elkaar te kruipen.

Ze eet gelukkig altijd goed, en zelfs als ze verkouden is schooiert ze om allerlei lekkers. en dat krijgt ze natuurlijk.

Broertje Duke is behoorlijk gegroeid, en wordt steeds meer een oudere voorname heer, die elke dag weer probeert het hartpilletje dat we hem geven uit te spugen. Als we het pakken en weer in willen geven heeft Duke een spelletje bedacht. Hij kruipt achter een krabpaal, wacht even of we nu alsjeblieft vanzelf willen vertrekken, en komt dan schoorvoetend, koppie naar beneden aan wandelen, gaat voor me zitten en doet zijn bekkie open.

Ongelooflijk lief zijn deze twee schatjes!

19-11-2016:

Lady was volledig hersteld na het kuurtje van de hete zomer, totdat ze vorige week weer begon te snotteren. Toen ze vanmorgen benauwd werd en hoestte direct naar de DA gegaan, die een fikse longontsteking hoorde.

Ze eet gelukkig goed, en heeft een stoot AB bnnen.

10 Dagen lang moeten we Lady pesten met AB, maar het moet.

Pilletje vloeibaar, in een spuitje, de tube vitaminepasta direct bij de hand.

Direct na de viezigheid pasta op haar bekkie en ze slijmt niet.

31-08-2016:

Lady heeft veel last van luchtweg irritaties, maar na de laatste AB injectiekuur hoestte ze weer behoorlijk, met opgeven van slijm. Ze heeft duidelijk door de smalle neusjes van dit ras chronische luchtweg irritaties, en moet aan een ander soort ab tabletjes. De injecties werken niet meer.

Dat wordt een heel gevecht, want hoe lief Lady ook is, ze staat niet toe dat er iets in haar bekje wordt gestopt, en vloeibare AB in een spuitje geeft bij haar slijm en spugen. Ik ga het proberen met vitamine pasta, daar is ze dol op, misschien proeft ze de er doorheen gemengde pil niet???

30-06-2016: Duke en Lady zijn helemaal thuis. U kunt in de lange stukken hier zien dat deze twee katten een echt kattenleven leiden. Ze zijn ondernemend, ondeugend en vooral erg lief. Ze hebben wat vaker last van luchtwegproblemen, maar altijd komt het weer goed, mede dankzij onze dierenarts.

Duke slikt elke dag zijn tabletje voor de duidelijke hartruis die hij heeft, zonder problemen slikt hij het pilletje door.

Lady heeft vaker last van hoesten, en vertikt het om pilletjes te slikken. Ze krijgt daarom altijd injecties, die ze goed verdraagt.

Eigenlijk is er weinig nieuws te vertellen van deze twee snoezepoezen, Duke vermaakt zich het liefst beneden, en Lady wacht elke dag netjes achter de slaapkamerdeur tot Svenska zo goed wil zijn om er uit te gaan.

Netjes en bedaard, maar deftig doorzetten, dat zijn Duke en Lady, De Lord en de Lady van Dintelkat!

26-03-2016:

Ons allerliefste kleine dametje schrikt zich een hoedje als we het spuitje met vloeibare DA voorzichtig in haar bekje spuiten. Met haar grote mooie ogen kijkt ze verbaasd rond, om vervolgens het staafje op te peuzelen, deftig haar mondje te wassen met haar dikke berenpoot, en zich vervolgens op te rollen en gaat slapen, na een kusje, want daar is ze gek op! Lady hoest niet meer.

LIEF!!!!!

22-03-2016:

Lady heeft een nieuwe hobby. Ze wacht 's morgens tot Svenska van de slaapkamer is, floept naar binnen om een spelletje spreitrekken te starten. Ze kruipt eronder, ligt op haar rug erop, speelt met de kwastjes om vervolgens in een diepe slaap te vallen.

Vanmorgen hoorden we haar weer hoesten, een hondje zou er nog iets van kunnen leren.

Gelijk met Goofy naar de DA, die het bekende kwaaltje bij Lady waarnam, en ook Lady moet aan de AB. Ook geen prikjes maar de gehate pillen, dus krijgt Lady net zoals Goofy een vloeibaar gemaakt pilletje on haar bekje. Ze vindt dat zo smerig dat ze ervan slijmt, maar met een snoepstaafje voor het mooie voorname neusje maakt veel goed. Nog een likje vitaminepasta toe en Lady is het net zoals Goofy, weer snel vergeten. Ook Lady heeft een licht ruisje bij haar hartje, maar er is ook bij Lady geen medicatie nodig, een leeftijdskwaaltje.

12-01-2016:

Gisterochtend kwam Duke niet zoals gewoonlijk direct aanlopen toen we de voerbakjes uit de overloopgootsteen haalden. Hij lag nogal lamlendig op de vensterbank, spinde zoals altijd, maar toch was er iets in zijn houding dat me alarmeerde. Tenslotte is Duke hartpatiënt, en houden we hem goed in de gaten.

Duke slaapt graag en is aan de luie kant, ik heb hem beneden neergezet, waar hij direct op de krabpaal plofte, hij klom niet naar boven zoals anders. Bij het lopen was te zien dat hij moeite had zijn pootjes te verzetten.

Toen hij zelfs bijn bakje gourmet mousse weigerde belden we de dierenarts. We konden direct komen, en het is soms maar goed dat mijn ingebouwde radar aanwezig is, want we waren precies op tijd zei de dierenarts.

Duke had 39 graden koorts, gelukkig is zijn slechte hartconditie het zelfde gebleven, en de andere functies als nieren etc. werkten ook goed. De dierenarts denkt aan een infectie in zijn spieren, en gaf hem een injectie met een breed spectrum AB. Thuis klom Duke op zijn eigen krabpaal, en sliep, languit de hele middag door.

Toen ik boven kwam tegen 18 uur voor de 2e voerronde van het stel sprong Duke van de paal af en schooide om eten, hij at direct een volle bak gourmetmousse rund (zijn lievelingskostje) op, en vandaag krijgt hij weer een prikje, nu van ons. We gaan hiermee door, tot het op is, mocht hij deze klachten houden dan gaan we weer terug naar de dierenarts.

Duke is graag beneden bij de andere katten, het liefst ligt hij bij Kiko, die de aanspraak wel gezellig vindt.

03-12-2015:

Zoals u kunt zien op de filmpjes, gaat het erg goed met Duke en Lady.

Alleen heeft Lady een hardnekkige hoest, en toen ze wit slijm ophoestte zijn we toch weer naar de DA gegaan.

Lady heeft een heel klein bekje, en een klein keelgaatje. Pilletjes ingeven is voor haar een bezoeking, en met de pillenschieter durf ik dat niet aan, omdát haar keelgat zo smal is zou de pil kunnen blijven steken.

Toen we de pillen oplosten kokhalsde ze zo hevig dat de tranen over haar wangetjes liepen.

Dus, krijgt ze nu om de dag een prikje, en we zien haar opknappen.

Al na de prik van de DA hebben we haar niet meer horen hoesten en slaapt ze weer wat meer ontspannen.

Allebei komen ze door het hele huis, Lady is erg graag buiten, en ze hebben het zichtbaar naar hun zin tussen de andere katten. Lady ligt 's avonds op de bank, pikt een stukje kroepoek, een stukje kaas en een chipje op zijn tijd weet ze ook te waarderen.

Duke slaapt 's avonds, maar als we boven komen, of 's nachts naar het toilet moeten is duke onze trouwe metgezel.

De eigen krabpaal bekijken ze niet meer. Duke zit het liefst op een vensterbank kussentje, en slaapt op een vachtje in haar eigen slaapkratje.

05-11-2015:

Duke en Lady waren allebei aan het hoesten, ze snotterden wat, en voelden zich niet lekker.

De dierenarts zag dat Duke keelontsteking heeft, en Lady had verhoging en haar longetjes klonken niet helemaal goed.

Ze krijgen allebei een AB kuurtje, lopen lekker door het huis en vertonen zich niet ziek.

Ze kregen grote complimenten van de dierenarts: Wat zien ze er pachtig uit, en dat klopt.

De hele ondervacht van Lady is eruit dor de regelmatige borstelbeurten,, en Duke is zo zacht als een watje en is zijn lelijke pieken kwijt.

Prachtige maar vooral erg lieve katten waar iedereen stapelgek op is.

De steeds terug kerende luchtweg kwaaltjes horen bij het ras.

Door de nauwe doorgang in de neusjes zijn deze scheetjes meer vatbaar voor verkoudheid etc.

Geeft helemaal niet, we zorgen met veel liefde voor alle katten, of ze nu ziek zijn of gezond!

Zodra we wat meer tijd hebben proberen we weer foto's te maken van deze twee schattige dribbelkonten.

15-10-2015 Lady en Duke:

Sinds we beneden de houtkachel stoken komt er natuurlijk geen warmte uit de cv radiator. Daarom hebben ze op hun kamertje een eigen warmtepaneel.

Lady is ook graag beneden, maar met de kou willen ze geen van beiden naar buiten.

Duke is helemaal beter, Lady heeft nog af en toe last van natte oogjes, daarom houden we het zalven nog een paar dagen vol. Ze vindt het niet fijn, maar laat het wel toe.

Op het toilet in de douche zit ik nooit alleen. Bij even zitten hoor ik het bekende getrippel en komt Duke naar me toe, met Lady in zijn kielzog. Eerst een dikke knuffel, liefst op schoot, waarbij ze soms schrikken van de vreemde geluiden uit dat rare witte potje, óf van mijn geschater van de koppies die ze trekken bij het ruiken van een 'vreemd' soort parfum... maar ze zijn stabiel, en spinnen weer verder.

Zelden zulke lieverds meegemaakt. Pillen, zalven, borstelen en kammen ze vinden alles prima, en genieten van een schepje natvoer, waarbij Royal Canin de voorkeur heeft.

Ze kunnen zowel overdag als 's nachts doen wat ze willen, en meestal liggen ze op hun eigen krabpaal in de kleine kattenkamer. Maar... ze gaan niet slapen zonder snoepjes toe.

29-09-2015:

Het gaat heel erg goed met Duke. Hij krijgt nu 's morgens bij zijn ochtendhapje zijn hartpilletje, en om 17.00 uur zijn AB tabletje. En weer een klein hapje om de vieze smaak weg te werken. Deze enorme goedzak en lieverd doet zijn mondje al open, en slikt de pilletjes, die ik tevoren insmeer met vitaminepasta, lief door. Hij spint zelfs, en niest nog amper.

Lady vindt het maar niets, die wil eruit. Ze zat al voor de kamerdeur en wil lekker beneden zijn. Toch willen we geen enkel risico lopen, dus Lady krijgt net als haar broer extra hapjes, en extra aandacht.

We willen bekijken of ze in het weekeinde weer los kunnen. Als er nieuws is leest u het hier onmiddelijk, maar bezorgd hoeft u niet te zijn. Het is gelukkig niet echt niesziekte geworden, dat komt mede door de geweldige verzorging van deze twee lieverds.

De vachten zijn inmiddels helemaal goed, en als ze weer naar buiten gaan maken we weer foto's.

Het is een aardige ziekenboeg geworden op de kattenkamer. Goofy komt zoals altijd naar ons toe lopen, en bedelt om snoepjes die hij direct krijgt. Goof eet goed, en is erg lief en aanhankelijk.

Poekie gaat prima met 2 x daags een beetje laxeermiddel, loopt graag buiten en slaapt nog steeds het liefst in zijn grote dobbelsteen.

23-09-2015:

Gisterochtend kwam Duke niet zoals gewoonlijk naar ons toe hollen als we een kijkje nemen na de nacht.

Hij spinde wel, maar at langzaam zijn natte hapje. Koorts gemeten, hij had enkel verhoging, wel had Duke al een dag gele uitscheiding uit zijn oogjes.

Vanmorgen bleef hij weer liggen en hebben we de DA gebeld.

Een fikse oogontsteking, en Duke zit tegen de 'nies' aan.

Gelukkig waren we ruim op tijd, zodat we een echte niesziekte kunnen voorkomen. Duke kreeg een injectie, zalf voor zijn oogjes en AB mee naar huis. Ontroerend zoals hij na de prik bij de DA naar me toe kroop, en zijn dikke koppie onder mijn jas verstopte.

Deze kanjer at net zijn bakje weer leeg, spint en loopt de kamer door.

Voor alle zekerheid moeten ze twee daagjes binnen blijven, tot het risico op nies over is.

Door de platte neusjes van deze lieve vriendjes is een verkoudheid een ramp, dus we nemen alle voorzorgsmaatregelen die nodig zijn.

Lady begroette haar broertje hartelijk, nadat ze ons hard miauwend binnen liet.

Ze blijven ontroeren deze zachtaardige lieverds, trouw aan elkaar en trouw aan ons.

Alle bezoekers krijgen in het vervolg plastic wegwerpschoenen aan en moeten hun handen wassen, voordat ze bij de katten mogen.

Dat klinkt overdreven, maar alleen bij strenge hygiëne kunnen we ziektes voorkomen.

Dat begrijpt u vast wel.

12-09-2015:

Door alle drukte en hectiek de laatste weken zijn we nog niet toegekomen aan veel bijschrijven op deze website.

Excuses vroegere baasjes van Duke en Lady.

Dat we niet over ze schreven betekent natuurlijk niet dat we ze vergeten, of dat er geen nieuwe dingen zijn die deze twee schatten beleven hier.

We zagen zelden zulke lieve katten, die volledig op mensen vertrouwen.

Duke is een zachtaardige lobbes die ons elke morgen uitbundig begroet.

Als hij hoort dat we uit bed zijn rent hij naar ons toe en wil gekroeld worden.

Lady bekijkt alles vanaf haar troon, hard spinnend en bedelend om iets lekkers.

We zien ze vaak via de trap naar beneden gaan, waar ze lang bezig zijn om alles te ontdekken.

Naar buiten gaan vinden ze nog wat eng, en Duke zetten we soms beneden, omdat deze lieve luiwammes dan de trappen op moet naar boven.

Dat doet hij, met kopjes tegen onze benen want hij vindt het nog steeds fijn als we hem gezelschap houden.

Lady is zelfstandiger, die trippelt van trap naar trap, kijkt om het hoekje van de kamer deur en verdwijnt weer naar haar troon.

We moeten onszelf nog aanleren om het fototoestel bij ons te dragen, want steeds als er de leukste plaatjes zijn te maken zjn we het toestel vergeten.

Volgende week is alles weer in rustiger vaarwater, dan kunnen we het toestel op de trap leggen. Zodat we u weer blij kunnen maken met plaatjes van deze twee wonderbaarlijke kattenpoezen.

01-09-2015:

Wat zijn we verdrietig over het verlies van onze kleine lieve Maxje. Maar als we boven komen en we allebei een kat op onze arm nemen voor de dagelijkse rondgang, worden we getroost door deze zachtaardige lieve katten, die genieten van het uitje.

De kamer is hoogst interessant, en Lady is de ondernemendste van de twee.

Ze bekijken en besnuffelen ieder plekje.

Als ze het zat worden gaan ze samen voor de deur zitten, snuffelen nog wat in de gang om vervolgens de trap op te rennen, rechtstreeks naar Goofy en Poekie, die op ze wachten.

Zo doorgaan, dan kunnen ze over een poosje zonder toezicht los. Ze moeten nog leren om zich te verweren tegen Stukje en Beetje, nieuwsgierige jonge katten, die er niets van begrijpen dat ze niet mogen snuffelen aan deze zachte levende bontjes.

U ziet dat de vachten er wat rommelig uitzien. We doen steeds een stukje, zodat ze het niet zat worden.

Vooral duke is het snel zat en laat dat wel merken. Hij handhaaft zich ook steeds beter, dus het gaat goed!

24-08-2015: Ze zijn het hele huis door geweest, op onze arm. Buiten vond Duke het wel interessant. Lady niet, ze genoot van de wandeling en dreigde in slaap te vallen. In de kamer wilden ze wel op de bank, keken hoogst verbaasd naar de blazende Chris, en genoten van de trap die rechtstreeks naar hun kamer leidt.

We gaan elke dag een stukje verder, m

aar durven ze nog niet helemaal los te laten totdat de andere katten ze kennen.

Hieronder foto's van Duke, die buiten best weet te waarderen, maar Duke lijkt wat aan de makkelijke kant. Waarom zou je naar buiten willen als je uit het raam van alles kunt zien? Wat zijn dat voor rare wezens die piepen en voorbij vliegen???

Lady ligt graag te pronken met haar schoonheid. Volkomen terecht! Toch?

Als er weer nieuws is te melden met foto's zetten we het ogenblikkelijk hier neer.

Koppies en pootjes van Duke en Lady.

22-08-2015: Geknor en natte neusjes tegen onze handen als we de kamer binnen komen. Ook een dikke beige olijke kop, door het kattenluik, maar Duke durft er nog niet zelf doorheen. Lady doet haar naam alle eer aan, ze wandelt met leine stapjes achter ons aan, en eet na het oortje druppelen een snoepje en eet dat keurig netjes op.

Duke lust er wel drie tegelijk na zijn dagelijkse pil.

Vanmiddag hebben ze een uitje door het huis gemaakt. Zelfs de hond kon deze onverschrokken 'leeuwen' niet van hun stuk brengen, ze bleven lekker liggen op onze veilige arm. Op deze kamer brandt altijd een klein LED lichtje, als we dat 's avonds aandoen krijgen we zomaar een kopje van alle vier! Het is best gezellig in die kamer.

Morgen laten we ze de buitenlucht ruiken.

20-08-2015: Ze hebben hun eigen krabpaal, en zitten er bovenop. Wandelen door de kamer, en Duke die grote lieverd slikt kalm en rustig zijn pilletje door. Wat zijn ze geweldig opgevoed. De oortjes van Lady gaan erg vooruit, ze geniet niet van het druppelen maar staat het toe. Ze eten goed, ook een klein avond hapje natvoer gaat er bij allebei gretig in. Zeker na het snoepje toe.

Als het zo doorgaat en ze durven het aan laten we ze morgen los. Even afwachten wat de andere katten doen, want deze schatjes mogen geen narigheid ondervinden van haaibaai Xanka of domino Beetje!

U hoort alle nieuws direct, en straks of morgen komen er weer foto's!

Ze zijn thuis zoals u op onderstaande foto's kunt zien. LIEFLIEFLIEF!!!

19-08-2015: Deze katten zijn echt uniek. Verschillende keren hebben we bij ze gekeken, eerst waren ze van schrik in de créme krabpaal gekropen. De 2e keer zat Lady voor het raam, en bij de laatste ronde waarbij alle katten een nat hapje krijgen zat Lady uitgebreid de restjes uit de bakjes te schrapen.

Vanmorgen werd ik hartelijk begroet door allebei. Lady zat op haar eigen krabpaal, gaf kopjes en miauwde lief. Duke kwam ook uit zijn holletje in de créme paal, kwam me begroeten met kopjes en allebei geven ze een spin concert. Ze willen eigenlijk wel mee naar beneden, maar we willen nog even wachten, tot Duke zijn 1e pil gehad heeft, en de oortjes van Lady zijn gedaan.

Wonderbaarlijk, zo snel heeft nog nooit een kat zich hier aangepast.

Later meer, + foto's vanmiddag komt er weer een nieuwkomer, dus we zijn even druk. Duke en lady's baasjes wees helemaal gerust, ze genieten van de aandacht en kroelen al, eten goed en vinden het leuk, storen zich niet aan Goof of Poekie!

Ze zijn net geariveerd! 2 Prachtige en vooral, erg lieve katten!

Voorname katten, broer Duke en zus Lady.

Lady is een grijze Britse Korthaar, en Duke is een Chocolatepoint.

Natuurlijk zijn ze nog bang, Duke zit in de dréme krabpaal bij het raam, en voor Lady hebben we even de kleine blauwe bij geschoven.

GertJan is bezig de krabpaal van hunzelf te plaatsen, de kamer is totaal verbouwd voor deze twee schatten.

Poekie en Goofy, de mede kamer bewoners zijn zeer geïnteresseerd, Lady en Duke kijken terug maar schrikken niet, andersom evenmin.

Toen ik een lepeltje voer in een bakje voor Lady neer zette ging ze eten. Je smelt toch van zulke lieverds?

Duke is wat afwachtender, maar het komt goed!

Hieronder een paar slechte foto's, maar toch: Foto's van twee nieuwe heel erg lieve Dintelkatten!

We houden u op de hoogte natuurlijk, maar ze moeten eerst alle rust heben om bij te komen van dit grote avontuur: verhuizen op hun 14e jaar!

Lieve baasjes heel erg hartelijk bedankt voor alles, en reken maar dat we heel goed voor ze zullen zorgen, net zoals voor alle Dintelkatten. Al krijgen nieuwkomers altijd veel aandacht, wat zijn ze ongelooflijk lief!