11de gebod: Gij zult niet roken

Mensen die vandaag nog willen emigreren moeten dat gisteren al doen.

Het is gedaan met de democratie in Nederland, we moeten kijken naar tv programma's die door een bepaalde politieke partij zijn voorgedragen. Voorlichtende educatieve programma's, waarbij talkshows nog net mogen. Wel vroeger op de avond, dan kunnen we ook vroeg weer op.

Ellenlange praatprogramma's met slechts één spreker. Slaapverwekkende programma's, met oudbakken onderwerpen, die op die manier weer eens in het zonnetje worden gezet.

Heel toevallig zijn die educatieve programma's vaak ook een stokpaardje van wat leden van deze regering.

Het lijkt soms net of we allemaal kinderen zijn die her opgevoed moeten worden door de dames en heren van de regering. 

Niet snoepen geen zout, geen suiker geen vet, geen alcohol en natuurlijk niet roken. Dus eigenlijk zijn alle pleziertjes in een mensenleven verboden.

Daarvoor zijn boodschappen al onbetaalbaar geworden, en gaan we over tot de pizza van de dag, 3 voor 5 euro. Sla kost al snel 2 euro per zakje of krop, dan nemen we er een vitamine c pilletje bij. 1000 voor een tientje. Veel goedkoper dan fruit verse groente of vleesvervangers, jammer alleen dat pizza weinig vezels bevatten, je krijgt er op den duur darmklachten van. Geen nood, naar de dokter die je een grote zak kunstvezels geeft.

Duurder dan verse voeding, maar die is nu dus bijna onbetaalbaar gemaakt, omdat iemand van de overheid denkt dat er veel voedsel verspild wordt.

Biologische producten zijn het duurst, waar ze eigenlijk het goedkoopst zouden moeten zijn.

Er is op voorhand al voor ons bepaald dat biologische producten niet beter zijn voor het milieu, kennelijk zijn daarom de gewone geïmporteerde tomaten paprika's en veel andere producten een stuk duurder geworden. Die producten moeten dan ook van ver komen, via vrachtverkeer vliegtuigen en meer rotzooi om de lucht nog smeriger te maken.

Over het nieuwe rook gebod: Gij zult niet roken is weinig anders te zeggen dan waar is de democratie in Nederland gebleven. Waar iedereen zich druk maakt over het klimaat, het voortbestaan van deze wereld zijn er regerings mensen die dat af laten hangen van hun geloof.

Is het niet zinniger om dat geloof positief te gebruiken en mensen met liefde te vragen om bepaalde gewoontes af te leggen zonder de dwang die handenvol geld kost.

Op vrijwel hetzelfde moment dat de rookgekte weer eens toeslaat: rokers over de hele wereld verbieden, wordt de hasj handel vrij gegeven, drugs kunnen we in de toekomst gewoon kopen. Prima tegen de misdaad, maar ongelijk, want met een verslaafde achter het stuur kunnen ongelukken gebeuren met vaak dodelijke afloop.

Raar dat alcohol overal doorheen komt, nergens verboden, geboden of anders, overal vrij verkrijgbaar en makkelijk te misbruiken.

Dat mag dus gewoon, of hebt u al vieze etiketten op flessen drank zien staan met de gevolgen van Korsakov bijvoorbeeld: https://www.hersenstichting.nl/alles-over-hersenen/hersenaandoeningen/korsakov

Het zal best levens eisen. Roken. Net zoals de vele slachtoffers van de smerige lucht, teveel pizza slagroom boter melk gebak patat etc. eten, en als we niet eten bewegen en sporten loop je alsnog de kans op een hartinfarct of hart- en vaatziekten. Matigheid kent deze overheid niet. Het is ja of nee, wit of zwart, links of rechts. Nooit en, en nooit met mate.

Mensen die goed willen, niet roken, drinken, gezond eten en de apparatuur in huis aanpassen worden raar aangekeken en uitgemaakt voor klimaattrollen.

De wereld op zijn kop, en gelukkig dat wij zelf nooit gebruik maken van openbare gelegenheden waar een glas of sigaar zijn toegestaan.

De smerige lucht, slachtoffers, asbest, mijnen, q-koorts, etc. worden meestal als niet bestaand of niet bewezen beoordeeld, waarbij vele mensen sterven zonder ooit te hebben gerookt, en toch veroordeeld worden door een zeer fanatiek groepje mensen die alles beter weten.

Daar is niet tegen te vechten, dus leven wij zoals we dat willen op onze eigen manier, met onze eigen gewoontes, waar niemand iets mee te maken heeft.


Ooit was ik lid van een jongerenkoor in een kerk.

Het mooiste lied dat we daar zongen vergeet ik nooit meer:

Mensen geeft elkaar de hand

Liefde kent geen rang of stand

Jong of oud, arm of rijk,

In ons hart zijn wij gelijk.


IC