Dwarrel


 • 01-03-2019: Dwarreltje gaat weer goed. De AB kuur is op, en Dwarrel eet weer goed. Hij is enorm geschrokken van de DA en de medicijnen, maar komt weer af en toe boven. Erg lieve kat, wel bang en schuw bij de kleinste ingrepen. We hopen hem nog lang hier te hebben.

 • 03-02-2019: Vandaag is Dwarrel samen met Sientje bij de DA geweest. Hij was al een paar dagen stil, kwam niet meer op de bank sliep veel en at niet. De infectie van vorig jaar speelt weer op. Pukkeltjes en blaartjes in zijn bekkie, waarvoor hij een flinke prednison injectie kreeg. Hij heeft net weer wat gegeten, en moet over twee weken terug voor controle.
  Dwarrel is overdag altijd hier, en komt het liefst op schoot. Behalve bij bezoek, dan vlucht hij weg. Erg lieve en aanhankelijke kat.

 • Dwarrel: afgestaan 09-06-2016: door eigenaar uit asiel gehaald op 01-11-2004. Wegens overlijden eigenaar.
 • Dwarrel nu: 27-02-2018: Is gekalmeerd en wacht al op kroelen, Vandaag zat hij op de trap naar boven, en boven zien we hem steeds vaker. Het gaat goed met deze lieve lobbes!
 • 23-07-2017: Dwarrel heeft het buiten onze verwachtingen om, erg naar zijn zin in zijn eigen hok. Hij is bijzonder lief en aanhankelijk, geniet van kroelen en eet zijn bakje leeg. Daar doet hij wel een dag over. De DA vond het beter om hem t/m morgen vast te houden, dus morgen mag hij los. Dan is het opletten of hij zijn eten opeet, want daar zitten ontstekingsremmers doorheen. Dwarrel laat het beslist niet toe dat we iets in zijn bekkie stoppen, we houden ook hem dus nauwlettend in de gaten. Super lieve kat!
 • 20-07-2017: Gisteravond heb ik Dwarrel ernstig toegesproken. Een uur later konden we hem voorzichtig in een opvanghok zetten, maar hij at en dronk niet. Vanmiddag konden we bij de DA terecht. Dwarrel heeft alle testen gehad die er waren inclusief Aids. En alle testen waren negatief, gelukkig maar. De DA heeft de heftig vechtende Dwarrel toch in zijn bek kunnen kijken, prima gebit maar achterin zijn keel zitten links en rechts twee kleine zweertjes. Dwarrel heeft dus een virale infectie, heeft een grote ontstekingsremmer en Cerenia ingespoten gekregen. De zorg dat Dwarrel niet gaat eten is voorbij, want een uurtje geleden begon hij aan Gourmet mousse. Maar goed ook, want iets in de bek van Dwarrel stoppen is onmogelijk. Wij zijn 150 euro armer maar dolgelukkig dat Dwarrel straks weer door het huis dwarrelt. Voorlopig zit hij even vast, en laat zich lief aanhalen.
 • 18-07-2017: Voor het eerst weigerde Dwarrel gisteren zijn eten. Elke dag staat hij te schreeuwen om zijn eigen bakje 3 x per dag, en gisteren bleef hij op zijn plaats liggen. Hij wil ook geen snoepjes, zijn lievelings 'eten' en we zijn ongerust. We willen hem vanmiddag mee nemen naar de DA, als dat lukt. Dwarrel is zeer aanhankelijk maar ook erg bang bij onverwachte bewegingen. Het is niet gelukt om Dwarrel mee te krijgen, hij raakt volledig in paniek als we hem op willen pakken, laat staan in de reismand stoppen. De enige optie is om Dwarrel te verdoven, maar eerst willen we zien of hij weer gaat eten, we proberen een eetlust opwekker in zijn bekkie te spuiten. Als dat niet lukt vragen we een verdovingsmiddeltje bij de DA.

Dwarrel nu: 27-02-2018:

 • Nu: Is Dwarrel behoorlijk bijgekomen. Hij eet dagelijks samen met de groep, vlucht niet meer als hij ons hoort, en is goed aan te halen, vooral als er een snoepje komt. Pootje voor pootje gaat deze mooie kater zijn gang, en wordt het een lieve en sociale kat.
 • 29-01-2017: Dwarrel is eindelijk op zijn gemak. Hij laat zich aaien en is stapelgek op alle kattensnoepjes die er te koop zijn. Sinds Pluisje hem uit zijn holletje lokte komt hij steeds een stukje verder, en staat vooraan bij de voerbeurten.De andere katten laten hem zijn gangetje gaan en Dwarrel scharrelt graag buiten. Hij heeft een eigen paal gevonden waar hij graag is, maar dan moet het wel droog zijn. Aan regen heeft Dwarrel een enorme hekel, dan rent hij naar binnen en vlijt zich op zijn eigen warme kussen! Een erg lieve en mooie kat!
 • 01-08-2016: Het gaat snel met Dwarrel, zijn vertrouwen komt terug! Hij durft ons nu aan te kijken, en te smikkelen van liksnacks en lekkere hapjes waar we bij zijn. Een klein feestje in Dintelkat!
 • 01-08-2016: Gisteravond moest GertJan even beneden zijn, waar Dwarrel hem opwachtte bij de wasmachine. Dwarrel???Ongelovig keek GertJan naar deze mooie kat, omdat er meerdere zwarte katten hier zijn, en Dwarrel was nooit eerder zo ver gekomen. Het was Dwarrel, die rustig bleef zitten en niet angstig naar zijn eigen dichte schuilkrat schoot. Verdikkeme, weer geen fototoestel in zijn zak. Bang is hij nog steeds, maar we zien duidelijk vooruitgang bij deze kanjer!
 • Met veel geduld zal Dwarrel langzaam socialiseren, als hij maar de tijd en rust krijgt, en uit kan wijken naar zijn eigen veilige hok en schuilkrat. Die houden we dan ook gereserveerd voor Dwarrel.En die krijgt hij, net zoveel als hij wil!
 • Hier ziet u Dwarrel, die nog steeds schrikt van het licht van een foto maken. Hij gaat het redden!
 • 03-07-2016: Vanmorgen konden we Dwarrel op de trap naar boven signaleren! Een klein feestje in Dintelkat. Hij is dus in alle rust en stilte de omgeving aan het verkennen. Jammer dat we geen fototoestel in onze hand hadden, maar dat komt er aan!
 • 29-06-2016: Dwarrel komt zijn hok uit, en is stilletjes de omgeving aan het verkennen. Wij hebben de tijd, en jagen Dwarrel niet op door hem te roepen. Hij mag in zijn eigen tempo leven, en zolang hij goed eet en s' avonds weer in zijn eigen holletje kruipt gaat het prima. We bewegen ons voorzichtig, zodat hij nergens van schrikt, maar zien hem wel als hij tussen twee kratjes inzit omdat hij ons toch aan hoorde komen. Daarom willen we nog even wachten met meer foto's, om niets te forceren bij deze mooie maar aangeslagen kat.
 • 17-06-2016: Dwarrel komt elke dag een beetje bij. Het gaat zeer langzaam, omdat dit lieve dier niet gesocialiseerd is, mede door zijn handicap. We hebben alle geduld. De urineweginfectie is verdwenen, Dwarrel heeft na de eerste keer onder dwang zijn medicatie in het voer gekregen. Hij eet en drinkt goed en plast goed, dus de deur staat open.
 • 13-06-2016: Het lijkt er op dat Dwarrel eindelijk is uitgerust en uitgeslapen. We merken steeds dat katten uit stress situaties lang niet hebben geslapen. Vaak door onrust of verhuizing bij de mensen al thuis, en daarna de verhuizing hierheen. Dwarrel heeft nu 2 dagen geslapen, en komt eindelijk uit zijn holletje. We forceren niets, en laten hem zelf het tempo bepalen wanneer hij zich durft te laten zien.
 • 12-06-2016: Hij eet alles dat we hem voorzetten op en drinkt goed. In de kattenbak zagen we dat hij grote plassen doet, dus met zijn urineweginfectie gaat het de goede kant op. We blijven hem nog vijf dagen ontstekingsremmers geven en voor de zekerheid staat hij op struviet brokjes, die hij graag eet. Het kan dus nog even duren voordat u een foto kunt zien van deze lieve kater!
 • 11-06-2016: De verhuizing naar beneden heeft Dwarrel heel goed gedaan. Gistermiddag zag ik al dat hij ge├»nteresseerd om zich heen keek, maar hij durfde nog niet te eten. Omdat Dwarrel een urineweg injectie heeft heb ik zijn medicijnen gemengd met een volle voerspuit katten tonicum, en hem dat onder iets dwang in gegeven. Vanmorgen had hij zijn bakje special visvoer helemaal leeg, en ook wat struviet brokjes waren verdwenen.
 • 10-06-2016: Dwarrel is goed te benaderen, maar blijft erg bang en schuw. Hij kroop in holletjes en at niet, dus hebben we hem naar beneden verplaatst. Daar is het rustiger in zijn eigen veilige afgeschermde hok, en kunnen we hem ook beter in de gaten houden. We zullen er alles aan doen om deze pechvogel weer een beetje lol in zijn leven te laten krijgen. Het is pas de tweede dag, en dan al toestaan dat hij gekroeld wordt is heel knap van deze kanjer.
 • 09-06-2016: Dwarrel werd vanmiddag gebracht. Hij is een mooie zwarte ex kater, en mist een pootje.Dwarrel moest verhuizen omdat zijn vroegere eigenares plotseling overleed. Dwarrel werd aangetroffen vastgebonden aan een paal. Het touwtje zat strak om zijn poot, en de doorbloeding was gestopt. Gelukkig hebben mensen hem naar een asiel gebracht waar hij geopereerd werd, maar Dwarrel werd niet meegenomen vanaf het asiel omdat hij een poot te weinig heeft. Volgens familie die belde om Dwarrel hier te plaatsen is dit ca. 9 jaar geleden gebeurd. De vroegere eigenares nam Dwarrel mee, ze was een echte dierenvriend. Dwarrel is altijd wat schuw gebleven, en dat is niet raar.