Gotos

22-11-2019: Gotos (betekenis = Lief in het Grieks) is vanmiddag gebracht door een dierenvriendin uit Amsterdam. 

Hij is met zijn baasje meegekomen uit Griekenland, Toen het baasje overleed werd Gotos geërfd door familieleden.

Jammer genoeg ontkende deze familie de erfenis, dus Gotos liep zwervend en schooiend door de buurt.  De brengster voerde hem zoveel mogelijk, maar dit diertje had honger en maakte vuilniszakken open, en probeerde om overal naar binnen te komen.

Na een paar mailtjes waren we het eens, Gotos moest een thuis hebben.

We weten niets van deze lieverd, en hebben hem Gotos gedoopt, lief in het Grieks. En lief is hij zeker.

Hij zit in een opvanghok, en heeft zijn buikje al rond gegeten. Voeren doen we rustig aan omdat anders het gevaar van overvoeren bestaat, en dat willen we voorkomen. De brengster heeft hem al ontvlooid en ontwormd. Maandag gaan we even met hem naar onze dierenarts, om zaken als schildklier o.i.d. uit te sluiten. 

Daarna mag hij los.

26-11-2019: Het gaat nog steeds goed met Gotos. Hij is bang voor katten, en wil zijn hok niet uit. We kijken het nog even aan, daarna toch even naar de DA, maar noodzaak hiervoor is er niet. Misschien is hij eerder naar buiten gezet, en bang dat hij er niet meer in mag. Hij eet en drinkt goed, doet alles op de bak wat moet, ziet er goed uit.

27-11-2019: Gotos is naar de DA geweest, alles was goed. De bloeduitslag komt aan het eind van de week. Hij is los en al boven en in de ren gesignaleerd.