Hurby


 • 24-03-2020: Hurby is net ingeslapen. Waar we al zo lang bang voor waren kwam helaas uit.
 • Hurb kwam hier samen met twee langharige soortgenootjes. Allebei moesten we die twee schatten binnen een paar weken in laten slapen wegens ernstige lever- en nier tumoren, je zou het fok kwalen kunnen noemen.
  Hurby leek aanvankelijk de dans te ontspringen, tot hij eer gisteren zijn eten liet staan. Wat dwangvoeren had geen zin, hij liet het gewoon uit zijn bekje lopen.  We hadden al gezien dat zijn buik veel te dik was, en de DA bevestigde dit, zijn buikje zat vol smerig vocht. Wat zullen we deze zachtaatdige lieveling van veel bezoek ontzettend missen, maar hij mag niet lijden omdat mensen hem niet kunnen missen.

 • 13-03-2019: We vonden wat drupjes bloed op de vloer direct na bakbezoek van Hurby. Hurby at slechter en lag teveel op één plek met zijn koppie omlaag. Aanraking van zijn buik verdroe hij niet, dus zijn GertJan en Milan met Hurby naar de DA geweest. Hurby heeft een forse blaasontsteking, heeft AB en pijnstilling. Thuis at hij direct twee bakjes leeg, en ziet er weer ontspannen uit, liefts achter GJ op zijn stoel.
  Urine opsparen lukt niet bij Hurb, hij raakt volledig van slag als we hem opsluiten, gaat zo tekeer dat hij niet eet, plast of poept.
 • 22-02-2019: Hurby is niet meer zo zindelijk, om zeker te zijn dat deze lieverd geen blaasgruis heeft moeten we zijn urine laten onderzoeken. Als dat niets oplevert wordt er verder gezocht naar de oorzaak van zijn plasjes en drolletjes.
 • 08-01-2018: Met Hirby gaat het heel goed. Hij is een erg lieve kater, en komt naar bezoek, waar iedereen van geniet. Voorheen trok hij veel met zijn broertje Timmie op, maar gaat steeds meer zijn eigen gangetje. Hij is nieuwsgierig en aanhankelijk, een gemakkelijke en erg lieve kat. Op de foto's de nieuwsgierige Hirby, op zoek naar iets lekkers tussen de boodschappen.
 • 21-12-2017: Hirby is ongelooflijk lief, goed gezond en erg aanhankelijk. Hij komt graag op schoot, ligt het liefst in onze nek, en is een zachtaardige kat die helemaal gewend is.
 • 17-11-2017: Vandaag door GertJan opgehaald: Timmy, Hirby.Twee Britse Kortharen, gecastreerd en 14 jaar oud.
 • Ze zijn afgestaan met veel pijn en verdriet, omdat de eigenares door ernstige ziekte niet meer voor haar lievelingen kan zorgen. We leven met haar mee, en gaan heel goed voor deze mooie en heel erg lieve katten zorgen. Vanmiddag was ook Hurby wat bang, en heeft een poosje achgter de bank gezeten. Toen hij de voerbakjes hoorde kwam hij te voorschijn, en heeft lekker gegeten.