Loesje I

Terug naar katten

23-06-2022: Loesje was de laatste weken niet lekker, at slecht en ze was nog wat boer dan anders als er een kat in de buurt kwam. Ze was slecht te behandelen, een pil ingeven kostte een paar uur, waarna ze erg benauwd lag te hijgen. Haar longen waren slecht de dierenarts gaf haar prednisolon, dat zou iets moeten doen. Maar Loes bleef benauwd, en op een snikhete dag kreeg Loesje amper lucht, en er was geen vervoer om haar nar de dierenarts te brengen.

Gisteren kwam de dierenarts thuis en heeft haar in laten slapen. Ze heeft rust, hoeft niet meer te vechten tegen zichzelf. Ik mis haar verschrikkelijk.

20-05-22: Loesje boven de 19 jarige dame was wat benauwd. De dierenarts heeft heel goed beluisterd en hoorde wat onrechtmatigs, Loesje krijgt prednison, een kwart tabletje, zo weinig mogelijk.

28-02-22: Loesje gaat goed, maar heeft sinds een paar maanden astma. Af en toe is ze benauwd, en geeft dan geluidjes alsof ze stikt, vaak is dat de volgende dag weer over en komt mevrouw om voer bedelen. Een pittige maar erg lieve poes, hoogbejaard maar met het klimmen der jaren verliest ze wat aan alertheid. Dat mag, we zijn blij dat ze er nog steeds is, in redelijke gezondheid.

17-07-2021: Loesje wordt steeds liever. Dat lijkt fijn, maar ik ben altijd ongerust als een zo karakteristieke poes opeens lief wordt, meestal een teken dat er snel iets gaat veranderen. Maar, Loesje heeft haar eigen domein boven en wil daar leven, vaak in de douche, maar de moeilijke Loesje van vroeger is er niet meer. Ze verdraagt zelfs andere katten bij haar op een kussen of bij haar eten. Ik hoop dat ik het mis heb, want ze is nog maar 18 jaar, een mooie leeftijd maar Loes kan ouder worden, en we hopen dat ze dat gaat redden. Loesje hoort zo echt hier

21-12-2017: Loezepoes is nog steeds het liefst boven, en heeft daar haar eigen domein. Soms komt ze naar beneden, maar is zo weer boven. Ze maakt bijzonder duidelijk wat ze wil, komt bij de laatste voerbeurt haar plekje af en wil haar eigen eet bakje. Tijdens het bakken uitscheppen zit ze graag naast ons, tikt met haar pootje op onze arm om een aai en een kroel. Schattig karakteristiek poesje is onze Loesje.

Loesje: afgestaan 04-06-2016: paspoort geb. datum: september 2003.

Zomer 2017: Is Loesje een pittig poesje, brutaal en lief, maar haal het niet in je hoofd om haar te aaien als ze daar geen toestemming voor heeft gegeven. En… gelijk heeft ze. Toch?

16-02-2017: Loesje maakt het na de moeilijke start uitstekend. Een lief klein krengetje dat bovenop haar eigen krabpaal bij de deur van de kleine kattenkamer iedereen opwacht die er in of er uit gaat. Iedereen krijgt een vriendelijk maar beslist tikje: ‘Oprotten!’ Heel soms zien we haar al op de trap naar beneden, en we hopen dat ze op een keer, net zoals Froodo, naar binnen stapt.

Loesje: is afgestaan omdat haar vrouwtje plotseling overleed, op 04-06-2016. Ze is een mooi schildpadpoesje met een heel eigen karakter en een eigen willetje, en dat mag hier allemaal. Loesje heeft een goed leven gehad, en had in het begin aanpassingsproblemen. Ze wilde niet eten, en we hebben haar apart gehouden. Na een week begon ze te eten, en toen werd ze zoals verwacht kan worden ziek door stress.

Ze kreeg een bloedonderzoek dat uitwees dat Loes niets mankeerde, dus hebben we alles uit de kast getrokken tot ze at. Gourmet mousse en dan speciaal kip, wilde ze eten.

Vanaf dat moment was Loes thuis.

Terug naar katten