Maiky

Terug naar katten

17-07-2021: Maikey is aan een tweede jeugd begonnen na een slechte periode. Hij speelt, rent af en toe het huis door, eet goed en is zeer sociaal naar andere katten. Een lieve en goed gehumeurde tevreden kat.

26-10-2020: We missen Maikey de laatste tijd, dan trekt hij zich terug in de grote kattenbak in de kamer. Voor alle zekerheid is GertJan vanmiddag met hem naar onze DA gegaan, waar Maikey flink wat injecties kreeg. Zijn huid is slecht, en in zijn bekje wat ontstekingen, vandaar dat hij slecht at. Hij heeft AB mee gekregen en zit nu samen met Spooky aan de pilletjes, Spooky nog zeven dagen, Maikey nog tien te gaan.

05-08-2020: Na de operatie kan Maikey weer goed eten, en toch zat hij niet lekker in zijn vacht. Korstjes erin, en Maikey keek niet bij uit zijn oog, was wat knorrig en bleef de hele dag liggen. Bij de Dierenarts kreeg hij een oppeppende injectie, en vandaag is Maikey weer beter, hij wast zich veel, eet goed en loopt weer lekker buiten. Onze oude lieverd voelt zich duidelijk beter.

14-07-2020: Gisteren is Maikey bij de DA geweest, zijn hoektanden zijn verwijderd. Hij was wel ziekje bij thuiskomst maar heeft goed gegeten . Hij moet de nachten in een hok, zodat we kunnen zien of hij echt eet. Hopelijk komt er geen ontsteking omdat hij ontstekingenn in de onderkaak had toen hij werd geopereerd.

16-06-2020: Maikey at slechter dan anders, en zat niet lekker in zijn vacht. We wilden met Silver naar de DA omdat hij hoestte, en namen Maikey gelijk mee. Maar goed ook, hij vocht als een bezetene, er moest hulp bij komen om Mickey te onderzoeken.

Zijn gebit is een ravage, en a.s. donderdag wordt hij daar aan geopereerd.

20-08-2019: Alweer drie jaar bij ons, en hij maakt het goed. Zit het liefst hier bij ons, maar komt ook graag buiten. Trouw en erg lief, altijd. Hij mag wel een keertje in het zonnetje op facebook.

28-03-2019: Het gaat inmiddels weer goed met Maiky. Hij eet goed en valt niet af. Sinds zijn maatje Micky overleed vraagt hij wat meer knuffels, en zit hij met vriendje Grimmel te schooien bij het eten.

22-02-2019: Maiky is zichzelf niet. Hij kruipt veel weg, maar schooit gelukkig wel om hapjes. We gaan hem wegen om er zeker van te zijn dat hij niet afvalt. We houden deze lieverd heel goed in de gaten.

26-06-2018: Maiky was een paar dagen zichzelf niet. Hij at slecht, maakte ruzie en dat past helemaal niet bij deze lieve kater. De Dierenarts kon niets vreemds aan zijn vacht ontdekken. De plekjes op zijn koppie heeft hij open gekrabd. Er waren geen vlooien gelukkig. Bij verder onderzoek vond de DA een iets vergrote lever, daar kunnen de klachten vandaan komen. Hij kreeg een injectie tegen de jeuk en misselijkheid, + tabletjes die hij drie dagen moet hebben.

Maiky is een grijs/wit/beige ex kater van ca. 13 jaar.

Hij is hier geplaatst omdat zijn eigenares is overleden.

2017: zit Maiky weer gezellig tussen de katten boven, op de laatste voerbeurt te wachten. Hij komt door het hele huis, maar wil nog niet naar de kamer. Hiet vieze plekje boven zijn oog is minder vies, en Maiky moet nog 4 dagen AB. Geen probleem, hij neemt het braaf in. Een schat van een kat, die zich probleemloos heeft aangepast.

09-02-2017: Maiky begon zich een beetje vreemd te gedragen. Hij lag veel in de kattenbak zomaar te liggen, en waar hij anders direct naar ons toekomt bleef hij nu liggen. Ook bij de voerbeurten. We zagen op zijn koppie boven zijn goede oog een raar plekje, en hebben hem mee genomen naar de DA. Het is een smerig plekje, en Maiky krijgt er tabletjes voor. Hij moet 2 x daags een kwart, en Betadine op het vieze plekje.

Inmiddels gebruikt deze kanjer de kattenbak weer waar hij voor is.

En ook dat gaat weer gesmeerd.

We gaan ook hem heel goed in de gaten houden.

20-10-2016: Met Maiky gaat het goed. Hij komt uit zijn veilige holletje en heeft de benedenverdieping al helemaal geinspecteerd. Eten doet hij graag, en gaat na het eten op zijn rug liggen om gekroeld te worden, Maiky heeft een goed leven gehad, en vertrouwt mensen. We kunnen niet wachten totdat deze lieverd naar boven komt. Een schat van een kat om heel veel mee te knuffelen.

Op 14 oktober 2016 is Maiky bij ons komen wonen. Een mooi grijs/wit/beige ex kater van ca. 13 jaar. Maiky mist een oog, dat is verwijderd omdat het erg ontstoken was toen hij nog kitten was. Zijn eigenares is overleden, en haar kleinkinderen ontfermden zich over deze zachtaardige en vriendelijke kat.

Hij heeft goed gegeten en mag vandaag vrij door Dintelkat.

Terug naar katten