Noussie

Terug naar katten

17-07-2021: Naussie heeft een tweelingzusje gekregen in Spooky. Ze zijn precies het zelfde en even lief, vaak zijn z ook samen. Ze eten allebei erg goed en roepen heeft geen zin omdat de namen allebei eindigen op ie. Eentje was wat verkouden dus kregen ze allebei een klein AB kuurtje, ze zijn ook graag samen boven in de douche of hier beneden op de bank, allebei even gemakkelijk en lief, eten goed en verder zijn er geen problemen bij deze twee mooie dames.

22-04-2020: Naussie is vanmorgen bij de dierenarts geweest voor een bejaardensheck. Bloed geprikt, de glucosewaarde was goed, ze heeft gelukkig geen diabetes. Haar gebit zou een keertje nagekeken moeten worden en schoongemaakt. Dat houden we in gedachten en zal gebeuren. De rest van de bloeduitslagen horen we deze week nog.

24-10-2019: Morgen gaat Naussie samen met Tutje en Franske, die geopereerd moeten worden. We willen voor Naussie een ouderen check, omdat ze slecht eet, en veel slaapt. Met af en toe braakbuien.

07-03-2019: Na het plotselinge overlijden van haar maatje Molly is Naussie niets veranderd. Molly wilde beneden blijven, en vertrok snel weer naar haar eigen plek als we haar mee namen naar boven. Noussie was altijd al thuis hier. Ze heeft haar eigen plekje, is ontwapenend lief. Een kletskat, die graag kroelt.

19-02-2018: Vanmiddag door GertJan opgehaald: Molly en Noussie, twee lieve poezen van ca. 14 jaar.

Ze zijn hier geplaatst omdat de eigenares plotseling is overleden.

Molly en Noussie zijn geen familie, maar zijn wel samen als kitten bij deze mevrouw komen wonen.

De zoon (en familie) van de overleden mevrouw heeft zich over de twee poezen ontfermd, en via de mail een korte beschrijving gegeven van de katten. Daar ben ik erg blij mee. Na zo een lange tijd in een fijn thuis een lange reis in de vervoersmand valt niet mee voor een poes op leeftijd. Ze heeft nog niet gegeten. Hieronder de beschrijving van deze sympathieke meneer:

De schildpad is Noussie: Niet verlegen, eigen willetje, zal waarschijnlijk iets langer moeten wennen. Kijkt de kat uit de boom, maar kan ook onverwacht toeslaan. Als ze na een tijdje toelaat geaaid te worden, dan voel je het zachtste vachtje ooit. Is door de jaren heen soms net zo stevig als Molly geweest, en soms ook een heel stuk magerder. Nooit een reden voor gevonden, dus we zeggen maar dat ze af en toe een jojo-dieet volgt. Samengevat ook een hele lieve poes, maar iets afwachtender.

We hopen dat ze snel eet, dan kan ze samen met Molly los en een plekje zoeken waar ze het liefst wil zijn. We hopen u dan ook betere foto’s te kunnen laten zien.

Dank u wel voor alles meneer Noussie, en sterkte met de afwikkeling van alles.

20-02-2018: Ze zijn de nacht goed doorgekomen, en hebben elkaar opgezocht. Noussie ligt lekker op de warmtedeken in haar mandje en kijkt belangstellend om zich heen. Ze blazen of grommen geen van beiden,l snuffelen belangstellend aan de bakjes voer, maar hebben tot nu toe niet gegeten. Dat mag ook na het enorme avontuur dat ze hebben mee gemaakt. We hopen dat ze snel wat minder bang zijn, en gaan eten.

Yarrah natvoer ging er in als koek! Ze hebben gegeten! Eerst wat beter wennen, daarna mogen ze lekker los.

13-04-2018: Noussie is thuis, komt boven en beneden, en laat zich aanhalen. Erg lief poesje geworden, ze komt naar ons toe en is graag buiten.

Terug naar katten