Prinses (vh Mies)

Terug naar katten

30-03 2022: Inmiddels is dit lieve dier helemaal thuis hier. Ze komt door het hele huis, eet goed en kan het prima vinden met het hele kattenvolkje, én met de vrijwilligers en ondergetekende, altijd in voor een kroel.

17-07-2021: Prinsje schrok enorm toen ik haar ’s nachts een bakje koude kattenmelk gaf. Ze schreeuwde en sprong weg. Nadere inspectie liet een vies plekje onder haar kon zien. Bij een dier met een dergelijke achtergrond reden om direct naar de dierenarts te gaan. Die deelde onze zorg, en gaf haar een stevige en lange AB kuur. Een lotion voor op het plekje, dat zou best kwaadaardig kunnen zijn.

We zijn nu veertien dagen verder, en de AB is bijna op. Het smeren gaat niet omdat Prins daar zoveel pijn door krijgt dat ze al wegrent als ze het watje ziet. Volgende week weer terug naar de DA, die op 10 augustus hier komt, om te vaccineren en meerdere katten een vlooienprik te geven, zodat we een tijd van de vlooien af zijn. Ondertussen duimen we dat het plekje toch niet kwaadaardig is.

15-02-2021: Ons kleine Prinsesje blijft bang, ze heeft kennelijk te lang geleerd wat ze niet mag. Dat ze bij ons alles mag moet ze nog leren. Woensdag a.s. (17-02) gaat ze met GertJan mee naar de dierenarts, samen met Luna. We willen weten of het kleine rode plekje op haar kopje geen kwaad kan, tenslotte had ze kanker aan beide oortjes, We gaan het woensdag horen. Ze is erg lief en aanhankelijk, spint en geeft harde kopjes of ze een wedstrijd moet winnen, maar durft niet verder dan haar hok. We willen haar (nog) niet forceren, misschien dat ze daarvan nog banger wordt, maar lokken met wat lekkers, we wachten het af, ze mag alles en moet niets, zoals alle katten hier.

23-01-2021: Prinsje is een mooie poes van ca.14 jaar. Ze moest worden afgestaan omdat haar baasjes wegens gevorderde leeftijd de verzorging niet meer aan konden. De dochter van de baasjes kwam poes brengen, die lief is maar een nogal streng leven had.

Het ontbrak haar aan niets, genoeg goed voer en een paar fijne plekjes, maar Poes moest zich wel aan strikte regels houden.

Ze is hier lief, en begint wat te ontdooien, at de zelfde avond haar bakje leeg en durfde op de plank in het hok te klimmen, waar ze ook niet meer vanaf gaat.

We willen haar morgen of deze week loslaten, als ze zelf wil kan ze overal heen, as ze durft.

Ze kwam met een grote zak brokjes, 2 dozen Felix, een rieten mandje bakjes en vier pakken Frontline, we zijn daar erg blij mee. Poes is bij de dierenarts gekeurd, en goed bevonden, geen nare dingen te voelen en ook de bloeduitslag was goed. Dat is een hele geruststelling, we kunnen ons wat hechten aan dit lieve diertje.

Terug naar katten