Sientje

Terug naar katten

17-07-2021: Sientje was iets afgevallen maar heeft zich goed hersteld. Ze is weer de oude snoezepoes, die tevreden leeft in haar eigen omgeving. Ze spint altijd, vraagt om eten en wil uitsluitend gourmet, liefst kabeljauwsmaak, en dat krijgt ze natuurlijk. Van de pancreatitis merken we niets meer en bij de laatste bloedcontrole bleek dat die vrijwel is verdwenen. Erg lieve poes, die wel duidelijk maakt dat ze niet gestoord wil worden als ze slaapt in een hangmandje aan de muur.

19-09-2019: Ze ligt naast me te rollen op haar rug. Elke dag een supplement, ze is er helemaal aan gewend. Ondanks dat Maussie van boven regelmatig hier beneden komt, en Whiskas paniek komt zaaien met zijn stormloop door de kamer. Sien blijft rustig, en bijzonder lief.

24-06-2019: Het blijft goed gaan met Sientje, we geven haar elke dag een voedingssupplement speciaal voor de pancreas en nieren. Dat het werkt bewijst Sien zelf, ze heeft vanaf die tabletten niet meer overgegeven en blijft op gewicht.

20-04-2019: Het blijft goed gaan met Sientje. Ze spuugt af en toe een beetje, maar eet door, al heeft ze vaak geen trek in natvoer. Behalve Gourmet tonijn, maar dat is geen voeding voor elke dag. Ze krijgt ander voer, als ze het eet fijn, zo niet jammer, dan eet ze brokjes. Ze blijft bijzonder lief en aanhankelijk, mept Noussie van zich af en heeft haar eigen holletje naast de bank.

12-04-2019: De bloeduitslag is binnen, en was helemaal goed!!! We kregen een compliment van de DA. We zijn weer blij!

10-04-2019: Sientje at gisteravond weer wat hapjes, Vanmiddag heeft ze de middaghap bijna opgegeten. Super, nu langzaam proberen of ze aan vetvrij voer wil, anders krijgt ze wat ze wil. Ze kijkt weer heel tevreden uit haar oogjes!

09-04-2019: Sientje wilde weer niet eten, dus is ze gisteren samen met Blacky bij de DA geweest. De angst dat de alvleesklier weer opspeelt is groot. Door de ernstige ontsteking die er zat is de alvleesklier natuurlijk beschadigd, en kan van tijd tot tijd opspelen. Er is bloed geprikt en Sientje bleef lief zitten. We zijn erg benieuwd naar de bloeduitslag. De DA gaf speciaal vetvrij stoofpotje mee voor Sien, maar ze trok ook daar haar fijne neusje voor op. Vanmorgen at ze een flinke hap gourmet mousse. Morgen weten we meer.

26-02-2019: Sientje gaat goed heel langzaam zien we de grammetjes weer groeien. Ze heeft nog AB en pijnstilling, maar ze eet brokjes. Dwangvoeren h0oeft niet meer. Ze blijft heel lief en speelde vanmiddag zelfs met een Kong. Wat een geluk dat we deze second opinion lieten doen, anders had Sientje niet meer geleefd.

22-02-2019: Sientje heeft toch pancreatitis. Een enorme tegenvaller. Ze bleef misselijk ondanks de medicijnen daarvoor, en het bloed vertelde onbarmhartig de waarheid: 38. Ze heeft AB, medicijnen tegen de misselijkheid en pijnstilling. Af en toe eet ze een paar hapjes zelf, maar lang niet genoeg. Tot deze lieverd weer zelf eet moet ik haar dwangvoeren. Ze is er al aan gewend en gaat er lekker bij liggen. Ze is weer 20 gram aangekomen! Het boeren is veel minder, en de trekkingen door haar buikje zijn weg!

17-02-2019: Sientje bleef voedsel weigeren en at gisteren niet meer dan een paar hapjes en brokjes. gisteravond heb ik haar onder dwang krachtvoeding gegeven. Dat vond ze niet leuk, maar het moet i.v.m. gevaar van leververvetting. Vanmorgen at ze een volle bak natvoer leeg.
Een stagiair heeft haar oogjes ingezalfd omdat die ontstoken zouden zijn. We hebben het even aangekeken, en de oogjes van Sien zijn nu weer helder en schoon. Zeker niet ontstoken, zalven hoeft niet. Ze had waterige snotogen van de verkoudheid, dat zien we vaak bij katten die verkouden zijn, en trekt vanzelf met de verkoudheid en eventuele behandeling weer weg. We gaan een second opinion aanvragen ik denk aan pancreatitis omdat ze soms fel met haar buik trekt en zo misselijk is.

15-02-2019: Sientje is een paar dagen bij de dierenarts geweest. De verkoudheid was al bijna over maar volgens de DA had ze een rode plek achter in haar keel, en zou daardoor pijn hebben. Ze heeft verder geen medicatie gehad, en vandaag hebben we haar weer thuis gehaald. Zichtbaar opgelucht begon ze te knorren, maakte een uitje naar buiten en lag weer tevreden op de bank. (zie foto’s) Er is wel bloed geprikt maar niet op pancreatitis. We denken er over om een second opinion te laten doen bij een andere DA.

09-02-2019: Bij de weegbeurt zagen we dat Sientje is afgevallen, dank aan haar dierenarts die in januari haar gewicht noteerde in het vaccinatieboekje. Sientje voelt zich niet goed, ze eet slecht en bij de dierenarts bleek dat ze een zere rode keel heeft en iets koorts.

Vannacht wilde ze wel een handje Exigent van RC, maar vandaag eet ze niets. Ze krijgt 2 soorten AB, eetlustopwekker en een middel tegen de misselijkheid.

Ze heeft een half uur geleden haar medicijnen gehad, en kwam net uit haar nestje om brokjes te eten. Exigent heeft ze het liefst, de medicijnen geef ik in met Nutri Bound, een speciaal tonicum voor zieke katten. Gaat de goede kant op!

03-02-2019: Sientje was een paar dagen hangerig, en at slecht. Gisteren en vandaag zag ik dat ze moeite had met slikken, en toen ze ook vandaag niet at is GJ met haar en Dwarrel naar de DA geweest. Hoewel ze niet snottert of hoest heeft ze niesziekte, kreeg een paar injecties en een kuur AB. Net dronk ze weer wat kattenmelk en een klein beetje lauwe gourmet.

26-01-2019: Sientje is helemaal thuis. Ze komt door het hele huis, is ’s avonds bij ons en is ongelooflijk lief. Goed opgevoed, ze eet alles en is nergens bang voor, wat een lieverd! Met de andere katten gaat het prima samen, omdat Sientje alleen maar lievigheid is.

24-01-2019: Vanmiddag door GertJan opgehaald: Sientje.

Sientje heeft een maand in pension gezeten omdat haar vrouwtje moest verhuizen.

sientje

Ze is een erg vriendelijke lieve rustige poes van 14 jaar, wit/zwart gevlekt. Direct uit de vervoersmand spinde ze al, en heeft brokjes gegeten. Onder de lange rit van twee uur gaf ze geen kik, en lag lekker te slapen.

Wat een schatje.

Morgen krijgt Sientje een nieuwe buurvrouw, als ze tenminste het huis niet gaat verkennen!

Terug naar katten