Sokje en Roestje

Terug naar katten

23-01-2022: Met Roestje gaat het weer prima, maar Sokje had enorme pech. Ze at zo slecht dat Cindy een vrijwilligster met haar naar de dierenarts is gegaan. Het bleek dat het gebit van Sokje slecht was, en we maakten een afspraak om dat te laten verwijderen. Vaak vinden mensen het zielig, een kat zonder tanden, maar onze ervaring is dat een oudere kat zonder gebit prima functioneert. De pijnlijke en zware behandelingen waarbij tandsteen wordt verwijderd hakken er behoorlijk in bij de oude lijfjes, maar ook Sokje moest er aan geloven. In plaats van verwijderen ging deze dierenarts weer aan de slag met het tandsteen tangetje, en Sok moest weer bijkomen van een volledige sedatie. Ik weet dat dit discussiepunt bij dierenartsen uit de weg wordt gegaan, maar ik blijf het bezwaarlijk vinden dat bij een oud dier om de twee maanden een volledige verdoving moet plaatsvinden waarbij ze een dag tevoren moeten vasten. Een vergelijking met mensengebitten vind ik te bespottelijk voor woorden, een kat gebruikt het gebit domweg om te eten, en voor niets anders, met een slecht en pijnlijk gebit kunnen ze ook de vacht niet verzorgen, en om de twee maanden zo een ingreep vind ik gewoon teveel voor oude katten boven de vijftien jaar. Wat is er tegen om een aangestoken element te verwijderen? Een dierenarts zei me eens: ‘Het is uw kat en u beslist’ en zo hoort het eigenlijk ook. Modetrends in kattengebitjes vind ik niet kunnen, ze kunnen zich niet verdedigen en het is onnodig lijden.

17-07-2021: Deze twee schatjes zijn helemaal thuis, maar durven nog niet naar boven of in de tuin. Ze hebben een goed leven gehad, zijn absoluut niet bang maar erg lief allebei. Sokje is de brutaalste en Roestje wat gereserveerder. Ze zijn dol op kroelen en we wachten in spanning tot ze allebei naar boven komen. Heel lieve en gemakkelijke katjes. Stapelgek op kattenmelk allebei, en wel twee bakjes s.v.p.

04-07-2021: Ze wilden eruit, en vandaag hebben we ze allebei los gelaten. Ze zijn bang voor de andere katten, maar Sokje is de brutaalste, Roestje gaat direct achter haar zusje aan. Schattig zijn ze allebei, lief en aanhalig, eten goed en zijn goed e kroelen. Prima opgevoede poesjes.

Terug naar katten