Loesje II

 • 03-11-2019: Intussen is Loesje opgekikkerd. Ze eet goed, heeft minder last van jeuk aan haar keeltje, en wandelt weer door de kamer. We spraen de vieze plek, dat schijnt goed te helpen.
 • 29-10-2019: Heet gaat niet zo goed met onze Loesje. Ze kreeg vanmorgen na het eten braakbuien, en spuugde bloed. Dat kan komen door een gesprongen adertje in haar keel. Ze had ook last van de hotspot onder haar keeltje, dus is GJ vanmorgen met haar naar de DA geweest. Die heeft de plek helemaal kaalgeschoren en ze kreeg zalfspray mee. Een nieuwe AB kuur wilden we (nog) niet. Loesje eet niet, daarvoor zijn we naar de DA gegaan. Ze kreeg een anti braak injectie maar die heeft niet geholpen. Ook de eetlust opwekker heeft tot nu toe niet gewerkt. We hopen erg dat ze morgen is opgeknapt.  23.30 uur: Ze kwam haar eigen holletje uit en had weer belangstelling voor eten.  Een half bakje, een begin, + kattenbouiilon.

 • 03-10-2019: Loesje is weer thuis. Wankelend op haar pootjes stiefelde ze rechtstreeks naar de voerbakken en wilde aan de brokjes beginnen. Er zijn 8 kiezen en alle snijtanden verwijderd, het was hard nodig. Ze is nog in de war van de narcose, maar heeft een blikje kattenbouiilon op met een liksnack. Nu maar hopen dat ze gaat slapen.
  Er is wat van de rare plek omder haar keeltje weggenomen voor onderzoek. Wie weet wordt er iets gevonden, zodat die narigheid ook weg is voor dit kleine dappere ding.

 • 03-09-2019: Loesje is onder verdoving helemaal door de DA na gekeken. De plek onder haar keel moest droog blijven, omdat de DA hoopt dat de rare harde stekel veroorzaakt wordt door een infectie. Loes kreeg een stevige AB kuur die ze helemaal op heeft, om haar ontstoken kies te behandelen. Helaas is de rare plek onder haar keel niet weg door de AB.

  Vanmorgen kreeg ze weer een enorme pijnscheut in haar bekje, a.s. donderdag 3 oktober gaat Loesje voor een gebits behandeling naar de DA.
 • 01-03-2019: Loesje II is heel lief en goed aan te halen. Maar. Als je alleen maar kijkt naar haar pootjes of nekje waar een vreemde harde stekel aanhing haalt ze behoorlijk uit en kan je niet verder. Dus is ze gisteren in slaap gebracht, zodat de DA onder haar keeltje kon kijken. De harde stekel bleek bovenop een soort hotspot te zitten. Ze kreeg zalf mee, en de DA heeft haar nagels geknipt. Het is mij één keer gelukt bij een ingegroeide nagel, waarbij Loes in een deken gerold zoveel herrie maakte dat we vreesden voor een hartaanval. Heel erg bedankt DA, ze loopt weer als een poes, en krabbelde net uit de verdoving de trap weer op, direct naar haar eigen paal. Ze eet weer goed, en we zijn blij dat ze al gisteravond weer op de trap zat te wachten op 'haar' eigen melk. Voorlopig geef ik haar een supplement dat werkt voor de schildklier, later zien we wel of weer een bloedonderzoek nodig is voor dit schattige maar pittige kattebeest.
 • 22-02-2019: Loesje II is niet meer zo tierig, en komt niet meer om haar melk schooien 's avonds. Ze eet goed maar spuugt af en toe. Voor de zekerheid vond de DA het nodig haar schildklier te controleren. Dat gaat gebeuren op 28 februari op de DA praktijk.
 • 28-06-2018: Van Loesje is een updat eigenlijk niet nodig. Ze blijft een vertederend poesje met een eigen willetje. Elke avond tegen de laatste voerbeurt staat ze voor de glazen deur, maar wil niet naar binnen. Op de trap wacht ze op me, als ik met de kattenmelk naar boven ga. Dit krijgen ze allemaal voor het slapen gaan. Op 3 treden blijft ze staan voor een kroel en wandelt naar boven, waar ze op de poef wacht op een kroel met haar bakje kattenmelk. Een snoezig poesje!
 • 21-12-2017: Loesje komt inmiddels door het hele huis. Haar plaatsje is nu op het cv mandje aan de gangradiator. Ze mept van zich af als andere katten wat te opdingerig zijn, en gaat graag haar eigen gangetje. Een lief en pittig poesje die hier helemaal gewend is.
 • Vandaag 25-04-2017 knapt LoesjeII op, en heeft vannacht haar bakje Gourmet Gold rund helemaal leeg gegeten.
 • We hebben gisteravond witte lakentjes om haar hok gemaakt, zodat ze zch wat veiliger voelt. Ze ligt tevreden in de mand met het elektrische dekentje, maar moet nog wennen aan de andere kwekkende oude katten. Dat is ook logisch, en ze krijgt de tijd totdat ze er aan toe is om los te gaan.
 • We hopen dat dat vrijdag kan.
 • Complimenten voor haar vroegere vrouwtje, want Loesje is goed gesocialiseerd en niet bang voor mensen.
 • Vandaag 24 april 2017 is LoesjeII bij ons komen wonen wegens privé omstandigheden van haar eigenares. Geb. datum: 1 april 2003
 • Loesje is een mooi zwartwit EK poesje, dat nu nog erg bang is.
 • Ze kruipt gelukkig niet weg, maar ging direct in haar mandje liggen.
 • We laten haar met rust, en schermen straks haar hok af zodat ze bij kan komen en langzaam wennen aan de geuren en geluiden om zich heen.
 • Hopelijk gaat ze snel eten, zodat ze overmorgen de omgeving kan verkennen.