Lucky en Loth


17-07-2021: De operatie aan het gebitje van Loth is goed gelukt, hij et weer zeer goed, en heeft verder geen problemen. Heel af en toe schuilen en slapen ze bij elkaar, maar meestal leven ze apart van elkaar of bij een andere kat. De oogjes van Loth zijn na een injectie van de dierenarts een tijdje schoon geweest, maar hij vindt het prima als ik ze dagelijks dep met eye lotion speciaal voor katten. Ze zijn allebei zeer zachtaardig en heel lief, zijn gek op kroelen, waarbij vooral Lucky hard spint en je hand akt om verder te gaan. Schattig zijn ze, allebei. En mooi. Lucky heeft een zeer dichte dikke vacht, die veel verzorging vergt. Maar wie maalt daar nu om bij zo ene allerliefst rood katertje als Lucky? Wij niet, en Simone ook al niet.

07-09: Morgen (dinsdag 08-09-2020) om 9.00uur moet Loth bij de dierenarts zijn voor een gebitsoperatie. De laatste dagen eet hij slecht en doet over een half blikje gourmet mousse anderhalf uur.  Hij heeft heftige hoest- en niesbuien waarbij hij het behoorlijk benauwd heeft. Morgen weten we meer, en hopen dat alles lukt.

17-06-2020: Het gaat prima met deze twee schattige katjes. Ze komen allebei door het huis en buiten, begoeten ons hartelijk, Loth zien we veel boven, die spint altijd. Allebei zijn ze gek op kroelen en aanhalen, echt lieve goed opgevoede en gesocialiseerde kattenpoezels.

26-05-2020: Update: Ze hebben niet gegeten, misschien lekker verwend thuis. Een bakje kattenmelk ontdooide, en voor een snoepstaafje gingen ze hard spinnend door de knietjes.

Duidelijk is  te zien dat Loth grote moeite heeft met eten, ze wilde de stukjes staaf naar binnen werken maar ik moest er kruim van maken voor ze kon eten. 

Als ze meer thuis zijn direct een bezoekje aan de DA, dat wordt waarschijnlijk een gebitsoperatie voor Loth, maar eerst wennen tot ze zich hier thuis voelen.

Lucky kroop gezellig op schoot en wilde gekroeld worden, erg blij mee.

Een dot haarbalpasta zit er ook in, goede moed dat ze nu snel wennen en naar buiten durven.


Lucky gromde stevig naar Swiepie en Franske die nieuwsgierig kwamen kijken of er nog iets voor ze te snaaien was. Ze zijn allebei goed aan te halen, maar hebben weinig met andere katten.
We hebben de deuren open gezet 

25-05-2020: Lucky en Loth zijn twee katers van ca. 14 jaar.  Ze zijn afgestaan omdat hun vrouwtje naar een verzoringstehuis moest, ze mocht haar twee katten niet mee nemen. 
De dochter kwam ze vanmiddag brengen, en tot mijn schrik zag ik dat Lucky langharig is, de dierenarts heeft hem al wat ontklit. 

Loth is wit, ze ziet er niet goed uit, misschien omdat ze hun huis missen, en natuurlijk de schrik van verhuizing.

Door verandering van computer kan ik hier even geen foto's plaasten, het programma verdraait de beelden en dat is zonde van de katten. Zodra het wel kan ziet u ze hier verschijnen. Op:   kunt u al vast een voorproefje nemen.

De mevrouw die ze bracht is goed met de katten om gegaan, ze zijn gevaccineerd en gekeurd.

Lucky is al deels ontklit, zijn hart en gebit ijn in orde.

Loth heeft in haar bovenkaak naar binnen groeiende hoektanden, die (nog) niet voor problemen zorgen, ook bij Loth zijn wat klitten verwijderd, misschien ook dat ze daarom extra bang zijn.

Verder heeft deze dierenarts geen bijzonderheden gevonden, we zijn erg blij met dit rapport, en gaan ze voorzichtig wennen en verwennen.

We gaan goed voor ze zorgen en hopen dat ze snel gaan eten.