Luna

 • 28-04-2021: Luna at gisteren nog graag haar bakjes leeg, maar wel wat minder eetlust. Vandaag wilde ze niets. Haar lievelingssmaakje Gourmet tonijn liet ze staan, en kokhalsde tegen haar geliefde kattenmelk. We zagen haar aftakelen, precies zoals onze fijne dierenarts had voorspeld: 'Schrik niet als ze plotseling heel hard achteruit gaat, en kom dan zo spoedig mogelijk. Dat hebben we gedaan, en Luna is vredig ingeslapen, ze heeft geen pijn meer en is niet meer zo misselijk. 
 • We wensen haar allerliefst bazinnetje alle sterkte toe met haar gezin, en danken haar voor het vertrouwen dat ze in ons had.

 • 17-02-2021; we zijn bij de dierenarts geweest, die mijn angstige vermoeden bevestigde, Luna is behoorlijk dement.  Ze is afgevallen, vermoedelijk vergeet ze af en toe om te eten. Ze krijgt al vaak kleine hapjes, waarbij we goed opletten of ze de bakjes ook leeg eet. 's Nachts krijgt ze ook een bakje extra, een lekker hapje en altijd wat kattenmelk en/of kattenpudding. Daar smikkelt ze enorm van. De DA waarschuwde dat het plotseling erg kan worden met onze schat.
  Helaas heb ik geen e-mail adres of telefoonnummer van haar vroegere eigenaren, als u dit leest en de eienaars van Luna kent, wilt u dan vragen of ze contact met ons op willen nemen?

 • 15-02-2021: Woensdag a.s. (17-02) Gaat GertJan even met Luna naar de dierenarts. We willen zeker weten dat ze niet aan nierfalen lijdt, omdat ze de laatste week zo is veranderd van karakter. De altijd lieve en vriendelijke Luna is kattig en kribbig, springt nog soepel van het aanrecht, en heeft een ander onderkomen gejat. Ze had haar eigen katten hang mand aan de muur, waar ze dagen lag, tot ze er plotseling genoeg van had en op de richel van de witte keukenkast ging liggen. Dar viel ze om de haverklap weer vanaf, en we zijn bang dat deze oude dame iets breekt, of verkeerd terecht komt. Ze kan overal liggen of zitten, de katten maken plaats voor haar, maar Luna heeft die veel t smalle richel uitgekozen, waarna we een warm kussen in de open geschoven kast hebben gelegd. En eindelijk, ze accepteerde dat plekje en ligt prinsheerlijk in de kast. We willen toch zekerheid, want als het echt haar nieren zijn kanze  zich gemakkelijk ziek voelen en zelfs pijn hebben.

 • 27-10-2020: Luna was naar boven verhuisd, en we moesten haar flink na lopen met eten. Ze krijgt paté omdat ze ander voer laat staan. Omdat ze wat eenzaam leek hebben we haar 's avonds bij ons in bed genomen, onder toezicht van Sarah, die dat kamertje als haar domein ziet. Saartje zal nooit vechten of aanvallen, en Luna geniet, op een zacht kussen met de lekkerste hapjes, want Luna is een bejaarde dame aan het worden. Ze is afgevallen en er is duidelijk te zien dat ze wat moeite heeft met springen. De uitslagen van de onderzoeken waren allemaal goed, dus de kwaal van Luna is Ouderdom.  Toch hopen we dat we deze allerliefste en karakteristieke poes nog een poos bij ons kunnen houden.
  Inmiddels is ze weer beneden en ligt op haar eigen plekje op de bank, dicht bij de kachel. Ze eet weer met de andere katten mee, haar eigen paté, en geniet van kroelen.
 • 06-08-2020: Omdat Luna wat minder eet, teveel slaapt en moeite heeft met springen is ze vanmorgen onder een roesje bij de DA onderzocht.  Uiterlijk kon hij niets bijzonders waarnemen bij Luna, wie weet dat er toch iets mis is dat uit de bloedtest komt. Morgen hopen we er meer over te weten.

 • 10-07-2020: Met Luna gat het niet echt goed. Ze is hier beneden gaan wonen, en vanaf die tijd gaat e wat achteruit. Het kan et de leeftijd te maken hebben, al vinden wij 17 jaar nog niet hoogbejaard bij katten. Maandag moet Maikey aan zijn bekje geholpen worden, we mogen Luna dan mee nemen zodat er goed naar haar gekeken wordt.
 • 09-04-2020: Met Luna gaat het nog steeds goed, maar ze is wat stiller, komt niet meer boven en bij nader inzien zou ze al 20 jaar zijn? Dus gaan we volgende week woensdag naar de DA voor een checkup, omdat Luna dat verdient.  Ze heeft iets artrose onderin haar rug, vandaar dat ze wat minder snel is en last heeft met springen. Zo nodig mag ze pijnstilling, + wie weet voeding tegen artrose.
 • Luna: afgestaan 27-06-2015: paspoort geb. datum: ca. mei 2003. Wegens privé omstandigheden.
 • Nu: Is Luna wel heel erg aanhalig, alsof ze krols is. Luna kreeg bij haar laatste verjaardag in juni een heel leuk cadeautje + een bedankje van de vroegere eigenaars. Wat zijn we daar blij mee, wat zijn er toch aardige mensen.
  Luna blijft lief en aanhankelijk, is stabiel en weet precies wat ze wil.

 • Er is weinig te vertellen over deze gezellige dikkerd. Ze gaat haar eigen gangetje, en komt overal in huis. Liefst klimt ze op schoot bij bezoek, en zet stevig haar nagels in, liefst in bovenbenen, om lekker even te klauwen. Ze spint altijd, is altijd vriendelijk, en van toevalletjes hebben we na 2 keer niets meer gemerkt.
 • 29-06-2016: Luna is hier nu een jaar, en helemaal thuis. Ze banjert door het hele huis en naar buiten, en maakt aan iedereen duidelijk wat ze wél en vooral níet wil! Een kanjer van een kat, af en toe een kleine epileptische aanval, maar Luna zit daar echt niet mee. Ze eet goed, zit graag buiten als de zon schijnt en vermaakt zich prima, liefst met Boris of Mickey. Kennelijk heeft ze een voorkeur voor rode katten, want ook met Schaduw is ze goede maatjes. Kortom: Ook Luna geniet van een fijne oude dag!
 • 09-12-2015: De vroegere eigenares vertelde het al, Luna heeft heel soms een toevalletje. Gisteravond was het zover. Luna lag lekker onder de tafel op een stoel te slapen toen ze plotseling op de grond viel, en een lichte epileptische aanval kreeg. Na een paar minuten schokken en trillen keek ze verdwaasd om zich heen, gromde en probeerde op te staan. Haar bekje heb ik ontdaan van het taaie slijm, waarna Luna opstond en naar de voerbak liep, waar ze at of ze jaren niet gegeten had. Gelukkig beet ze niet op haar tong, ze heeft dus niets overgehouden aan dit toevalletje. Wat een kanjer van een kat is ze toch!
 • 21-10-2015: Luna is een karakteristieke poes, die graag duidelijk maakt dat ze Wil Zitten en liefst Liggen, op de Plek die van Haar is. Haar lievelingsplekje is nu op de bankleuning, waar ze liefst met haar nagels op klimt. En ach waar malen we om, katten vragen geen toestemming, en dat hoeft ook niet. Ze mogen gaan liggen en krabben waar ze willen, ook dat wisten we toen we begonnen met deze stichting. We kopen meubels via Marktplaats zodat ze zich hier helemaal thuis kunnen voelen. En dat is ook Luna, een echte Dintelkat, die geniet van haar oude dag.
 • 12-09-2015: Beste vroegere baasjes van Luna, we zijn haar echt niet vergeten. Al zou dat niet moeilijk zijn, want deze allerliefste poes heeft zich helemaal aangepast aan Dintelkat. Ze heeft verschillende slaaphoekjes uitgezocht, waar we een warme plaid en mandje hebben neer gezet. Elke dag komt ze in de kamer, eet wat en vertrekt weer naar boven, of naar beneden, al naar gelang haar stemming. Het meest zien we haar buiten, behalve als het regent want Luna wil geen natte vacht. Ze is erg lief en aanhankelijk, kan heel goed met andere katten omgaan, die haar om die reden dan ook met rust laten.
 • Een geweldige kat, heel goed opgevoed en kerngezond.
 • 03-07-2015: Luna is inmiddels al thuis in Dintelkat. Ze begroet ons uitbundig en rolt op haar rug. Zelfs met deze hitte blijft Luna lief en vriendelijk, ze kwebbelt hele verhalen, en geeft kopjes. Ze spint hard, en als we over haar buik(je) kriebelen is ze helemaal verrukt, een schat van een kat.
 • De angst voor andere katten heeft ze laten varen, een heel andere Luna laat nu zien: Ik Ben Niet Bang, maar Ik Bed Erg Dapper!

En dat ís ze ook. Hier een paar kiekjes van een innig tevreden Luna.

27-06-2015: Luna is gearriveerd. Een heel mooie forse poes van ca. 15 jaar. Haar lieve en zorgzame eigenaars hadden zichtbaar moeite om afstand te doen van deze leuke kat. En dat kunnen we ons voorstellen. Respect voor mensen, die het beste voor hun kat willen, en zorgvuldig noodgedwongen moeten beslissen afstand te doen van een heel dierbare huisgenoot. Gisteravond was Luna erg onder de indruk van alle nieuwe dingen die ze meemaakt, en was behoorlijk boos. We hebben haar met rust gelaten, en voor het slapen gaan gromde ze nog naar de snoepjes, blies en deed net of ze een heel boze chagrijnige poes was met de Ik Ben De Baas houding. En, wat kunnen wij ons dat voorstellen. Zomaar vanuit je vertrouwde omgeving met vertrouwde mensen om je heen, in een ander thuis, met heel andere opperkatten, die je zomaar durven toe te spreken. Dat kan een Luna kat toch niet zomaar accepteren?

Vanmorgen was Luna gekalmeerd, kwam eerst blazend en grommend kopjes geven, en kletste honderduit, af en toe met een blaas voor de vorm, want een kat als Luna kan niet in één keer toegeven dat ze het best plezierig vindt in die kamer op haar eigen plaid, in haar eigen mand.

Het komt helemaal goed met deze mooie poes, met haar mooie karakter. Hartelijk welkom lieve meid, we gaan er een mooie tijd van maken.

Chester, die ook op de opvangkamer zat, schrok zo hevig dat hij het kattenpad koos, en op ons slaapkamertje ruzie kreeg met Spike, die 'haar' kamer beslist niet wil delen met deze lieverd. Daar over kunt u meer lezen op de eigen pagina van Chester, kopje kat 4, Chester.