Maart roert echt zijn (katten)staart


 • Dit is een vroege nieuwsbrief, omdat we meedoen aan de actie 'kijk binnen bij bedrijven.'
 • Dat gaat uit van Samen in de Regio, wij werden getipt door het VIP Steenbergen om mee te doen, wie weet komt er een vrijwilliger die ons wil helpen bij de verzorging van de katten. Er is hier altijd wel iets te doen. Dat betekent dat we in de week van 1 t/m 6 april open huis hebben. Twee afspraken staan vast, en misschien komen er nog meer mensen kijken. Iedereen is welkom in die week, maar wel even aanmelden bij:
 • Kijkbinnenbijbedrijven
 • We vinden dat fijn, omdat we vaak horen: 'hoe kan dat nu, in een dijkhuisje zoveel katten?'
 • Zo kunnen belangstellenden zelf zien dat onze katten genoeg leefruimte hebben, en een goed leven leiden. Maar tijd voor andere dingen zal er niet zijn, vandaar dus nu al de nieuwsbrief.
 • Wat zijn ze toch lief. Onze katten die, geschrokken door de ziekte van Micky en Sientje als het ware op hun teentjes door het huis slopen. Als er vervoerskoffers in de kamer staan zitten ze allemaal stilletjes te wachten. Wie zou erin moeten, en wat gaat er gebeuren? Op zulke momenten bedenken we hoe afhankelijk onze katten zijn, en af moeten wachten wat er gaat gebeuren.
 • Maiky mist zijn maatje Micky, ze zaten elke avond saampjes te wachten op een stukje kroepoek, of ander lekkers. Aan Micky merkten we dat hij een goed leven heeft gehad bij zijn vroegere baasje. Lief en aanhankelijk, maar geen vechter, zoals Sientje. Ze is ondanks haar liefzijn een doordouwer en vechter, en werd boos als we haar eten toe moesten dienen.
 • Micky vond alles best, als hij maar niet hoefde te eten. We missen die aparte kop met zijn mooie ogen, maar Sientje komt troosten, met sinds kort Miesje erbij. Ze had vieze oortjes, en geniet ervan als ik die schoonmaak en zalf, en bleef gelijk boven. Op tafel in haar eigen mandje, zit nu Mies naast Maiky te schooien om iets lekkers. Kleine stukjes, want zout en vet is niet goed voor ze.
 • Het lijstje van medicatie heb ik voor u bewaard, het was heel wat, maar alles is afgewerkt.
 • Twinkeltje moest naar de tandarts en 8 dagen aan de AB
 • Micky II heeft geen gebitje meer, dat was zo slecht. Ook zij moest aan de AB, en heeft dat 8 dagen netjes ingenomen. Ze geniet van eten en kroelen, is niet meer bang en haalt niet meer uit. Micky is gelukkig en pijnvrij.
 • Micky I was eigenlijk niet te redden met de torenhoge waarden, maar wat missen we die lieverd verschrikkelijk.
 • Tijger zit levenslang aan de Felimazole, en heeft weer een nette vacht. Hij verdraagt iets beter een kroel maar blijft schrikkerig.
 • Duke moet 2 x daags zijn hartpil + 1 x prednison.
 • Zusje Lady krijgt 2 x per dag een zelfde pilletje, de helft van broer Duke. Lady heeft erg hekel aan pillen slikken en maakt zich uit de pootjes zodra ze iets vermoedt van pil of drank. Nu stoppen we de pillen in onze broekzak, zodat ze het in een onbewaakt ogenblik toch binnenkrijgt. Dit kleine meisje willen we graag nog lang houden, maar zonder pilletjes gaat dat niet meer lukken.
 • Sientje kreeg AB en anti braakmiddel, die is sinds 13 maart zonder medicijnen, en eet door. Ze maakt graag ommetjes naar buiten, is erg lief met een heel eigen willetje.
 • Vino krijgt nog elke dag Semintra voor zijn nieren, en Loesje II is verlost van de nare stekel onder haar nekje. Ze brult weer om melk 's avonds, en wacht bij de kamerdeur tot ik dan eindelijk kom. Met kattenmelk, anders hoeft het niet zo voor dit parmantige dametje.
 • Baukje en Kleintje zijn helemaal gewend. Bauk is een enorme vrijkont, en Kleintje wil wel maar durft nog niet.
 • De vier keet katten gaan goed. Missy en Poesje komen langzaam tevoorschijn, en Siepje was boven, maar wil toch liever weer terug naar de keet. Kobes komt buiten maar is nog steeds bang, al is hij wel dol op kroelen. Het komt goed met deze vier lieve katten al zal dat iets langer duren dan bij de brutalere katten.
 • Onze dikkerdjes Flo en Svenska vallen heel langzaam af. Ze hoeven niet op dieet, maar krijgen vaker kleine hapjes, zodat ze geen honger krijgen en daardoor vreetbuien. Flo spuugt heel af en toe, en Svenska? Die is alleen maar lief.
 • Als ik na een lange dag moe en voldaan boven kom, ligt ze op bed te rollen, met de pootjes te draaien en vraagt om trilkusjes op haar kale buikje. Ze spint en kroelt, eet een hapje en drinkt een slokje. Als ik dan slapen wil krijg ik een wasbeurt, als een moedertje die haar kindje wast, ze doet dat zeer grondig, inclusief ogen en wimpers. Het loon voor werk, de liefde van een diertje zo lief dat het niet te beschrijven is.
 • Het was een hectisch drukke tijd waarin we Micky verloren, maar de andere zieken zijn hersteld, of beter!
 • We wensen u fijne maart/april maanden toe.

Hartelijk bedankt voor uw mee leven met de katten. We zijn heel erg blij met uw giften.
Of dat nu geld is of iets anders: Dank u wel!


Herdenkhoekje

Zwartje

Op 20 februari is Zwartje ingeslapen.

U kent de geschiedenis, Zwartje was al bij de DA geweest omdat er bloed in de urine zat. Er werd gedacht aan blaasontsteking, maar Zwartje had dat niet. Ze kwam tot rust en leefde hier vlak bij ons, waarbij ze veel aandacht vroeg. We gaven haar alles wat mogelijk was, maar Zwartje schreeuwde en was niet goed.

Op de scan bij de DA bleek dat Zwartje een grote tumor had rond haar maag- darmkanaal, en daar was ook Zwartje niet tegen opgewassen. Ze heeft rust, maar wat missen we dat temperamentvolle katje.

Micky

Op 13 maart 2019 is Micky ingeslapen. Micky had pancreatitis, in ernstige mate. We hebben hem verzorgd en vertroeteld, maar Micky was te ziek om nog verder te leven. Wat missen we deze allerliefste kat, die drie jaar bij ons is geweest en een icoon was van de stichting. Hij liet zien hoe hij geleefd had: gezellig, vriendelijk en liefdevol.

Soms is dit werken rottig, als dierbare dieren vertrekken om nooit meer terug te komen.

Natuurlijk, bij oude katten overlijden er naar verhouding ook meer, maar het WENT NOOIT

Lieve Micky, we missen je!


IC