Miep


  • 17-07-2021: Nog steeds vlucht Miep alle kanten op, maar weet kennelijk zelf niet waarvoor ze vlucht. Tijdens de nachtbeurt blijft ze zitten op het aanrecht beneden of in een krabpaal en accepteert het extra bakje voer. Als ik haar oversla komt ze me achterna en vraagt op het aanrecht om aandacht en een aai. We gaan vooruit.
  • 07-03-2019: Steeds vaker zien we een grote bruine schicht voorbij komen in de kamer. Miep die ongezien en anoniem alles verkent. Gaat de goede kant op.
  • 08-07-2018: De aanhouder wint, Miep is al een paar keer beneden geweest en bleef zelfs zitten bij de laatste voerbeurt. Heel langzaam begint ze bij te komen, en ze ziet er goed uit.
  • 19-05-2018: Miep heeft een vaste plek gevonden, in het dubbele plafond van de beneden kattenruimte. 's nachts komt ze er uit, overdag zetten we voer voor haar neer. We kunnen haar net zien, ze is niet afgevallen maar wil duidelijk met rust gelaten worden. we willen geen geweld gebruiken door de -plafondplaten te verwijderen, deze kat is niet gesocialiseerd, en zal in de loop van de tijd langzaam bedaren. Dat hopen we tenminste.
  • 22-04-2018: Miep blijft onbenaderbaar en is zelfs agressief.GJ heeft een fikse bijtwond in zijn hand omdat Miepje uithaalde toen hij eten voor haar neer zette.Ze duikt weg als er gevoerd is, en is soms onvindbaar. Vanmorgen liet ze zich weer zien, ze at haar bakje leeg en ging er weer vandoor. Het nadeel van veel ruimte voor de katten is, dat er ook veel verstopplekjes zijn.Het zal met Miepje lang duren, maar uiteindelijk komt het goed.
  • 16-04-2018: Miepje heeft gegeten maar durft er nog niet uit. Gisteravond smeerden we een flinke lik Appleways tonijn op haar poot die ze oplikte. Een uurtje later was het bakje leeg. We laten haar nog bijkomen, samen met moeder Keetje. Ze zijn niet echt dol op elkaar.
  • 13-04-2018: Door GertJan opgehaald: Keetje en Miep, Keetje is de moeder van Miepie.Ze werden afgestaan omdat de eigenares moest verhuizen naar een veraorgingstehuis.Miep is een langharige schildpadkat, ca. 13 jaar.Gesteriliseerd, en nu nog erg bang.
    Ze hebben lang in een leeg huis doorgebracht, de buurvrouw kwam ze voeren en een dochter ontfermde zich over deze twee lieve katten. We hopen dat ze zich snel thuis gaan voelen en eten, ze zitten allebei in een hoekje bang te wezen.

Op 6 juli 2018 kunnen we u eindelijk foto's laten zien van Miep, die helemaal beneden is.
Ze is nog steeds niet te benaderen maar staat toe dat we voer bij haar neerzetten.
We zijn bolij met dit gunstige verloop, Miep trekt wel bij maar dat kan nog heel lang duren.