Monster


 • 17-07-2021: Inmiddels is Monster opgeknapt, wat kuurtjes gehad en haar verkoudheid is eindelijk over, en ze braakt veel minder. Vetvrij voer is onmogelijk met zoveel bekjes om haar heen, ze wil graag in alle rust eten zoals iedere kat. De grote natte plekken op de vloer zijn verklaard: Toen ik de bakken schoonmaakte kon Monster niet wachten en klom in de bak die ik nog moest doen. Met haar gatje over de rand kwam er een mooie straal urine, de dader betrapt. 
  Maar wat zouden we er aan moeten doen? De hele dag achter dit mooie katje aanlopen om haar met kont in de bak te duwen? Dus neem ik op de schoonmaaktocht een extra rol keukenpapier mee en schoonmaakazijn en maak de plekken droog en fris. Bestraffen van onzindelijke katten heeft zoals u weet geen enkele zin, ze krijgen er dan veel stres bij waardoor het probleem verergert. En daarvoor is ze veel te lief dit kleine duveltje Monster.
 • 25-04-2020: De dierenarts was hier gisteren om alle katten te vaccineren, ze kregen gelijk weer een vlooienpipet, zoals elke maand. De bloeduitslag van Monster was goed, heel iets pancreatitis, dus Monster zou volledig vetvrij moeten eten. Monster heeft geen nier- of andere afwijkingen in haar bloed, daar zijn we blij mee. 
 • 22-04-2020: Monster was vanmorgen bij de DA voor een bejaardensheck. Er is bloed geprikt, de glucose was prima, ze heeft dus geen diabetes. Goe gebitje, 1 kiesje is afgebroken.
  De andere uitslagen horen we deze week, als er is is zet ik het hier neer.
 • 16-04-2020: Wat gaat de tijd toch snel, Monster is inmiddels een oud dametje van alweer 18 jaar. Ze gaat volgende week woensdag de 22e mei naar de dierenarts voor een leeftijdscontrole. Ze spuugt af en toe heftig, en na alle ernstige ziektes die we gehad hebben willen we weten of het echt goed met haar gaat.
 • 22-08-2017: Monster is helemaal thuis. Ze loopt door het hele huis en geniet van buiten, én de kattenkeet. Een snoezig poesje, vriendelijk en aanhankelijk, altijd in voor een kroel.
 • 16-08-2017: Monster wil niet meer in haar hok, en begint nu ook boven te verkennen. Een vrolijke leuke kat, die zich zeer goed aanpast. Ze eet goed, en vermaakt zich prima, ook als ze even naar buiten wil. Monster is helemaal thuis, en zoekt ook haar maatje Truike niet meer op, ze gaat haar eigen gangetje.
 • 11-08-2017: Het gaat prima met Truike en Moster. Monster is de ondernemende van het koppeltje, Truike is makkelijk en volgt haar maatje. Ze eten allebei erg goed, maar bij het loslaten vanmorgen merkten we dat Truike niet zo dol is op andere katten, maar dat trekt vanzelf bij. Monster is erg aanhankelijk, neemt snoepjes aan en vraagt om een knuffel.
 • Truike is dol op kroelen maar vraagt er (nog) niet om.
 • Meer foto's later!

04-08-2017: Monster is vanmiddag gebracht, en is volgens de vroegere baas een klein monstertje.

Ze is een zwart poesje van ca. 15 jaar, en gaat haar eigen gangetje. Ze is afgestaan omdat haar vrouwtje is overleden.

Ook Monster is net zoals haar huisgenootje bang, en dat kan haast niet anders.

Ze blaast of gromt niet, en lijkt iets nieuwsgieriger dan Truike.

We hopen dat ze allebei gan eten, en dat ze maandag lekker los rond kunnen lopen door het hele huis.