Moussie


  • 17-07-2-21: Wonderlijk, hoe ernstig het insult was dat Moussie had toen hij hier drie dagen was, ennelijk toch door de stres van verhuizen. Nu een probleemloze kater, die wat dominant kan zijn, maar vechten doet hij nooit. Hij is liefst bij Loesje boven, en heeft de voertijden in zijn koppie zitten, waar voer is is Moussie, en uithalen doet hij bij ons nooit. Alleen als we hem onverwachts aanraken en dat moet je nu eenmaal nooit doen bij katten. Erg lieve kater geworden.
  • 14-03-2018: Het gaat goed met Mousse, al haalt ze soms volledig onverwachts lelijk uit. Wij weten het, en laten haar met rust. Bezoekers waarschuwen we wel, en zo kan Mous lekker zichzelf blijven. Een mooie en lieve kat geworden.

  • Moussie: afgestaan 30-12-2015: paspoort geschatte leeftijd rond de 15 jaar. Wegens ziekte eigenares.
  • Nu: Is Moussie rustig geworden. Ze vergist zich nog wel eens en mept per ongeluk naar Vino of Mickey, die dat niet pikken. Dus is Moussie door de groep geleerd om niet meer zomaar te meppen. Zo regelen katten dat onderling.
  • 16-02-2016: Het gaat steeds beter met Moussie. We hebben haar met Felliway ingewreven, en een kalmeringsmiddeltje gegeven en het heeft gewerkt. Mous vindt het heerlijk om af en toe aangehaald te worden, en heel soms ligt ze op haar rug te genieten van de rust. Ze krijgt geen medicijnen meer, en ze heeft nooit meer een insult gehad. Aan haar koppie zie je duidelijk of ze zin heeft in een kroelbeurt, en ze komt steeds vaker zelf naar ons toe.
  • Sinds de komst van Mikey is ze rustiger geworden, en ook Chester heeft haar geleerd dat ze niet mag knokken. Zo regelen de katten het onderling vaak zelf, prachtig om mee te maken.
  • Moussie is afgestaan op 30-12-2015, geschatte leeftijd rond de 15 jaar. Ze kwam hier omdat ze haar eigenares chronisch ziek is, en niet meer voor Moussie kon zorgen omdat Mous een dominante kat is die haar soms aanviel.

De eerste tijd van Moussie in Dintelkat was problematisch, ze viel katten zomaar aan, en vooral de oudjes hadden het daar erg moeilijk mee.

We hebben Mous los gelaten met ons in het kielzog, gewapend met de plantenspuit.

De schrik van het water zorgde ervoor dat Moussie weer tot bezinning kwam, en na een paar dagen was er al meer rust in de kattentent.

Na twee weken kreeg Moussie midden in de nacht een fors insult, ze spuugde poepte en plaste daarbij, en ik was bang dat ze er in zou blijven.

Net toen ik de DA wilde bellen stopte het even onverwachts als het kwam, Moussie kon ik schoonpoetsen, waarop ze iets at en dronk en in een diepe slaap viel.

Daarna is Moussie een stuk rustiger geworden.

Gelukkig maar, want Mous is tot nu toe de enige kat die ons tot wanhoop bracht, maar met veel geduld en liefde hopen we dat ze hier nog lange tijd zal zijn.