Nieuws

Update 8-11-2022: Er staat een nieuwe nieuwsbrief bij nieuwsbrieven.

Update 25-10-2022:

Er is weer nieuws over de kattenbende. Helaas is Noussie ingeslapen, ze was al een tijd niet lekker, had ernstige nierinsufficiëntie niets meer aan te doen. Ze heeft tot het laatste moment nog wat gegeten maar altijd te weinig natuurlijk niet die nare ziekte die ze had.

Sokje deed vreemd met eten, het leek alsof ze tand/kiespijn had. De dierenarts heeft haar helemaal onderzocht, maar in haar bekje was alles tiptop in orde, ze kreeg een complimentje van de DA over haar jonge uiterlijk.

We missen Noussie erg, maar als je zoals ik oude katten opvangt weet je van te voren dat er vaker afscheid komt. Het hoort erbij, maar went nooit.

Update 7-10-2022:

Wij nemen geen tweedehands (katten)artikelen aan, zoals gebruikte kattenbakken, gebruikte dekentjes en dergelijken. Onze katten zijn op leeftijd met elk een eigen karakter. Ze hebben allemaal eigen spullen en oudere katten zijn daar aan gehecht gebruiken niets van wat buiten dit huis komt.

Het is attent om dit aan te bieden, maar wij kunnen hier niets mee en voor de vrijwilligsters betekend dit een extra rit naar de vuilstort.

Update Manso:

Manso is beweeglijk en gedraagt zich nog altijd als een jonge kat. Hij drentelt vaak onrustig dor het huis, is erg aanhalig en klimt bij iedereen op schoot. Hij loeit als het ware veel, maar is ook bijzonder lief. Bij nadenken dacht ik aan het eten, hij eet nooit zijn bakje helemaal leeg.

Ik kocht wat blikje sardines en doe nu boven op het bakje voer een paar stukken sardine. En Manso is een stuk kalmer. Dat hij gek was op vis wist ik al, maar blikjes of zakjes voer met vis hoefde hij niet. Ik hoop goed gekookt te hebben, want de gekookte koolvis die ze elke week krijgen hoefde hij ook niet.

Met pootjes kopjes en een loei van Manso
PS: Loeien is erg hard en vragend miauwen

Update:

Geen idee of het te lezen is, het is een mooi stuk in de Westbrabander, veel leesplezier. Op schoot heb ik Naussie

Update Zomer 2022

Zomer is het beste mensen, zoals de meesten zich de vroegere hete zomers en winters herinneren: Koude winter, hete zomer. De katten vermaken zich prima, ze drentelen veel buiten zoeken koele plekjes alleen Toemba en Luca, die twee zijn aan elkaar gehecht, zie ik zusterlijk in de ochtend vroeg als ik de buitendeur open naar buiten rennen. Toemba ploft op een door Simone neergelegd kussen, Luca wil achter in de ren, dicht tegen de buitendeur aan zitten ook op een kussen. Verder lezen

Update 8-7-2022: Beste mensen,

Dankzij de niet aflatende zorg en deskundigheid kan deze website nog  bestaan. Bij deze wil ik Thea van Geluk.online heel erg hartelijk bedanken voor alle hulp die ze belangeloos geeft aan Dintelkat. Zeker nu ik alleen ben is dit zo waardevol, anders had ik de website op moeten geven.

Thea, veel dank en heel veel liefs
Ineke

Update 23-06-2022

Loesje was de laatste weken niet lekker, at slecht en ze was nog wat boer dan anders als er een kat in de buurt kwam. Ze was slecht te behandelen, een pil ingeven kostte een paar uur, waarna ze erg benauwd lag te hijgen. Haar longen waren slecht de dierenarts gaf haar prednisolon, dat zou iets moeten doen. Maar Loes bleef benauwd, en op een snikhete dag kreeg Loesje amper lucht, en er was geen vervoer om haar nar de dierenarts te brengen.

Gisteren kwam de dierenarts thuis en heeft haar in laten slapen. Ze heeft rust, hoeft niet meer te vechten tegen zichzelf. Ik mis haar verschrikkelijk.

25-05-2022

Dit is Yves die al voor de tweede keer uit Oud Gastel komt omdat hij geld heeft ingezameld voor Dintelkat, geweldig.
Eerder belde hij me om te vragen naar documentatie van Dierenlot, ik had nog folders die hij op is komen halen.
Let u vooral op de schoenveters van deze elf jarige kanjer, die veters heeft hij gekocht van Dierenlot. Dik applaus voor deze jonge dierenvriend, hij heeft in zijn eentje 49,00 euro opgehaald voor de oude Dintelkatten, ik ben fan van Yves.

Update: 20-05-2022

Tijdens het bezoek van onze dierenarts maakte ik me zorgen om LouLou.
Hoewel de heel grote natte plek op haar rug bijna is ingedroogd, zitten er op diverse plaatsen kleinere natte plekken en ze bijt er weer aan.
De dierenarts kwam lachend boven, hij was zeer tevreden. De plekken komen helemaal goed zei hij en was onder de indruk van de rust in huis en bij de katten.

Een compliment van dien aard bezorgde mij een heel goede dag en zo blij voor de katten.

LouLou neemt haar tabletjes door een klein beetje lauwe gourmet mousse of een liksnack. Ze blijft heel lief en aanhankelijk sinds we niet meer aan haar huid komen, wel geniet ze enorm van knuffelen, hopelijk durft ze nu snel naar boven.

Er is echter een obstakel.

De grote diepvrieskist die daar staat is door een vrijwilliger leeggehaald (poehpoeh wat een werk) en van zijn plaats gehaald, hij is nu lekker fris en schoon.
Maar, staat precies in de doorloop, ik moet wringen om de buitendeur te openen en te sluiten.
Jammer he?

Loesje boven de 19 jarige dame was wat benauwd. De dierenarts heeft heel goed beluisterd en hoorde wat onrechtmatigs, Loesje krijgt prednison, een kwart tabletje, zo weinig mogelijk.

Manso, de rebel van de groep is niet te genezen omdat hij een kerngezonde kater is van ca. negen!!!!! Jaar en dus niet de 16 waarvoor hij hier geplaatst is.

Jammer dat mensen jokken met leeftijden want Manso zou zich prima vermaken in een gezin met kinderen, waar ze met hem spelen en vermaak is.
Hij verveelt zich en loopt dan zielig te huilen door het huis, de oudjes worden daar ook nerveus van.
Hij mag hier blijven of iemand wil deze jonge vent nog een warm thuis geven.

Update 1-05-2022:

Van Lapina merken we weinig. Ze is ontroerend lief, met haar ondeugende koppie en één ziend oogje. Ze komt ons altijd begroeten spinnend en altijd in voor een kroel. We hopen dat ze zeer binnenkort naar boven komt, desnoods neem ik haar op mijn arm mee naar de huiskamer hier.

De grote natte bloederige plek op de rug van LouLou is aan het indrogen. Er zit nog een streepje van ca. 5 cm, in de kern nog wat vochtig maar de randjes drogen ook mooi op. Mede dankzij de geweldige goede zorgen van onze dierenarts Bart, die zalven verbood. En, sinds dat niet meer gebeurt gaat het steeds beter, ze likt ook niet meer aan haar vacht of wondje. LouLou blijft een heerlijke kat, altijd spinnen en haar voerbakjes eet ze helemaal leeg. Ze valt wel katten aan. Vooral Toemba moet het nogal eens ontgelden, maar tegen Katrien kan ze niet op. Een dot van een kat.

Update 15-04-2022:

Ik ben LouLou, moest verhuizen wegens ernstige problemen thuis. Ik ben al 18 jaar en een heel lieve poes. Mijn bakjes voer heb ik netjes leeg gegeten.
Totziens bij LouLou

Ik ben Luca, een mooie poes van 20 jaar, ik zie er veel jonger uit. Mijn baasje zorgde slecht voor me, zijn ouders hebben me bij hem weggehaald en hier gebracht.
Veel katten daar moet ik wel aan wennen, Katrien mijn buurvrouw is niet aardig.

Ik heb ik twee dagen al zes bakjes voer op en lust veel meer, maar dit vrouwtje zegt: ‘nee Luca, even wachten anders krijg je opeens teveel en daar kan je ziek van worden’. Er staan ook altijd veel brokjes en ik eet mijn buikje rond, heerlijk heb het gelijk warmer, ik had het altijd zo koud bij mijn vorige baas.
Ik wens u fijne paasdagen.

GEZOCHT

Lieve toegewijde vrijwilligers voor het zorgen van onze katten. Dit houdt onder andere in kroelen met de katten, eten geven EN (heel veel) kattenbakken schoonmaken.

Dus denk je dat dit iets voor je is en ben je niet bang om je handen vuil te maken, meld je aan via email.

Update 30-03-2022:

Katrien heeft een wat dik en rood oogje, Cindy gaat zo spoedig mogelijk met haar naar de dierenarts en ik hoop dat het meevalt voor dit lieve leuke en mooie poesje.

Update 31-03-2022: Toen Cindy met de dierenarts belde kwam Elena boven met Katrien op haar arm, een Katrien met mooie heldere oogjes, dus de dierenarts kon worden afgezegd.

20-03-22 Nieuwsbrief:

Lezen: Stil en zo koud

17-03-22 Leuk nieuws:

Deze twee dames Amy en Ymee, hebben op eigen initiatief geld ingezameld en kwamen dat brengen. Het is Maar liefst 26,10 euro, daar kunnen weer wat bekjes mee gevuld worden. Heel erg hartelijk bedankt Amy en Ymee, voor deze spontane en leuke actie voor onze oudjes.

10-03-22 update Lapina:

Lapina is een schattig poesje geboren op 12-07-2007, ze is een schildpadpoesje en mist een oog.
Erg lief en aanhankelijk, ze heeft inmiddels al drie forse bakjes natvoer naar binnen gewerkt.
Ze komt direct als ze me hoort naar me toe rennen, met hoge piepgeluidjes.
Ze moet wel naar de dierenarts wan ik merk dat ze harde stukjes in het natvoer laat liggen, altijd het teken dat er iets mis is met haar gebit.

Hopelijk blijft ze hier nog heel lang en gezond leven.

06-03-22 update Toemba:

Toemba is nog maar kort bij ons en at plotseling wat slechter. Een bezoek aan de Dierenarts gaf uitkomst, het gebit van Toemba was niet meer goed.
Donderdag zijn er wat elementen verwijderd en kreeg haar gebit een goede beurt.
Vrijdag was ze nog behoorlijk dizzy maar vandaag na een eetlustopwekker, pijnstiller en AB at ze vandaag weer als vanouds haar bordje schoon leeg.
Toemba is een heel lieve en gemakkelijke poes, ze vindt alles in orde en vertrouwt mensen goed. Ze is goed opgevoed door haar vroegere eigenaren. Toemba heeft geen stress gehad van de operatie.

Wij zijn dolgelukkig dat ze weer in orde is, al moet ze nog tien dagen medicijnen nemen, dat komt goed.

28-02-22 update Loesje:

Loesje gaat goed, maar heeft sinds een paar maanden astma. Af en toe is ze benauwd, en geeft dan geluidjes alsof ze stikt, vaak is dat de volgende dag weer over, en komt mevrouw om voer bedelen. Een pittige maar erg lieve poes, hoogbejaard maar met het klimmen der jaren verliest ze wat aan alertheid. Dat mag, we zijn blij dat ze er nog steeds is, in redelijke gezondheid.

Manso en Toemba

Onze nieuwe bewoners.

December 2021

Door de drukte en ziekte van de afgelopen maand zitten we momenteel vol. In uiterste noodgevallen van ziekte en/of overlijden kunt u contact opnemen, maar er is geen garantie dat we uw kat een plaatsje kunnen geven, hoe graag we ook willen. We verwachten om eind januari weer op zeer bescheiden schaal wat katten in nood te kunnen helpen.

November 2021

Bij het nazien van de bankafschrijvingen kwam ik onderstaand bericht tegen met een geweldige gift:

Wat een verrassing vond ik net op de Bank: Rentedatum 22-10-2021

Voor Duky en Lady, dagelijks denk ik nog aan die twee schattige Britjes.

Bedrag 250,00 euro Lady, klein en kittig grijs gestreept. Duke, groot, beige met bruine mokka pootjes, ik zou er wat voor geven als ik ze weer even kon knuffelen, zo lief waren deze twee en ook zo goed opgevoed.

Hartelijk bedankt fam. v.d.S., we missen ze ook, maar kunnen dit heel goed gebruiken. Veel sterkte en nogmaals bedankt.

September 2021

Op 18 september volgden wij bij Dierenlot Academie de cursus Hoe zorgen we ervoor dat dieren ervaren met respect te worden benaderd en behandeld. Dat is echt de moeite waard, een zinvolle en ook zeer noodzakelijke cursus die iedereen in zich op zou moeten nemen.

Kattenmandjes en accessoires

Het gaat goed met Dintelkat, we kunnen inmiddels best een kringloopwinkel beginnen met kattenmandjes, heel veel accessoires speelgoed en meer dingen ten behoeve van de katten. Meer kunnen we niet kwijt, ons kleine dijkhuisje puilt uit van kat, mens en dier benodigdheden.

Dank u allemaal heel erg hartelijk, voor uw hulp, direct en/of financieel. Dankzij uw hulp en Dierenlot hadden we het niet gekund allemaal.

In memoriam

Het memoriam van mijn liefste GertJan kunt u lezen.

DOT Dierenopvang Tholen

dierenopvangcentrum tholen