Romeo

.

 • Romeo Paspoort diernr. D4786, geb. datum 21-04-2009
 • Eind augustus 2021 is ht gebit van Romeo na gekeken en er kwam een grote tand met hem terug. Hij is goed hersteld van de ingreep en zit nog een paar dagen op AB, voor alle zekerheid. Hij eet alles weer, komt overal en weer een blij koppie.
  17-07-2021: Romeo blijft lief en zachtaardig. Zijn mooie donzige koppie vertoont tekenen van ouder worden, maar Romeo blijft de mooiste kat van Dintelkat.  Hij is één van de allereerste katten en wordt behandeld als eerst Heer, dat verdient dee trouwe kat, die nog altijd afkomt op het geluid van een opengemaakt blikje gourmet mousse, zijn lievelingseten.
  Dat kreeg hij na zijn zwerftochten die we hem gaven toen hij bleef plassen in huis, en er nog geen net over de tuin was. Hij herkent het geluid en stuift naar ons toe krijgt altijd een lik extra, gewoon omdat hij zo ontzettend lief is.
 • Update 11-04-2021: Op verzoek van de adoptanten wat meer bericht over Romeo. Er is weinig te vertellen over deze lieve pechkat, na zijn moeilijke start in een gezin waar dieren niet zo goed werden behandeld, kwam hij in asiel h'Onderdak te Bergen op Zoom. Wij vingen in die tijd moeilijk plaatsbare katten voor asielen op socialiseerden die om ze dan naar het asiel te brengen waar ze herplaatst werden.
  Romeo kwam hier samen met Boris, een mooie forse rode kater, die helaas een paar jaar geleden is overleden aan blaasafsluiting. Hij is daar een paar keer voor geopereerd, maar de latste keer was het zo heftig en ook zijn nieren waren aangetast, dus inslapen gaf deze lieverd zijn laatste rustplaats, en verlost van de ernstige pijn aan zijn plassertje.
  Romeo was veel bij hem, en na zijn overlijden zocht hij, en bleef toen steeds bij oude Boris, die toen al 20 jaar was, ook een rode kater. Maar ach, ook die mooie oude rode lieverd overleed aan een hartafwijking, niet raar op zijn leeftijd. Daarna bleef Romeo alleen, en vermaakt zich nu prima in de tuin. Romeo is gek op buitenzijn, eet goed, al letten we daar altijd op bij alle katten. Zodra er eentje niet eet gaan we goed opletten wat er aan de hand is, en volgt er meestal een consult bijde dierenarts.
 • Toen Romeo en Boris zover waren dat ze naar het asiel terug moesten heb ik drie dagen lopen janken. Niet erg professioneel, maar bij deze trauma katten was het bijna niet mogelijk om het afstandelijk te houden. De doodsbange dieren gaven beetje na beetje hun vertrouwen, en toen ik Boris had gekalmeerd met de borstel volgde Romeo al snel. In het asiel wilde ze niets, en de wanhopige beheerder belde na drie dagen: Haal ze maar weer op, we kunnen er niets mee. Wat was ik blij, en thuis aten ze alle voerbakken leeg, sproeiden hier en daar om te laten merken dat ze er weer waren. Hier hoeven ze niets, ze mogen alles, en zo is het goed gekomen met deze prachtige kater.
 • Hij is in het prille begin ontsnapt, we hadden nog maar weinig ruimte, de ren die er toen stond was achteraf niet goed dicht. Ik zag Romeo op het schuurdak zitten en kon er net bij met één hand, die ik in zijn nekvel zette. Dat pikte hij niet, krulde zijn lijf om mijn hand en begon te eten alsof het biefstuk was. Bloedend en wel heb ik hem weer in de vervoersmand gekregen en boven neer gezet op het toenmalige kattenkamertje. De volgende dag bleek dat mijn hand ernstig ging ontsteken, leek meer op een klomp wild vlees dan een hand,  en de hulppost huisarts moest er bij komen waarbij ik een straatvuil prik kreeg, en 6 weken met mijn hand in verband zat, maar Romeo was weer thuis. Hij keek wat zielig als hij me zag, maar ik heb hem gekroeld en hij blijft hier, hoeft nooit meer weg. 
 • 15-02-2021: Romeo gaat goed, hij ziet er prima uit, spro
  eit nog steeds niet. Wat Romeo niet doet doen een paar andere katten wel, elk dag vinden we keutels en plassen, vooral in de gang en liefst onder de lift. Juist nu er minder katten zijn hadden we minder onzindelijkheid verwacht, maar dat is niet zo. Geen nood, de flessen schoonmaakazijn bij Appie kosten 45 ct., en gaan door het dweilwater heen, om de lucht te neutraliseren.  Mocht er bezoek komen en er ligt iets dan moeten ze dat helaas accepteren, niet omdat het hier smerig is maar omdat oudere katten vaak zomaar iets laten vallen, ze doen dat niet om te pesten, menselijke trekjes zoals dat kennen ze niet.
 • 14-03-2018: Is Romeo helemaal gekalmeerd. Hij ligt het liefst boven in de kattenkast, soms samen met Boris en soms met Varta. Hij is een stuk minder schuw geworden en blijft een prachtige kat. Vanmorgen was hij weer even op bezoek in de huiskamer. Een hele eer.
 • Nu: 17-02-2017:
 • Is Romeo een gewone huiskat, die niet meer sproeit. Hij is nog steeds wat schrikachtig en vindt opnemen nog altijd niet fijn, maar staat het wel toe. Voor vreemden is Romeo nog altijd bang, en ook Romeo mag hier blijven, en leven zoals hij zelf wil.
 • Het sproeien hebben we hem afgeleerd door hem elke dag op vaste tijden een uurtje naar buiten te laten. Na een schrikachtige Oudejaarsavond waarin Romeo ontsnapte wil hij niet meer naar buiten. We hebben alles afgezocht. Tijdens een vuurwerk pauze vonden we hem onder de buren duivenkeet. Ik rammelde met een blikje gourmet, en eindelijk durfde Romeo naar binnen te vluchten. Na die avond wil hij niet meer naar buiten en sproeit niet meer.
 • Zijn band met Boris waar mee hij samen werd gebracht is onmerkbaar aanwezig. Als Boris iets heeft komt Romeo erbij, en als Romeo zich niet goed voelt geeft Boris dat aan. Ontroerend zoals deze katten die kennelijk heel wat hebben mee gemaakt er zijn voor elkaar.