Rust voor de dintelpoezels


 • Na de drukte van mei is er weer rust in het rusthuis voor bejaarde katten. Als ik dit stukje schrijf is Gertjan onze vertrouwde dierenvervoersauto weer ophalen uit de garage. Ons trouwe karretje had start problemen en dat is lastig als je met spoed naar de dierenarts moet met een zieke kat. Hij kreeg een echte dierenambulance mee met knipperlicht, die veel bekijks trok op de dijk. Hij paste niet in de garage, die we voor de oranje auto gehuurd hebben, dus stond hij voor de deur.
  Fijn dat Dierenlot ook dit voor ons doet, volgens de garage eigenaar is het euvel gevonden en verholpen.
 • We zijn ook meer mobiel door een 2e hands fiets die ik op de kop tikte op Marktplaats Dinteloord. De fiets staat onder zeil in de poort, Gertjan gaat daarop naar de garage, zet de fiets in de garage en doet zijn ding. Daarna pakt hij de fiets, auto in de garage dat scheelt erg veel tijd, die levensreddend kan zijn bij een zieke kat.
 • Om me heen slapen Hurby, Vino, Sientje Duke, Naussie Mies, Becky en Sandrien hun middagdutje, ik pas er nog net tussen.

 • Er zijn plotseling 2 katten overleden, Twinkel en Micky, zie onderaan bij het gedenkhoekje.
 • Nieuwkomer Lapje is bij ons komen wonen op 2e Pinksterdag. Ze is al bijna gewend, eet lekker en kan als het zo doorgaat zondag los. De eigenares is overleden en haar zoon verzorgde de zaken rond Lapje en het huis. Toen hij een week geleden belde liep Lapje nog lekker buiten, en hij sloot Lapje op in een slaapkamer. Er zat een luikje in de kamer, dus Lapje had de kattenpoten genomen. En weer moest meneer naar het hoge noorden en terug, tot hij Lapje te pakken kreeg. Bij zulke ingrijpende dingen maken we altijd een uitzondering, als er zoveel moeite wordt gedaan om een kat hier te krijgen werken we graag mee.
 • Blacky is verkouden geweest en het was best spannend om hem weer te laten eten. Met veel geduld, spuitjes voeding en het spoelen van zijn neusje knapte hij weer op. Hij is weer 30 gram aangekomen, en komt zelf om eten vragen.
 • Met Sientje gaat het goed gelukkig, deze lieverd gaat haar eigen gangetje, komt vaak om een kroel vragen en blijft op hetzelfde gewicht.
 • Boris II wordt ouder, dat mag ook wel met zijn 20 jaar. Het bultje onder zijn tong is verdwenen maar hij krijgt net zoals Duke last van artrose, waar ze allebei een half pilletje voor krijgen. Boris is niet te pillen, voor hem doen we het medicijn door een klein beetje gourmet. Duke is al lang gewend aan zijn pilletjes en neemt ze braaf in met een slokje water en een snoepje toe.
 • Ons wondertje Schaduw, de roodharige dame van 20 is weer naar boven verhuisd. Ze is nog steeds goed gezond maar wil rust, en niet te veel katvolk om zich heen.
 • Loesje I wordt erg lief. De moeilijke poes die ze was, verandert langzaam in een aanhankelijk lief dametje, die elke avond als ik naar het toilet moet naar me toe komt rennen. Spinnend vraagt ze om een knuffel, en kletst honderduit. Altijd vergezeld van Lady, die ook liever boven leeft.
 • De keet katten zijn alle vier buiten, en genieten van het uitzicht op de kippen. Bij het was ophangen komt Missy naar de rendeur, alsof ze naar buiten wil om die rare grote vogels te vangen. Heerlijk om te zien dat ze allemaal op hun gemakje genieten van het zonnetje, maar ook voor regen blijven ze niet binnen.
 • De verrassing was enorm toen we 's avonds een zwarte kat binnen zagen komen die er anders uitzag dan de andere zwartjes. Met het roepen van Kobes keek hij onze kant op en ja hoor, Kobes kwam even boven kijken. De schuwe bange lieverd liet alle reserves varen sprong op de bank, bij Gertjan op de stoel, en spinde tevreden. Kobes is niet meer bang.
 • Het kan je zomaar aanvliegen. Ontroering om katten die zich bij ons thuis voelen. Ze maken plaats als daarom gevraagd wordt, vechten niet en zijn niet jaloers op elkaar. Ze waarschuwen als ze zich niet goed voelen en eten hun bakjes leeg. Wat zou het leven toch prachtig zijn als mensen zo met elkaar zouden leven. Oud en jong met elkaar, soms is er ruzie om een dekentje, dan word ik te hulp geroepen, en altijd komt het weer goed

 • Op 15 mei overkwam me een enorme verrassing. Marjolein van Dierenlot stond aan de deur met een grote taart en een oorkonde, + een cheque van 250,00. Ik was genomineerd als kandidaat voor de dag van de dierenhulpverlening. Erg blij, maar ook wat ongemakkelijk want zonder Gertjan kan ik het niet in mijn eentje. Het was een heerlijk uurtje, bijkletsen met Marjolein, over het werk praten en de tijd vloog voorbij. Gertjan komt vaak buiten, gaat naar de DA, naar de Dierenlot dagen en haalt voer op in België en soms bij Dierenlot. Ik neem dan alles hier waar, en heel soms voel ik me een beetje zielig want ik spreek soms dagenlang geen mensen. Dit prachtige gebaar en extra gift maakt alles goed. Dank je wel Dierenlot, en dank je wel Gertjan.

Er kwam een enorm verrassingspakket van Sabina Hartemink. De katten waren helemaal gek van de Kongs die erbij zaten, voer en speeltjes, wat hadden ze het naar hun zin. De Kongs zijn afgekloven maar worden zorgvuldig bewaard in het mandje van én voor Duke. Dank je wel Sabina Hartemink!

 • Op 22 mei was er bezoek voor Baukje en Kleintje. Een gezellige middag die voorbij vloog. Het gaat goed met deze twee l;ieverds die door hun vroegere vrouwtje verwilderd zijn opgenomen, ze heeft ze gesocialiseerd, en vertroeteld. Voor ons de verklaring waarom deze twee poezels nooit boven komen. Dank u wel mevrouw Baukje/Kleintje, voor de fijne middag + gift en lekkers voor de katten.
 • Dintelkat is gasloos. Dat was een zware operatie op 16- en 17 mei.
  Drie mannen waren al vroeg binnen, en hebben alle cv-radiatoren -buizen en troep weg gehaald. Druk, maar oergezellig, wat hebben we gelachen met deze mannen, die ondanks het harde werken optimistisch waren en ook nog even tijd hadden voor een goed gesprek. We hebben in de kamer nu 2 convectorkachels hangen, beneden en boven waren al warmtepanelen. Met de houtkachel waar we biologische briketten in stoken zullen we het zeker niet koud krijgen. Het warme water uit de boiler is een verademing, zeker met douchen als er een krachtterm rondvloog bij het voelen van een ijskoude straal of juist gloeiend heet.

De vieze oude buizen die zoveel stof en haar aantrokken zijn verdwenen, het scheelt ook nog ruimte en vooral troep. We hebben dit betaald meet het vakantiegeld, en gaan ervanuit dat het geld en milieubesparend gaat werken.

Het gas wordt in augustus pas afgesloten en dat kost bijna net zoveel als twee dagen werk voor drie mannen. Nog drie maanden gas betalen wat we niet meer gebruiken is wel zuur, en dan nog eens 725 euro om de meter te verwijderen. Het geld komt van ons laatste vakantiegeld en staat veilig op de privé spaarrekening.  Jammer dat milieuvriendelijk leven gestraft wordt met dergelijk krankzinnige bedragen. (Lees artikel onder de rode link.)

Bij het voeder en dierbenodigdheden depot in België hebben we heel brutaal om 3 kattensofa's gevraagd, en ze waren er voor ons. Die staan nu op de plaats van de oude radiator en worden druk bekat. Ook waren er nieuwe kattenbakken, waaronder een PeeWee bak. Een grote bak met een rooster en biologische houtkorrels die versmelten en naar onderen zakken. Daar hebben we van het vakantiegeld er snel twee bij gekocht bij ZooPlus, waar we als stichting 10% korting krijgen. Een enorm gemak voor de katten en ons. Ze zitten nooit meer met de pootjes in anderkats poep, en houden het droog. Bak schoonmaken is een eitje op deze manier, en het stinkt niet. Hartelijk bedankt Poezencentrale en ZooPlus, wij en de poezels zijn er zo blij mee.

 • Op 31 mei zijn de zonnepanelen gereinigd en de dakgoten schoongemaakt. Een halsbrekend gevaarlijk karweitje, en als klap op de kattenpijl zijn de grote dode en misvormde bomen van de buren gekapt. Gertjan heeft direct de ren en looptunneldaken schoongemaakt, en wat is het fijn dat alles nu schoon blijft en we veel meer licht in huis hebben. Dank u wel meneer Van Tilburg.

  IC


Herdenkhoekje

Twinkeltje: 

 • 07-06-2019: Deze dag liet Twinkel voor het eerst sinds haar gebits operatie haar eten staan. Ze liep wat moeilijk en bleef op de vensterbank liggen. Voor een bakje gourmet mousse kwam ze overeind, maar zakte door haar voorpootjes. We zijn weer direct met haar naar de dierenarts gegaan die constateerde dat de nieren van Twinkel niet meer waren te voelen.
  We moesten besluiten om dit zachtaardige lieve poesje in te laten slapen.
  Twinkeltje is begraven bij de andere Dintelkatten. We missen dit lieve diertje.

Micky:

 • 08-06-2019; Mickey is boven gebleven (zie notitie 07-03 '19). Ze is goed blijven eten, dus waren we verbaasd toen Mickey in de middag nog haar bakje leegat, maar om 19.00 uur gisteravond op een rare manier bovenaan de trap lag, ze kwam niet naar beneden.
  We hebben haar temperatuur opgenomen omdat ze koud aanvoelde, en de temperatuur was 34, helemaal niet goed dus. Direct naar de dierenarts gegaan die vanuit huis kwam, en constateerde dat de nieren van Mickey schrikbarend groot waren.
  De operaties zijn goed gelukt, ze hebben nog een paar maanden pijnvrij kunnen eten.
  We missen deze prachtige poes die zichtbaar bijkwam van het vrije leven hier.
  Micky ligt naast Twinkel en de andere overleden dintelkatten.

Hieronder veel nieuwe foto's, de meesten gemaakt door Christa.