Sandrine


 • 01-03-2019: Sandrientje schreeuwt af en toe hard. Ze kan niet horen, we denken dat ze daarom oveel geluid produceert. Af en toe geef ik haar wat laxeermiddel, zodat ze geen last heeft van harde keuteltjes. Ze is erg lief, liet zich lekker wassen, en heeft een vast poep- en plasplekje ontdekt. Ze scharrelt door het huis, maar moet wel in de gaten worden gehouden omdat de krengetjes onder ons kattenvolkje haar nogal eens pesten.
 • 01-05-2018: Sandrine kan weet iets zien, en weet haar eigen plekje te vinden. Ze gaat haar eigen gangetje en scharrelt de kamer door. Ze eet nog steeds goed, is altijd lief en dol op kroelen.
 • 19-05-2018: Sandrine heeft een terugslag gehad. Plotseling weigerde ze alle eten en drinken, en wilde ook niet meer lopen. De Dierenarts dacht dat ze misschien pijn heeft omdat er een flinke deuk in haar rug zit.
 • Toen de DA 1 mei hier was keek hij Sandrine gelijk weer na. Volgens hem is de blindheid van dit schatje veroorzaakt door herpes, een naar virus dat veel schade aan kan richten. Hij gaf het advies om van haar eigen bloed serum te maken, hij en een collega hebben dit vaker gedaan. Sandrien, die inmiddels weer goed at heeft bloed gegeven en dezelfde avond konden we het serum halen. We vinden het bijzonder dat onze dierenartsen dit voor haar doen, zeker nu het werkt!
  Ze wast zich inmiddels weer, glanst wat meer en vanmorgen zagen we voor het eerst dat ze haar ogen opent. Met een dik frijs vlies er overheen, en daar midden in een pupil! We hopen heel erg, dat ze wat gaat zien, en nog lang bij ons is. Ze spint zo hard dat we het van een afstand kunnen horen.
 • 22-04-2018: We laten dit lieve poesje elke dag lopen, maar liefst blijft ze in haar eigen holletje liggen. Ze kan de bak vinden en is zindelijk, mar ze zou wat meer lichaamsbeweging moeten hebben. Dat proberen we dus door haar steeds in beweging te houden. Ze spint altijd en is heel aanhankelijk.
 • 13-04-2018: Het gaat prima met dit lieve poesje. Ze loopt op zijn tijd een rondje, blijft bij de plinten, en loopt overal omheen. Ze spint altijd, en ligt graag op schoot. Wonderlijk dat ze de bak kan vinden en helemaal zindelijk is. Ze geniet van eten.
 • 09-04-2018: Sandrine heeft haar naam te danken aan Sandrine van de Poezencentrale in Mol te Belgie. Ze is een poesje van ca. 15 jaar, en terecht gekomen op dit mooie asiel te Belgie. Ze heeft lekker gegeten en voelt zich op haar gemak in een krabpaal in de keuken. Ze spint als je haar aanraakt, en schrikt af en toe een beetje, omdat ze ons ook niet aan hoort komen. De andere katten reageren heel goed op haar. Sandrine is doof en blind, en wij hebben de afspraak met de Poezencentrale dat, als er heel moeilijk plaatsbare katten zijn die hier, als er plaats is, terecht komen
  En zo kwam GertJan nu niet alleen met een volgeladen dierenlotauto naar huis, er was ook een volle reiskoffer bij, met Sandrine daarin.

Poezencentrale en Sandrine, heel erg hartelijk bedankt voor het overheeeerlijke voer, wat een werk hebben jullie daar aan gehad, ondanks de vele katten die jullie dagelijks te verzorgen hebben.

Wij (of liever gezegd de katten) zijn er dolgelukkig mee, want zo houden we onze katten gezond en fit!

Met pootjes en koppies van Sandrine!