Schaduw

 • Schaduw:is hier vanaf 20-04-2014 was toen 14 jaar:Afgestaan wegens overlijden hoogbejaarde eigenaar.
 • 28-09-2021: Lapje heeft een zeer zware operatie achter de rug. Ze had erge pijn met eten, dt duurde ondanks de pijnstillers niet goed genoeg. We hadden eerder met de dierenarts afgesproken dat Lap geopereerd zou moeten worden, maar met het risico op complicaties en schade van de narcose spraken we af om het met pijnstillers op te lossen. Maar. Het zien van lap die enthousiast op haar eten af vloog en dan met een pijnlijk bekje het voer probeerde weg te werken kon ik niet meer aanzien. Na lange gesprekken met verschillende dierenartsen hebben we toch besloten om haar te helpe. Immers; Het risico dat ze zou overlijden aan infectie in haar bekje of door uithongering was groot, maar een operatie ook. We brachten haar met angst en beven maar in vol vertrouwen in onze dierenarts weg, en lap heeft een zeer zware ingreep ondergaan. er moest zelfs een canue in haarkeeltje aangebracht worden, die er voor zorgde dat ze adem kon halen tijdens de langdurige ingreep. Lap kwam na een paar uurtjes bij, en was helemaal de oude toen GertJan haar mocht ophalen. We hebben haar op het kamertje van Lapje gezet, en ze sliep gelijk. De zelfde avond at ze een klein beetje met lauw water aangelengde gourmet mousse, en de volgende dag wilde e een grote bak die ze kreeg natuurlijk. We zien haar zienderogen opknappen en het mooiste gezicht is Schaduw die pijnvrij weer smikkelt van haar eigen Gourmet, al wil ze nu ook wat anders. elfs brokjes gaan er weer in al nemen we heel kleine brokjes voor haar.
  Dierenatsen Bart en Yllona, en alle para medicinals, heel erg hartelijk bedankt voor alle goede zorgen voor dit schattige poesje.
 • 17-07-2021: Schaduw is echt een wonder, ze is één van de allereerste katten van de stichting. Haar karakteristieke karakter en sprekende kopje maken haar een heel lief klein en zeer oud poesje.  Af en toe braakt ze even, maar het hindert haar niet, ze eet goed en blijft op gewicht, het gaat gewoon goed met dit kleine wondertje, en we hopen dat ze nog lang bij ons blijft, samen met haar dubbelgangster Saya waar ze ronduit een hekel aan heeft.
 • Nu: Schaduw at vorige week niet. We hebben haar een gastro tabletje gegeven, dat werkte goed, want deze prachtige lieve oude dame eet weer lekker. Af en toe komt ze even boven om direct daarna weer te vertrekken naar haar eigen holletje beneden. Snoezig poesje
 • 16-02-2017:
 • Over Schaduw hoefde nooit een update te komen omdat dit schattige rode poesje helemaal een echte huiskat is geworden. Ze leeft beneden, is niet meer bang en speelt met de hond.
 • Vannacht moest ze een paar keer spugen, en vanmorgen werd dat zo erg dat ze wankelde, en haar bakje niet leeg at. We zijn dus direct naar de DA geweest, die dit oude dametje helemaal heeft na gekeken. Er werden geen afwijkingen gevonden, maar ook hij vond dat Schaduw wat voorzichtig en wankelend loopt.
 • Ze heeft een forse injectie voor de misselijkheid gekregen en nu is het afwachten hoe het verder met dit 18 jarige oude dametje gaat.
 • Ze heeft inmiddels met kleine hapjes haar bakje weer leeg gegeten, wij hopen nog lang te kunnen genieten van dit bijzondere poesje, en dat ze weer snel over de tafel springt als een kitten van 8 maanden!
 • Inmiddels (6 juni 2014) is Schaduw haar angsten kwijt, alleen voor de hond is ze panisch. Daarom komt ze nooit in de woonkamer, we hopen dat ze zich over die angst heen kan zetten en gezellig het avondhapje met de anderen mee eet. Ze zit graag in de buitenruimte, en ik smelt nog altijd als ik haar smekende kopje zie met de grote verbaasde ogen. Ook Schaduw hebben we in ons hart gesloten.
 • 29-06-2016: Schaduw is helemaal thuis hier.
 • Ze heeft zo haar eigen maniertjes om te laten merken dat ze je mag. Voorover gebogen voor haar staan, waarna ze haar voorpootjes op je hoofd zet, en zachtjes in je haar bijt. Ze komt zelfs in de kamer, en soms eet ze een hapje mee met de andere katten beneden. Ook in de ren zit ze vaak naast Boris, een mooi gezicht een rode kater en een rood poesje.
 • Jammer dat we niet overal een fotocamera hebben liggen om die momenten voor u vast te leggen.
 • 20-04-2014: Op 18 april werden we verrast door leuk bezoek. Twee dames hadden vragen over een poes die door één van hen werd verzorgd. De eigenaar is met spoed in het ziekenhuis opgenomen en daarna opgenomen in een verzorgingstehuis. Zijn poesje Schaduw heeft tien weken alleen in huis geleefd, de mevrouw die hier was, buurvrouw van de eigenaar, heeft elke dag trouw voor Schaduw gezorgd. Dat heeft ze geweldig gedaan. Schaduw is zeer aanhankelijk, en eet gelukkig al goed.
 • Inmiddels is haar eigenaar overleden. Hij belde nog vlak voor hij overleed, en vertelde dat hij zo blij was dat Schaduw bij ons was. We hadden een foto gestuurd, dat stelde hij erg op prijs.
 • Een dag na zijn begrafenis kwam zijn dochter, met een gift van 100 euro extra.
 • Ontroerend.