Sientje


 • 12=04-2019: De bloeduitslag is binnen, en was helemaal goed!!! We kregen een compliment van de DA. We zijn weer blij!
 • 10-04-2019: Sientje at gisteravond weer wat hapjes, Vanmiddag heeft ze de middaghap bijna opgegeten. Super, nu langzaam proberen of ze aan vetvrij voer wil, anders krijgt ze wat ze wil.  Ze kijkt weer heel tevreden uit haar oogjes!
 • 09-04-2019: Sientje wilde weer niet eten, dus is ze gisteren samen met Blacky bij de DA geweest. De angst dat de alvleesklier weer opspeelt is groot. Door de ernstige ontsteking die er zat is de alvleesklier natuurlijk beschadigd, en kan van tijd tot tijd opspelen. Er is bloed geprikt en Sientje bleef lief zitten. We zijn erg benieuwd naar de bloeduitslag. De DA gaf speciaal vetvrij stoofpotje mee voor Sien, maar ze trok ook daar haar fijne neusje voor op. Vanmorgen at ze een flinke hap gourmet mousse. Morgen weten we meer.

 • 17-03-2019: Op 14 maart moest ze nog een anti braakpilletje, nu eet ze nog steeds uit zichzelf. We merken dat ze steeds een paar brokjes eet, ze is goed gehumeurd, aanhalig en erg lief. Soms ligt ze over de grond te rollen. Wat hopen we dat het zo doorgaat. We blijven opletten omdat pancreatitis een verradelijike rotziekte is, en er altijd een terugval kan komen.
 • 10-03-2019: Sientje eet goed, en valt niet meer af. Wat hopen we dat het zo blijft, we blijven haar goed in de gaten houden.
 • 07-03-2019: Ze valt niet meer af maar komt ook niet aan, goed dus. Omdat deze schattige weldoorvoede kat goed op gewicht is, hoeven we enkel op te letten dat ze niet weer af gaat vallen, en blijft eten. Ze is dol op zakjes Felix en snoepjes van Whiskas, en eet af en toe brokjes. Ook deze kanjer houden we goed in de gaten. Dat is niet moeilijk omdat we haar overal tegenkomen, van kattenkeet tot boven, overal is Sientje.
 • 26-02-2019: Sientje gaat goed heel langzaam zien we de grammetjes weer groeien. Ze heeft nog AB en pijnstilling, maar ze eet brokjes. Dwangvoeren h0oeft niet meer. Ze blijft heel lief en speelde vanmiddag zelfs met een Kong.
 • 22-02-2019: Sientje heeft toch pancreatitis. Een enorme tegenvaller. Ze bleef misselijk ondanks de medicijnen daarvoor, en het bloed vertelde onbarmhartig de waarheid: 38. Ze heeft AB, medicijnen tegen de misselijkheid en pijnstilling. Af en toe eet ze een paar hapjes zelf, maar lang niet genoeg. Tot deze lieverd weer zelf eet moet ik haar dwangvoeren. Ze is er al aan gewend en gaat er lekker bij liggen. Ze is weer 20 gram aangekomen!
  Het boeren is veel minder, en de trekkingen door haar buikje zijn weg!
 • 17-02-2019: Sientje bleef voedsel weigeren en at gisteren niet meer dan een paar hapjes en brokjes. gisteravond heb ik haar onder dwang krachtvoeding gegeven. Dat vond ze niet leuk, maar het moet i.v.m. gevaar van leververvetting. Vanmorgen at ze een volle bak natvoer leeg.
  Een stagiair heeft haar oogjes ingezalfd omdat die ontstoken zouden zijn. We hebben het even aangekeken, en de oogjes van Sien zijn nu weer helder en schoon. Zeker niet ontstoken, zalven hoeft niet. Ze had waterige snotogen van de verkoudheid, dat zien we vaak bij katten die verkouden zijn, en trekt vanzelf met de verkoudheid en eventuele behandeling weer weg.
 • 15-02-2019: Sientje is een paar dagen bij de dierenarts geweest. De verkoudheid was al bijna over maar volgens de DA had ze een rode plek achter in haar keel, en zou daardoor pijn hebben. Ze heeft verder geen medicatie gehad, en vandaag hebben we haar weer thuis gehaald. Zichtbaar opgelucht begon ze te knorren, maakte een uitje naar buiten en lag weer tevreden op de bank. (zie foto's)
 • 09-02-2019: Bij de weegbeurt zagen we dat Sientje is afgevallen, dank aan haar dierenarts die in januari haar gewicht noteerde in het vaccinatieboekje. Sientje voelt zich niet goed, ze eet slecht en bij de dierenarts bleek dat ze een zere rode keel heeft en iets koorts.
  Vannacht wilde ze wel een handje Exigent van RC, maar vandaag eet ze niets. Ze krijgt 2 soorten AB, eetlustopwekker en een middel tegen de misselijkheid.
  Ze heeft een half uur geleden haar medicijnen gehad, en kwam net uit haar nestje om brokjes te eten. Exigent heeft ze het liefst, de medicijnen geef ik in met Nutri Bound, een speciaal tonicum voor zieke katten. Gaat de goede kant op!
 • 03-02-2019: Sientje was een paar dagen hangerig, en at slecht. Gisteren en vandaag zag ik dat ze moeite had met slikken, en toen ze ook vandaag niet at is GJ met haar en Dwarrel naar de DA geweest. Hoewel ze niet snottert of hoest heeft ze niesziekte, kreeg een paar injecties en een kuur AB. Net dronk ze weeer wat kattenmelk en een klein beetje lauwe gourmet.
 • 26-01-2019: Sientje is helemaal thuis. Zekomt door het hele huis, is 's avonds bij ons en is ongelooflijk lief. Goed opgevoed, ze eet alles en is nergens bang voor, wat een lieverd! Met de andere katten gaat het prima samen, omdat Sientje alleen maar lievigheid is.
 • 24-01-2019: Vanmiddag door GertJan opgehaald: Sientje.
 • Sientje heeft een maand in pension gezeten omdat haar vrouwtje moest verhuizen.
 • Ze is een erg vriendelijke lieve rustige poes van 14 jaar, wit/zwart gevlekt. Direct uit de vervoersmand spinde ze al, en heeft brokjes gegeten. Onder de lange rit van twee uur gaf ze geen kik, en lag lekker te slapen.
 • Wat een schatje.

Morgen krijgt Sientje een nieuwe buurvrouw, als ze tenminste het huis niet gaat verkennen!