Siep


 • 17-07-2021: Siep is een pechkat, die een dikke maand geleden weer een virus te pakken had. Hij hoestte en snotterde, had een ere keel. Na een grote AB kuur is hij weer opgeknapt, en kan bezoek van de vroegere eigenaars hebben. Voor dee twee willen we een uitzondering maken, omdat mevrouw en meneer al zo vaak hebben gevraagd om te komen.
  U begrijpt dat we het met zoveel katten altijd druk hebben met schoonmaken en in vrije uurtjes ook even willen ontspannen, maar voor de kleine baasjes van Siep en Kobes maken we graag een middagje vrij.
  Een wensdag hebben we gewacht, toen kwamen ze niet opdagen. Beste mensen we hebben niet altijd de tijd, geef even aan wanneer u wilt komen en dan graag ook doen, met mondkapjes op.
 • 15-02-2021: Siepie heeft r inmiddels weer een AB kuur op zitten. Hij hoestte nogal en is mee geweest naar de dierenarts, die merkte dat Siep een lastig vitus bij zich draagt. De medicijnen hebben goed geholpen, en op één keertje spugen na naat het weer prima met deze mooie rooie. Hij is inmiddels volledig thuis hier, ligt op ht moment dat ik dit schrijf op de bruine krabpaal, vlak bij de kachel.
  's nachts op mijn laatste ronde vergezeld hij me altijd, als het lang duurt voordat ik beneden kom komt hij me ophalen. Een schat van een rode kater, zijn vacht is nog wat dof van alle anti biotica, maar met extra vitamine B hoop ik dat weg te werken, zodat zijn vacht weer mooi gaat glanzen.

 • 14-12-2020: Siep is zo te zien weer helemaal de oude. Gisteravond zat hij op de trap, zodat ik hem stevig kon borstelen. Wat genet hij daar altijd weer van, hij spint en draait op de smalle traptrede en valt er bijna van af, maar naar boven of beneden gaan? De logica van een kat, 'waarom zou je iets makkelijk doen als het moeilijk kan?'

 • 07-12-2020:  Inmiddels is Siepje weer, hij komt nu zelfs boven, zit er gezellig bij, waarna hij weer naar beneden vertrekt op zijn vaste plekje op het anrecht. Dan zit hij als ik voor de nachtvoer beurt kom eersterangs en een lekkerbek is hij zeker.
 • Kobes zit meestal in zijn buurt, die is nu een stuk minder aanhankelijk dan Siep, maar neemt hetna een tijdje wel over van Siep.
 • 20-11-2020: Elke nacht doe ik de laatste ronde waarbij ze melk krijgen en een par bordjes natvoer voor de nacht. Ik kwam beneden en hoorde Siep blaffen als een hond, hij zat in elkaar geoken op het aanrecht, maar geen koorts. Vanmorgen is GertJan direct met hem naar de dierenarts gegaan, die gelukkig zag dat het om een fikse keel- neus verkoudheid ging. Siep liet zich liefhelpen, kreeg een par prikken en AB pilletjes voor thuis mee. Hij eet weer lekker zoals u ziet, gelukkig dat alles meeviel voor deze allerliefste kater.

 • 07-03-2019: Siepje was vandaag even boven. Schichtig en bang, maar hij durfde het toch. Elke dag een stukje meer, Siepie komt er wel.
 • 02-03-2019: Kobus is niet te fotograferen, hij draait zijn koppie om en kruipt weg bij het zien van de telefoon. Wat blijft dit beestje toch extreem bang.
  Siep is helemaal niet bang, is heel vrij klimt op schoot maar durft absoluut niet naar binnen. Meestal gaan de katten die in de keet zijn met etenstijd achter de andere katten aan. Siep en Kobus rennen terug naar hun eigen honk.
  Ze gaan wel een beetje op dieet, want vooral Siep groeit te hard en dat is niet goed. We blijven hopen dat Siepie verder durft dan de keldertrap, zo ver is hij al geweest.
 • 09-02-2019: Met deze twee is alles het zelfde. Ze slapen, spelen en eten, maken een ommetje naar buiten en vertrekken weer naar hun eigen plek. Als het weer beter wordt gaan ze er vast meer uit, en volgen de andere katten naar binnen. Gaat goed met deze twee kanjers.
 • 21-01-2019: Speciaal voor de vroegere eigenaars even een update van deze twee lieverds. Het gaat erg goed met ze, Siep loopt steeds verder mee naar binnen. Erg lief mannetje die atijd naar ons toekomt als hij ons ziet. Kobus is erg aanhankelijk en kruipt graag op schoot.
  Momenteel wordt de kraan en afvoer gemaakt in de kattenkeet, dan is alleen Siepie aanwezig, de andere drie Kobus Poesje en Missy verstoppen zich.
  Met de kou is het daar behaaglijk warm met een warmtepaneel en de electric wallheater, die konden we kopen van de Kerstgiften.
 • 10-10-2018: Gehaald door GertJan en Mees: Kobes en Siep.
  Ze moesten worden afgestaan wegens privé redenen.
 • Siep is een prachtige EK van 14 jaar, hij is rood/wit gevlekt.
 • De vroegere eigenares heeft een toelichting gemaakt, daar zijn we blij mee. Siep is dol op kroelen maar heeft een wat feller karakter dan Kobes. Hij is een echte jager, en speelt ook graag met speeltjes en wat zo voorpoten is.
 • Ook Siep wordt graag geborsteld.
 • We hebben Kobes en Siep in de kattenkeet geplaatst omdat alle opvanghokken vol zijn. Ze hebben daar de ruimte en kunnen als ze dat willen, via de open deur of het raam naar binnen en het hele huis door.
 • Kobes lag net in het houten kattenhuisje, hij is bang maar vluchtte niet weg en dat kan niet anders. Hij heeft 6 snoepjes gegeten, en snuffelde net onder de voerbeurt aan een bakje natvoer.
 • We laten ze uitrusten en bijkomen van de reis.