Sokje en Roestje


foto volgt z.sp.m.

23-01-2022: Met Roestje gaat het weer prima, maar Sokje had enorme pech. Ze at zo slecht dat Cindy een vrjwilligster met haar naar de dierenarts is gegaan. Het bleek dat het gebt van Sokje slecht was, en we maakten een afspraak om dat te laten verwijderen. Vaak vinden mensen het zielig, een kat zonder tanden, maar onze ervaring is dat een oudere kat zonder gebit prima fnctioneert. De pijnlijke en zware behandelingen waarbij tandsteen wordt verwijderd hakken er behoorlijk in bij de oude lijfjes, maar ook Sokje moest er aan geloven. In plaats van verwijderen ging deze dierenarts weer aan de slag met het tandsteen tangetje, en Sok moest weer bijkomen van een volledige sedatie. Ik weet dat dit discussiepunt bij dieerenartsen uit de weg wordt gegaan, maar ik blijf het bezwaarlijk vinden dat bij een oud dier om de twee maanden een volledige verdoving moet plaatsvinden waarbij ze een dag tevoren moeten vasten.  Een vergelijking met mensengebitten vind ik te bespottelijk voor woorden, een kat gebruikt het gebit domweg om te eten, en voor niets anders, met een slecht en pijnlijk gebit kunnen ze ook de vacht niet verzorgen, en om de twee maanden zo een ingreep vind ik gewoon teveel voor oude katten boven de vijftien jaar. Wat is er tegen om een aangestoken element te verwijderen?  Een dierenarts zei me eens: 'Het is uw kat en u beslist' en zo hoort het eigenlijk ook. Modetrends in kattengebitjes vind ik niet kunnen, ze kunnen zich niet verdedigen en het is onnodig lijden.

17-07-2021:. Deze twee schatjes zijn helemaal thuis, maar durven nog niet naar boven of in de tuin. Ze hebben een goed leven gehad, zijn absoluut niet bang maar erg lief allebei. Sokje is de brutaalste, en Roestje wat gereserveerder. Ze zijn dol op kroelen en we wachten in spanning tot ze allebei naar boven komen. Heel lieve en gemakkelijke katjes. Stapelgek op kattenmelk allebei, en wel twee bakjes s.v.p.

04-07: Ze wilden eruit, en vandaag hebben we ze allebei los gelaten. Ze zijn bang voor de andere katten, maar Sokje is de brutaalste, Roestje gaat direct achter haar zusje aan. Schattig zijn ze allebei, lief en aanhalig, eten goed en zijn goed e kroelen. Prima opgevoede poesjes.


01-07-2021: Vandaag gebracht: Deze twee lieve poezen. Hun vrouwtje moest afstand van ze doen wegens privé omstandigheden, het viel haar best zwaar om afscheid te nemen van deze twee engelachtige kattenbeestjes

Ze zijn allebei rond de zestien jaar, zeer goed gesocialiseerd, ze hebben nog nooit narigheid ondervonden van mensen. Ze zijn direct op hun gemak, nog even afwachten of ze ook eten en alles doen op de bak wat moet, dan kunnen ze lekker los, om samen de omgeving te verkennen.

We kunnen niet wachten tot ze boven komen, ik verwacht dat dat niet lang zal duren.


02-07-2021: 

Gisteravond hadden ze niets gegeten, ik heb er dus vannacht gourmet mousse en katten soup neer gezet. Vanmorgen waren de bakjes helemaal leeg,  Ook de bakjes kattenpudding en kattenmelk. Wat een opluchting, want als ze niet eten wordt het meestal langdurig om dat voor elkaar te krijgen. Bravo vroutje, je hebt heel goed voor deze lieve meisjes gezorgd, en dat is te merken.
Sokje kletst de hele dag, zodra ze ons ziet begint ze te kwekken, Roestje is wat bedachtzamer, maar even lief als haar zusje. We wachten nog heel even af tot Roestje wat brutaler wordt, want niet alle oudjes zijn even lief. Ze moeten zich wel durven verdedigen als bijv. Maussie op hun paadje komt.