Stoppen DintelkatUpdate Stoppen met Dintelkat

We hebben op het laatste Diernelot congres veel collega stichtingen gezien, maar Wetland-Cats sprong er voor ons bijzonder uit,  omdat ze dezelfde regels hanteren als wij. Bovendien hebben ze een enorme ruimte bossig en vrij waar de dieren los mogen lopen. Veel huisjes voor de dieren in groepen, de dieren zien er ook bijzonder goed uit. Na een telefonisch overleg met Anja de beheerster kwamen we overeen dat de jongste katten van Dintelkat het beste afgestaan kunnen worden aan Wetland-Cats. 
Natuurlijk een hele belasting, maar hier blijven is voor deze jonge dieren geen optie. Ze gaan ons overleven, en dan zal er moet spoed een oplossing moeten komen. Nu kunnen we in alle rust en tijd een goed onderkomen voor ze zoeken. We zijn erg blij en dankbaar dat ze daarheen mogen al zal het zwaar worden om weer afscheid te nemen van deze katten, die soms nog maar een paar maanden hier zijn. Wetland-Cats herplaatst ook, dus wie weet zit een leuk gezin er in voor de lieverds, die dat zo verdienen. Niet herplaatst? Ook niet erg, ze worden goed verzorgd en vervelen zich daar niet. Volgende week willen we een begin maken met verplaatsen van de jongste katten. De katten van 13 jaar en ouder blijven hier wonen, de jongere katten krijgen misschien nog een ander thuis, en kunnen zo niet op Wetland-cats een riant leven leiden, met veel jonge mensen die dol zijn op dieren en vakkennis aanwezig is.

WETLAND-CATS


U heeft het hier en daar al kunnen merken, we zijn aan het afbouwen voor het werk van Dintelkat.

De gevolgen van onze leeftijd en mijn ziekenhuisopname laten zich duidelijk zien en voelen. We kunnen ook niet doorgaan tot op hoge leeftijd, dat geeft te veel beperkingen, en zouden de katten de dupe van worden. Dat willen we niet.

Wilt u Dintelkat overnemen, neem dan voor inlichtingen contact met ons op.

Het mooist zou zijn als de katten hier kunnen blijven wonen, en voor 20 gaat dat ook gebeuren.

De oudere katten blijven hier blijven wonen tot ze niet meer verder kunnen.

Helaas zijn door mensen foute leeftijden opgegeven bij aankomst van hun kat(ten). Er zijn dus best veel katten hiervan onder de tien jaar, die gaan we langzaam herplaatsen.

Mocht u belangstelling hebben voor een kat, kijk op de website bij bewoners: https://www.dintelkat.nl/smoelenboek/ dan kunt u zelf zien welke kat nog te jong is voor een Rusthuis zoals wij. U kunt altijd mailen voor inlichtingen, dat neemt minder tijd in dan bellen, maar ook dat mag, dan bestaat wel de kans dat we u terug moeten bellen.