Te grijs voor woorden

7 kleuren grijs, al gaat die titel over heel andere zaken dan oud en grijs. We komen bij seksisme, en hoe snel dat woord wordt gebruikt en misbruikt.

Als iemand zegt iedereen is gelijk is dat ook zo. Maar dan echt gelijk. Gelijke rechten gelijke plichten, maar ook dat mag niet gezegd worden. Wat een goede zaak dat mannen nu eindelijk ook zwangerschapsverlof krijgen, niet voor zijn tijd.

Ik durf me niet te wagen aan het onderwerp seksisme, maar ben er wel van overtuigd dat vrouwen minder verdienen, maar ook meer in deeltijd werken.

Er bestaan nog altijd gezinnen, waar een man de kost verdient, en de vrouw de huishouding. Niets mis mee, en een vrije keuze. Zo moet het ook. Vrijheid in keuzes, werk, geaardheid, kleur gewicht, gewoontes en religie.

Het ander stukje op deze site: oud is fout heeft veel losgemaakt. Het was niet mijn bedoeling om oude mensen die volkomen tevreden zijn met hun grijze periode te beledigen. In tegendeel.

Het is meer een gevoelskwestie waar de Hollandse hokjesgeest ervoor zorgt dat geverfd haar van ouderen nog steeds slecht geaccepteerd wordt.

Gelijkheid is ver te zoeken bij leeftijdgenoten die vrouwen anders bekijken als ze grijs geen mooie haarkleur vinden. Een heel goede en mooie actrice met lang blond haar zei het een keer: je mag je haar niet meer verven als je 60+ bent. Dat vinden ze raar. Nu weet ik dat ze gelijk had.


Naast de vergrijzing is daar nu ook de vertrutting bij gekomen.

In een praatprogramma hoorde ik echt een dame van zo te zien rond de 70 zeggen: grijs hoort bij onze leeftijd, gekleurd haar hoort bij jongeren. WAARÓM. Het afschuwelijke voorbeeld van vooroordelen, ongeschreven wetten en dus de vertrutting.

Zijn ouderen veroordeeld de huidige trends te volgen waar jonge mensen met grijs geverfd haar rondlopen. Ik zal er niets over zeggen, iedereen zou toch zelf moeten bepalen welke haarkleur hij/zij wil dragen?

Ik heb inmiddels een fris nieuwkleurtje. Paars, met wat rode en blauwe lokjes. En ik lach als er iets te lachen valt, omdat de hele dag met een grijs op je gezicht kramp geeft, en dat is niet fijn.

Een fijn voorjaar voor u, niet teveel zonnen, dat veroorzaakt veel rimpels.