Tijger


 • Tijger I: afgestaan 23-12-2015: paspoort geb. datum: mei 2005. Wegens overlijden eigenaar hier geplaatst door familie.
 • 01-03-2019: Tijger is een stuk rustiger geworden. Met haar nette vacht zien we haar langzaam opknappen. De pillen geef ik verstopt in een theelepeltje gourmet, als ze dat opheeft krijgt ze de rest. Werkt prima. Ze is nog niet gediend van een aai of kroel, en toch denk ik dat ze dat wel wil. Geduld met dit diamantje! Kon haar oude overleden baasje haar nu maar eens zien, maar niemand informeert naar dit bange schuwe poesje.
 • 26-02-2019: De bloedtest van Tijger die de DA vorige week afnam liet zien dat Tijger een ernstige schildklierafwijking heeft. Het zal een hele toer worden om de pilletjes toe te dienen want Tijger is van me too, m.a.w. blijf van mijn lijf.
  Daar vinden we wel weer iets op.
 • 22-02-2019: Tijgertje is duidelijk afgevallen. Ze deed ook niets meer aan haar vacht, een teken dat het niet goed gaat met dit mooie kleine poesje. De DA heeft gelijk bloed bij haar afgenomen, en haar verdoofd zodat ik eindelijk haar vacht kon bij werken. en, dat was nodig, gelukkig geen vlo te bekennen. Dit pittige katje laat zich alleen aanhalen als ze daar zelf zin in heeft. Tijger mag pijnstilling omdat de DA aan artritis denkt. We zijn benieuwd naar de uitslag van haar bloed.
 • Nu: Is Tijger een echte Tijger geworden. Liefst zit ze op het aanrecht beneden, en bewaakt de voerkast waar het lekkers in zit. Als de bakjes tevoorschijn komen begint Tijger direct te eten, het liefst een paar hapjes uit ieder bakje, en als ze de kans kreeg at ze alle bakjes leeg. De kat die het waagt om ook op het aanrecht te komen krijgt ogenblikkelijk een waarschuwing van dit leutige katje. Met ontzag en eerbied gehoorzamen ze, behalve Mickey die een mep verkoopt en Tijger aan de kant duwt. Een leuke en sterke kat!
 • 29-06-2016: Tijger is inmiddels volledig thuis in Dintelkat. Toen ik met de wekelijkse schaal vers gekookte kip rondging kwam Tijger als eerste naar me toe. Gaf kopjes en miauwde hevig, wat een cadeautje als zo'n kat je kopjes geeft. Ze is als eerste bij de drie daagse voerbeurten en eet met smaak. Ze gaat andere katten uit de weg, en is al boven geweest. Buiten komt ze elke dag, en ze leeft haar eigen leventje, met een tevreden lief kopje.
 • 03-01-2016: Met Tijger gaat het goed. De angst is uit haar ogen verdwenen, ze is heel soms aan te halen maar blaast nog altijd als we te dicht in haar buurt komen. Tijgertje redt het wel, een dapper en lief poesje, die goed verzorgd is.
 • 30-12-2015: Geleidelijk begint Tijger te wennen. Hij eet goed, en laat zich soms per ongeluk aaien, maar bewaart een veilige afstand. Hij slaapt veel, maar zodra hij iets hoort veert 'ie overeind om uiterst ge├»nteresseerd te bekijken wat er allemaal gebeurt. De angst is weg uit haar mooie koppie, je ziet haar vertrouwen groeien. We verwachten dat ze binnen een week los kan door Dintelkat.
 • Op 23-12-2015 is Tijger bij ons komen wonen.Dit mooie poesje is afgestaan omdat haar baasje overleed. Tijger was zijn troost, een dametje met een eigen willetje en dat mag. Ze werd gebracht door de zoon van de vroegere eigenaar, en het trof ons hoe zorgzaam deze jonge man omging met de poes van zijn vader, en alles heel mooi afhandelde, Alle respect voor deze meneer.
 • Na de rondgang door het hele huis hebben we Tijger beneden geplaatst. Zo kan ze overzien wie er om haar heen is, en weet ze door de rondgang waar ze heen kan. Tijger was de eerste dag erg bang, en bleef blazend en grommend in haar vervoersmand zitten. Bij haar angst was ook duidelijk woede te zien in haar mooie ogen, maar geleidelijk aan heeft ze een bakje gourmet opgepeuzeld.
 • Vanmorgen kwam ze uit haar mandje en lag op het warme kussen.
 • Ze eet haar bekje leeg, drinkt en doet alles op de bak wat nodig is.
 • Als Tijger gewend is aan de andere katten om haar heen mag ze lekker naar buiten, of door het huis waar ze wil.
 • Hartelijk welkom lieve Tijger, we hopen nog lang van je te kunnen genieten.