Tuffy


21-11-2020: Delphi is gearriveerd. Ze is afgestaan omdat haar baasjes niet meer voor haar konden zorgen.
Omdat deze plaatsing via een ander liep was er wat verwarring om haar naam, die is Delphi. 
Ze is een lief poesje van ca. 13 jaar. EK bruin/beige gevlekt met een vriendelijke uitstraling.
Delphi heeft haar eerste bakje voer met anti botica al op, als ze verder goed drinkt mag ze morgen los.

Erg vriendelijk, ze spint en is zo te zien volkomen op haar gemak.


PS: Onder het vele werk loop ik na te denken over mensen zoals de vroegere eigenaars van Tuffy. Ze moesten veel katten kwijt, en maken misbruik van een liefdadigheidsstichting zoals wij, dintelkat. Dintelkat bestaat zoals u weet bij de gratie van giften en donaties, en elke cent verantwoorden we als gebruikt voor een oud katje zonder eigenaren. Eigenaren die vaak vol zorg en compassie hun kat hier plaatsten, vaak met de laatst gespaarde centen netjes betaald voor de onkosten.

Deze jongere mensen peinsden daar niet over, ze waren nog te belabberd om de reiskosten die GertJan moest maken voor de verre reis (samen 4 uur rijden een tank brandstof kost 50 euro hebben we zelf moeten betalen) Hoewel GJ duidelijk aangaf toen hij Tuffy ophaalde dat we van giften en donaties leven en dat er van ze verwacht werd bij te dragen in de kosten, niets.

Zelfs een vervoersmand was er niet, die hadden we dan nog kunnen verkopen voor een tientje, maar dit is heel erg bitter.

Dat mensen durven te parasiteren op liefdadigheid, van de vaste giften die we maandelijks ontvangen van sociale en begripvolle mensen, die vaak nog door geven al is hun kat inmiddels overleden. Omdat ze weten dat het houden van huisdieren veel geld kost.

Dit is dan ook meteen het einde van smeekbedes van een bemiddelaar of ander dan de eigenaar, hoewel zij hier geen schuld aan hebben. Bemiddelaars weten soms niet wat het kost om een huis te hebben met hypotheek, vaste lasten en andere uitgaven, waarbij de post dierenarts altijd de meeste uitgaven bevatten.

Tuffy (die overigens een andere naam heeft) mevrouw nam wel de moeite om dat nog even door te geven, ondanks het feit dat er nog geen tientje over had voor haar geliefde huisdier, kan hier helemaal niets aan doen en zal behandeld worden zoals alle katten die hier moeten leven). De meesten leven hier nadat hun eigenaars ernstig ziek waren en zelf aan ons vroegen of hun kat bij ons mocht leven. Vaak was het familie van een dierbaar ernstig ziek of overleden familielid die ons vriendelijk verzocht om de kat op te nemen. En altijd werden onze regels gelezen, vooruit per bank betaald, en werd kat gebracht, en als GJ hem moest halen was daar altijd een passende onkostenvergoeding, bovenop het afstandsgeld.
Precies zoals het hoort te gaan, maar deze manier van doen maakt ons allebei razend, en als het zou gaan om een pakketje van het een of ander zouden we dat direct retourneren, maar bij een arm lief levend wezen doen we dat niet.
Grof misbruikt zijn we door deze mensen met een eigen zaak, die niet eens de moeite namen om te informeren of de reis goed was gegaan, het heeft ons een hele zaterdagmiddag gekost, en geld voor brandstof. Denken die mensen dat we een boompje hebben waar we het af kunnen schudden?
Nee lieve mensen en vaste lezers van deze website, we hoeven van u geen giften, zullen wel zien hoe we het gaan redden met dit beestje, waarvan ik zag bij het openen van haar bekje dat het gebit een ravage is. We zullen haar laten behandelen, want wij houden ons aan onze eigen regels: Hulpeloze dieren helpen waar je kunt, vaak met inlevering van ons priivé leven en privé geld, omdat we het onbeschoft vinden om mensen te laten betalen voor een afgestane kat die doogewoon gedumpt is voordat er onkosten komen.

Bah wat een rotmentaliteit.