Vino

 • 30-08-2019: De bloeduitslagen van Vino zijn binnen, de DA belde net.
  Nieren ureum (normaal 65) = 120, creatinine (n9ormaal 1,6 )= nu 4,1).
  Wij zijn best blij, de semintra doet zijn werk.
  De ontstekingen die hij in zijn bekje had werkten ook niet mee, de DA verwacht dat bij genezing van de ontstekingen de waarden nog meer zullen dalen.
  We zijn opgelucht. Met Vino gaat het goed, hij eet en is tegenwoordig dol op kattenpudding.
   
 • 29-08-2019: Met Vino gaat het prima, hij eet goed en wordt weer wat levendiger. Hij wast zelfs zijn kopje weer, en is weer buiten in het zonnetje.  Vino is heel goed opgevoed, pillen ingeven is nooit een probleem bij deze goedzak. Nog 9 dagen AB, en zijn Semintra natuurlijk, dat krijgt hij al elke dag voor zijn nieren.
 • 28-08-2019: Vino ging gewoon niet lekker. Hij verzorgt zijn vacht niet meer, is erg lusteloos en eet een paar hapjes. Vanmorgen was zijn bekkie aan de linkerkant behoorlijk opgezet. Hij kon mee naar de DA, samen met Keetje.
  Het gebit van Vino zag er prachtig wit uit, maar de DA zag een behoo0rlijk abces aan de linkerkant. Vino moest gelijk blijven, en de DA is erg geschrokken toen ze het abces verwijderde. Onder vrijwel zijn hele gebit zaten abcessen, die er allemaal uit moesten. 
  Een zware operatie, maar volgens de DA is alles eruit, hij krijgt pijnstilling en we gaan door met de Semintra. We hopen dat hij snel opknapt, en zich weer lekker kan wassen, en pijnvrij eten.

 • 19-07-2018: Bij de laatste controle van de DA thuis vond hij dat de ogen van Vino niet goed staan. Het was al opgevallen dat hij wat staar heeft, en dat ze uitpuilen. De DA denkt aan hoge bloeddruk. Bloedonderzoek dat we later lieten doen wees op iets verhoogde nierwaarden. Dat kan weer komen door een hoge bloeddruk of omgekeerd. Vino krijgt nu elke avond Semintra, is bijzonder lief maar wel wat onrustig voor een kat met een karakter van Vino.
 • 08-06-2017: Gisteren is Vino eindelijk van zijn slechte gebitselementen af. Hij was boos, en misselijk van de narcose. Vandaag is hij weer de oude Vino, die schooiert om eten, ons aan komt halen en de vis en mayo van onze borden jat.
 • Vandaag 29-05-2017: Vino eet steeds moeilijker, en toen hij bij het eten schreeuwde wisten we het al, rotte kies! Voor de zekerheid hebben we hem ook mee genomen naar de DA, en Vino moet naar de tandarts. Intussen krijgt hij wat pijnbestrijding en zacht voer. Deze smikkelkont is gek op gebakken visjes en mayonaise, hij komt dus niet om van de honger. Natuurlijk voeren we geen mayo, dat pikt deze kanjer gewoon van ons bord!
 • Vino: paspoort: geb. datum: 05-05-2002,Afgestaan 01-05-14 wegens overlijden eigenares.
 • Vino nu: 17-02-2017: Vin is een gezellige huiskat geworden die door het hele huis schrijdt. Als hij rent moeten we lachen, als een klein paardje zo sierlijk. Hij haast zich niet, en doet alles in eigen tempo, en heel af en toe spuugt Vino een ordinaire haarbal. Daar kijkt hij vervolgens met walging naar om er daarna lekker in te gaan liggen. Als we niet opletten natuurlijk.
 • Vino wil absoluut niets met de borstel te maken hebben, kokhalst bij de reuk an mayonaise om het vervolgens met zijn poot van ons bord af te halen en op te likken.
 • Raadsel o raadsel, uw naam is Kat Vino!
 • Wie we de liefste vinden? Weet ik niet, maar Vino is beslist favoriet!
 • Met Vino gaat alles prima. Deze bedaarde rustige oudere heer is aanhankelijk en verschrikkelijk lief. Gek op eten, snoepjes en vooral op knuffelen. Sinds hij los mag is het spugen aanmerkelijk minder, hij wil graag voer en water uit zijn eigen bakjes. Als we die vullen kopt hij tegen je hand, en kwebbelt zijn eigen taaltje.
 • Hij wandelt i.p.v. lopen. Hij is graag bij Chris, die evenals Vino aanhankelijk is, al wil Chris het liefst de bovenverdieping beschermen. De andere katten hebben ontzag voor Chris en Vino, en bij ruzie hoeven ze zich alleen maar te laten zien en de rust is weer gekeerd.
 • Vino is een grote stoere (ex)kater. Je hoort hem lopen, en kwebbelen. Met een vaag wit streepje op zijn neus en de tekening van zijn lijf zou je denken dat hij een net zwart vestje draagt. Een schitterende kat, die behoedzaam om hindernissen heenloopt. Vino zou qua uiterlijk een broertje van ons Romeo kunnen zijn.
 • Hartelijk welkom mooie lieverd!
 • 13 mei 2014Vino is inmiddels (6 juni 2014) volkomen thuis, en helemaal gewend in Dintelkat. Hij is een echte lekkerbek, en ik maak speciaal voor Vino wat gekookte vis. Hij ruikt, proeft voorzichtig en eet zoals een deftige heer betaamt hapje voor hapje zijn bakje leeg. We zijn nog aan het uitvogelen welk droogvoer Vino het beste verdraagt. Oudere katten spugen wat vaker dan hun jongere soortgenootjes, en Vino spuugt na de bekende merken supermarktvoer. Een echte knuffelbeer, waar we dol op zijn.
 • 30 juni 2014: Vino komt sinds vorige week de trap af, en staat al voor de kamerdeur. Na het overlijden van ons allerliefste Lubje misten we hem enorm. Ook omdat hij, als we thuis kwamen, altijd voorop stond, miauwend, kopjes gevend duidelijk blij om ons te zien. Hij ging ogenblikkelijk alle boodschappentassen navlooien, waarbij de andere katten hem volgden. Vino begint er nu ook mee. We kwamen thuis, en Vino, Poekie en Chris zaten op de trap te wachten. Vino met zijn grote hoofd door de traptralies vroeg zoals altijd een knuffel. Ontroerende momenten zijn dat.
 • 30-08-2014: Vino is helemaal thuis hier. Hij is meestal in de kamer, straft Thara onbarmhartig af als die aan zijn eten wil komen, en Vino eet bijzonder graag. Van soep tot kaas, van brood tot mayonaise, heel zachtjes loopt hij naar een vol bord, en als we niet opletten jat hij netjes en heel beschaafd de kaas van ons brood. Een heerlijke kat, om uren te knuffelen.
 • Vino is thuis in huize Dintelkat!!!

 • Wij weten al heel lang dat katten over bijzondere gaven beschikken. Vandaag (3 juli 2014) bewees Vino dat. Vanmorgen was zijn oud baas aan de telefoon. Hij vroeg hoe het ging met Vino, die hij op 12 mei bij ons af stond. Bij het afscheid beloofde hij contact te houden, en als het goed ging nog iets te komen brengen. Wij waren dit glad vergeten. Toen we de telefoon neerlegden meldde Vino zich aan de deur. Hij wilde de KAMER in, iets dat hij nooit durfde voor de hond.Liep rechtstreeks naar de BANK, verkende de kamer, en blies heftig naar Thara die van schrik in haar mand kroop. Zelfs Dropje was niet gestresst, maar keek nieuwsgierig naar deze rustige bedaarde heer, die even naar Shye keek en van de bank af een snoepje ging schooien.
 • Dat kreeg hij natuurlijk, zoveel dapperheid moet beloond worden. Zou Vino gehoord hebben dat zijn oud baas belde? Voordat de bel ging nam Vino boven aan de trap plaats. Zijn zorgzame vroegere baas wilde hem eigenlijk niet storen. Hij gaf Vino wat aaitjes over zijn dikke lieve kop, en Vino vond het prima. We zijn weer een mooie KATTENBAK, kattenbakvulling, kammen en borstels rijker, en nog een financiële bijdrage erbij.
 • Een dag met een gouden randje. Dank je wel lieve meneer van Vino, u bent een echte dierenvriend.
 • 29-06-2016: Met Vino gaat het nog altijd prima. Zijn stabiele karakter en prima opvoeding laten merken dat Vino precies doet wat hij wil, zachtaardig maar doordringend stuurt hij andere katten weg als ze op zijn plekje liggen. Vino heeft een grote hobby: ETEN ETEN ETEN, met het avondeten zit hij altijd naast me op de bank, en als er vis is en/of mayonaise dan kaait hij de vis van mijn bord, en likt de mayo er alvast vanaf.
 • Een voorname heer, die we het liefst Heer Olivier noemen, omdat hij met zijn speciale manier van lopen, kop en staart omhoog, nooit rennend laat zien dat hij een Heer Van Stand is. we zijn inmiddels erg gehecht aan dit mooie dier.