Vuile lucht

Alweer een nieuw anti rookspeeltje voor de rookvijanden, samen met de Regeringsvertegenwoordiger die onze gezondheid op het oog schijnt te hebben, wordt het echt oorlog zoals de laatste ooit voorspelde. Oorlog aan de rokers.

Dat een presentator/nieuwsjournalist zich laat gebruiken voor deze onzin, is jammer. Waar hij vaak objectief is en redelijk was er vanavond een treurend groepje, die zichzelf beklaagde omdat ze rookten. Nu zijn rokers verslaafden, en vergeleken met heroinespuiters gaan ze straks de straat op om aan een peuk te komen.

De tranen schoten in mijn broek, een verslavingskliniek voor rokers.

Prtachtige bron van inkomsten voor klaplopers die niet roken en op die manier een paar heerlijk verzorgde weken ontvangen, betaald door de Zorg, die gebruikt zou moeten worden voor zieke mensen, die hulp nodig hebben.

Het nieuws van rookvrije wijken In Rotjeknor was dacht ik al het gekste ooit verzonnen, maar dit slaat alles.

Rotterdam is natuurlijk de allerschoonste stad van de hele wereld???

Hier kunt u zien hóe schoon het daar is: https://www.bnr.nl/nieuws/gezondheid/10345390/lucht-in-rotterdam-net-zo-vies-als-beijing

Een kennis liet ons de luchtrooster zien dat in een vensterraam zit. De meeste ramen hebben een luchtrooster teneinde de smerige lucht te ontdoen van viezigheid. Ze moet die roosters elke week reinigen en houdt daar een vieze zwarte doek aan over, die ze direct weggooit.

Het gepest begint groteske vormen aan te nemen want met een temperatuur van 30 gr. gemiddeld in de afgelopen zomer, met nieuwsmededelingen dat dit nog nooit is voorgekomen is het bijna lachwekkend om de paar rokers die er nog zijn uit te roeien.

Waar alcohol welig stroomt in deze hitte en bbq's stinkend dood dier blakeren is het grotesk en dom om te zeuren over een sigaretje buiten, omdat het binnen al overal verboden is. Krijgen we een maatschappij van klikspanen en verraders die hun buren bij de dokter aangeven omdat hij/zij rokend buiten stond?

Als we dit allemaal op klimaatverandering gooien en blijven ontkennen hoe slecht het gesteld is met de luchtvervuiling in Europa en vooral Nederland, hebben we allemaal boter op ons hoofd, boter van koeien uit de IV, die ondanks grote prachtige innovatieve stallen dood gemaakt worden omdat mensen ze lekker vinden.

Ik ben (gelukkig) geen geleerde professor, en hoef geen mening te hebben over dit alles.

Maar de anti rook hype begint te lijken op treiteren van mensen die anderen het licht in de ogen niet gunnen, en de eigen wil door willen zetten ten koste van procentsgewijs relatief heel weinig rokers t.o.v. niet rokers. Het verschil alleen al werpt vraagtekens op want waar blijft de wet op discriminatie, als bewezen is dát de lucht die we allemaal in moeten ademen sterk vervuild en ziekmakend is? Hoe kunnen doktoren beoordelen of zieke longen vervuild zijn door roken of vuile lucht? Aan de hand van het vuile luchtrooster uit een woning van Rotterdam, was het geen sigarettenrook die op het smerige zwarte ding zat. Hoe kunnen mensen oordelen en het verschil maken?

Dit gedrag wordt overgenomen door kinderen, waardoor de maatschappij steeds harder wordt en zaken die niet door de beugel kunnen volgens de anti rooklobby worden opgeblazen als een zich snel uitbreidende olie industrie te Rotterdam, waardoor we op den duur heel veel Rotterdammers kwijt raken.

De industrie is grotendeels bezig om de zaken inventief milieu veilig te maken, geweldig.

Maar alleen het roken uitbannen heeft geen enkel effect op het milieu, laat staan op klimaatsverandering.

https://www.hier.nu/themas/klimaatverandering/droogte-in-nederland-gaan-onze-zomers-er-voortaan-zo-uitzien

IC