WindmolensDoor alle reuring in ons land kwam ik op de boeiende verhalen uit de Nederlandse Geschiedenis over het ontstaan van korenmolens.

De protesten en voorstanders van de energie windmolens van nu zijn helemaal niet zo uniek.
Lees de zeer interessante artikelen van de website van de Vereniging van 


Ook leuk om te lezen: Straalmolens WikiPedia


Tegenstanders van de windmolens die ons nu kunnen voorzien van energie zullen misschien geen overeenkomsten zien tussen korenmolens en windmolens.
Toch zijn er zeker overeenkomsten, ook toen werd het landschap anders door molens, en waren er veel mensen afhankelijk van de molens.
Net zoals nu en in de toekomst.
Hier willen ze geen giga windmolens i.v.m. landschap, maar kiezen voor een groot windpark met kleinere windmolens. Het is me een raadsel, een giga molen kan ca. 600.000 huishoudens bijv. van energie voorzien. Bij 1 grote windturbine zie je er nog landschap omheen. Bij een park is een groot deel van het landschap verdwenen. Een misleidende term, een turbinepark is geen groen met bankjes, maar veel windmolens op een lap grond.
Sinds wij hier wonen in 15 jaar is de WOZ meer dan verdubbeld. 
Zullen de meerkosten van een turbinepark doorberekend worden op bijv de WOZ of krijgen we weer een aparte aanslag erbij?
Een paar grote windturbines lijkt minder erg dan een torenflat met 100 etages. Die zal er toch komen als er een windpark komt, want er moet gebouwd worden.
Tenslotte hebben we het over de toekomst van ons nageslacht.

Heel veel plezier met lezen, klik op onderstaande link a.u.b.IC/Ing. GJvdE